Mi az az adó 1%? Ingyenes az erről való rendelkezés? Hogyan lehet felajánlani?

Eheti blogposztunkból 3 kérdésre kaphattok választ az adó 1%-kal kapcsolatban. 

Mi az adó 1%?

Minden magánszemély, aki köteles adót fizetni rendelkezhet adójának 1+1%-ról. Az első 1%-kal állatvédő egyesületeket, betegségmegelőzést segítő szervezeteket vagy olyan civil szervezeteket támogathattok, mint amilyen az Amigos is. A második 1%-kal pedig a Magyarországon bejegyzett egyházakat tudjátok segíteni. 

Pénzbe kerül a felajánlás?

Nem. A jövedelmeink után már befizetett adóból kerül levonásra, így a felajánlónak teljesen ingyenes az erről való rendelkezés, viszont a fogadó szervezeteknek annál nagyobb értéket jelent. 

Az Amigosnál a kézműves, játékos órákra, a nyelvtanulási anyagokra, kiadványokra, az önkéntesek képzésére fordítjuk a befolyt összeget. Pár kattintással minden egyes felajánló segít abban, hogy elérjük a célunk és egy nap minden beteg gyerek mellett legyen egy Amigo. 

Hogyan tudok rendelkezni az adó 1%-omról?

Ahogy az adóbevallás leadását, úgy az 1%-ról való rendelkezést is meg lehet tenni online vagy papír alapon is.

Online legegyszerűbben az ügyfélkapun keresztül az eSZJA felületén át lehet rendelkezni róla mindössze két perc alatt. Erről készítettünk egy rövid videót a Facebook oldalunkra mindenképp nézzétek meg!

Papaíralapon egy lezárt borítékban a postán vagy a NAV ügyfélszolgálatán személyesen vagy meghatalmazással lehet leadni az adóbevallással és a megfelelő nyomtatvánnyal együtt. Bővebb információt és segítséget a borítékos benyújtásról itt találtok: https://www.nav.gov.hu/nav/szja1_1/1_1_szazalek 

Tavaly közel 900-an döntöttetek úgy, hogy az Amigos mellé álltok adótok 1%-val, amiért nagyon hálásak vagyunk nektek! A segítségetekkel a pandémiás helyzet ellenére is több ezer gyerkőchöz jutottunk el. Reméljük idén is bizalmat szavaztok az Amigóknak!

Adószámunk: 18758227-1-19

Harazin Regi, 2021.04.18.

3 kérdés és válasz az adó 1%-ról
Cimke:                                 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.