Agócs Julianna

  Agócs Julcsi vagyok, elsőéves biológushallgató az Eltén. Nagyon szeretek zenélni, festeni, olvasni, és túrázni. Sokgyerekes családban nőttem fel, így mindig is nagyon szerettem zsibongó kicsik társaságát, az egész napos játszást, a kreatív ötletek megvalósítását. Gyerekként egy hosszan tartó betegség miatt én is sok időt töltöttem a Tűzoltóutcai Klinika termeiben, és már akkor megfogalmazódott bennem, hogy mennyire jó lenne, ha valahogy színesebbé, kellemesebbé lehetne tenni a kórházban eltöltött végtelenül hosszúnak tűnő napokat, így amikor hallottam az Amigosról, nem volt kérdés, hogy jelentkezek-e. A legjobban azt szeretem az egészben, hogy bár mi megyünk oda segíteni, sokkal többet kapunk a gyerekektől, mint amit mi adhatunk nekik.

   Angyal Péter

    Amigóként az ember megtapasztalja, hogy egy-egy mosoly is micsoda értéket jelent. Azért jelentkeztem a csapatba, hogy én is kivehessem részemet ebben az értékteremtésben. Jó megtapasztalni, hogy egyszerű emberként egy kis odafigyeléssel is nagyszerű dolgokat lehet tenni, talán ez a társadalmi szerepvállalás szépsége. Én magam egyébként – ha minden jól megy – hivatásos kotyvasztó leszek egyszer, így ha nem Amigóként tevékenykedem, akkor jó esetben gyógyszerkémián töröm a fejem, vagy a laborban pörgetem a reakciókat.

     Bácskai Anna Júlia

      Bácskai Anna Júlia vagyok, lelkes Amigo:) Amiért a legjobb Amigonak lenni, az a gyerekek mosolya, vidámsága, kacagása a sok-sok játék során. Egy-egy látogatás teljesen kizökkenti őket a kórházi falak között eltöltött napjaikból. Néhány óra perceknek tűnik csupán. Imádom, hogy őszinték, cserfesek és hogy a játékból sosem elég.

       Bajnai Réka

        Bajnai Réka vagyok, jogot hallgatok az ELTE-n.
        Amigoként tartozom valahova.
        Amigoként végre én tehetek másokért.
        Amigoként megtanulom értékelni az egészségemet.
        Amigoként segíthetek nyelvet tanulni.
        Amigoként az új helyzetekben fejlődik a kreativitásom.
        Amigoként minden kórházban töltött délután újra gyerek lehetek.
        Amigoként esélyt kapok arra, hogy örömet okozzak.
        Amigoként megtanulok alkalmazkodni.
        Amigoként példát mutathatok.

         Bárdió Luca

          Sziasztok! Bárdió Luca vagyok a BME másodéves hallgatója,nemzetközi gazdálkodás szakon. Azért tetszett meg az Amigos mert hihetetlenül lelkes egyetemistákból áll és emellett nagyon régóta szeretnek tagja lenni egy olyan szervezetnek,ahol beteg gyerekeknek segítenek. Annyira fantasztikus ami a kórházban történik,hihetetlen volt számomra,hogy ekkora pozitív töltést hordoz magában egy-egy kórház látogatás,mindkét félnek kölcsönösen. És ez az igazi csoda,amikor egy óra képes ennyi mosolyt csalni az arcokra.

           Bihari Eszter

            Eszti vagyok, gyógyszerésztanhallgató. Már évek óta foglalkoztatott az önkénteskedés gondolata, de persze kifogások mindig voltak, hogy éppen „miért nem férne bele”. Amikor viszont hirtelen sok időm lett, elfogytak a kifogások, és jelentkeztem, tag lettem. Most már tudom, hogyha hirtelen millió dolgom lenne, akkor is csinálnám, az Amigosra akkor is találnék időt! Szeretek olvasni, utazni, jó filmeket nézni. Titkos vágyam, hogy néha az angolozás mellé egy kis portugált is sikerüljön belecsempésznem.

             Bocskay Kinga

              Bocskay Kinga vagyok, harmadéves egyetemista a BME-n. Mindig is nagyon kedveltem a gyerekeket, így sokáig a gyermekorvosi pályára készültem – amíg ki nem derült, hogy rosszul vagyok a vértől, és utálom a biológiát. A gyerekek iránti szeretetem persze megmaradt, és megkedveltem az angolt is – a kettő tökéletes „ötvözetét”, az Amigost pedig egyszerűen imádom! Remélem minél több kórházban lévő gyermekhez eljuthatok majd, hogy egy picit színesebbé tegyem a hétköznapjaikat; hogy tanuljak azáltal, hogy őket taníthatom. Ezért (is) csodálatos az Amigos: minden látogatás alkalmával apró csodákkal találkozunk, akik olyan pluszt adnak, amit sehonnan máshonnan nem kaphatunk meg.

               Braun Anna Luca

                Braun Anna Luca vagyok, ELTE-s joghallgató. Mindig lenyűgözött a gyerekek kíváncsi, mindenre nyitott természete és a határtalan kreativitása. Gyerekekkel tölteni a délutánt, tanulni és játszani, nem csak az ő napjukat teszi jobbá, hanem az enyémet is, ezért is jelentkeztem Amigónak. Egy kórházi látogatás kizökkent a hétköznapokból, és úgy érezhetem, hogy valami igazán hasznosat csináltam. Inspiráló, hogy nyelveket taníthatok nekik, miközben én is sokat tanulhatok tőlük.

                 Breuer Clara

                  Azért jelentkeztem az Amigoshoz, hogy jót tegyek másokkal, hogy segítsek a gyerekeknek, de amit a kórházlátogatások közben tapasztalok, az valami egészen más. Ezek a gyerekek minden egyes alkalommal feldobják hétköznapjaimat. Lenyűgöz, hogy míg engem mindennapi apró-cseprő problémáim is elkedvetlenítenek, ők nehéz élethelyzetük ellenére vidáman tanulják az angol szavakat, és büszkén mondják, hogy még a legnehezebbet is meg tudták jegyezni. Bennük rejlő vidámság és hála energiával tölt fel, és mindez csak azért, mert egy órát játszottam velük.

                   Csanádi Bettina

                    Csanádi Bettina vagyok, orvostanhallgató. Gimnazista koromban két évet önkénteskedtem a zalaegerszegi kórház gyermekosztályán, és tudtam, hogy Budapesten is szeretném folytatni. Így nagyon megörültem, mikor véletlenül rátaláltam az Amigos csapatára. Tanulással és játszással segítjük a gyerekeket, és cserébe mosolyt, kacagást, kendőzetlen őszinteséget és megannyi vidám pillanatot kapunk, mely számomra mindennél többet jelent.

                     Demeter (Döme) László

                      Demeter (Döme) László vagyok és idén végeztem a Corvinuson pénzügy-számvitel szakon. Sokat gondolkoztam, hogy mi lenne a legideálisabb módja az önkénteskedésnek és nem volt nehéz rátalálni az Amigosra. Nagyon jó dolognak tartom, hogy olyan gyerekeknek segítünk nyelvet tanulni, akik a kórházban fekszenek és nincs más lehetőségük sokszor a nyelvtanulásra vagy egy kis játékra. Tanítás közben is lehet tanulni, méghozzá optimizmust és pozitív hozzáállást és a mindennapi gondok hamar elillannak egy kis angolozás, vagy egy jó UNO közben. A háttérmunkák is fontosak, így ezekben is igyekszem részt venni, hogy hamarosan minden beteg gyerek mellett ott legyen egy Amigo!

                       Dobosi Kinga

                        Úgy gondolom, hogy ez a dolog, amit csinálunk egy kölcsönösen jó dolog. Segítünk a gyerekeknek, hogy jobban érezzék magukat, mi pedig mindig feltöltődve hagyjuk el a kórházat. Sok pozitív energia, amit kapunk tőlük és, amit remélem mi is adunk. Szerintem nagyon hasznos dolgot csinálunk, és van értelme, ha akár pár órájukat is szebbé tudjuk tenni. Fontosnak tartom, hogy elsősorban gyerekekként és nem betegekként kell tekinteni rájuk. Ők is érzik, ha valaki sajnálattal viszonyul hozzájuk és ettől ők is elhagyják magukat.

                         Dóczy Orsi

                          Dóczy Orsolya vagyok, művészettörténet hallgató. Az Erasmus félévemről hazatérve jelentkeztem Amigonak. Régóta szerettem volna önkénteskedni, a gyerekek mindig is fontosak voltak számomra, szeretek velük lenni. Úgy éreztem az Amigosnál tudok a legjobban segíteni. Nem gondoltam volna, hogy a kórházi látogatások, majd engem is ennyire feldobnak. Ezek a gyerekek, ha nevetnek, akkor az tényleg szívből jön, ami ránk is nagy hatással van. Amúgy kedvencem az Uno, de játék közben egy-két angol, vagy olasz szót is megpróbálok becsempészni.

                           Dóka Csilla

                            Dóka Csilla vagyok és örülök, hogy Amigo lehetek, mert jó érzés látni, milyen boldogsággal tölti el a gyerekeket az Amigokkal töltött idő. Nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni, legyen szó tanulásról, játékról vagy kézműveskedésről, hiszen valamit mindig találunk a kis srácokkal. A közös játékban az a jó, hogy a hangulat azokat is bevonzza, akiknek eleinte nem volt kedvük játszani, és hogy a tiltakozások ellenére is sikerül becsempészni egy-két új angol szót, amit utána hangosan ismételgetnek a gyerekek. A játék nem csak vidámságot, de újdonságokat is hoz, minden alkalommal.

                             Erőss Doma

                              Doma vagyok, és mindig is szerettem volna önkénteskedni, mert úgy gondolom, hogy az embereknek alapvető kötelességük segíteni a rászorulókon. Van három öcsém és szeretek a gyerekekkel foglalkozni. Így az Amigos által sikerült megtalálni azt a lehetőséget, ahol nemcsak megvalósíthatom ezt a vágyam, de közben jól is érzem magam. Meglepődtem, amikor először voltam a kórházban és nem csupán azért volt jó érzés, mert segíthetek valakin, hanem, mert tényleg szórakoztató a gyerekekkel tanulni és játszani.  Az az egy óra a héten azóta is a felüdülést és a hétköznapi rohanásból kikapcsolódást jelenteni. Külön öröm, hogy előzetes várakozásaimmal ellentétben, már focizni is tudtam a gyerekekkel a kórházban!

                               Fábián Sára

                                Fábián Sára vagyok, és amit a legjobban szeretek abban, amit csinálunk az a gyerekek őszintesége. Nincs kertelés, túlzott udvariasság. Ha egy ötlet, módszer, feladat nem elég izgalmas, az perceken belül kiderül. És akkor mi jön? Az improvizálás. Ez az, amiben talán a legtöbbet fejlődtem én, hétről hétre kreatívabb leszek, leszünk. Az az élettapasztalat, amit egyetemen, baráti társaságban, családban csak csöpögtetve érkezik, azt itt nagy dózisban kapjuk és rám személy szerint rendkívül pozitívan hat. Ez az a két dolog, amit ki tudnék emelni amellett, hogy a gyerekek szemének csillogása, egy-egy elkapott mosolya vagy hahotázása milyen erős visszacsatolás arra, hogy amit csinálunk jó és előremutató. Ez motivál engem és bízom benne, hogy én is motiválni tudom a kissrácokat.

                                 Ferencz Fanni

                                  Ferencz Fanni vagyok, pénzügy szakos hallgató, és idén szeptember óta Amigó. Régóta szerettem volna tagja lenni egy önkéntes szervezetnek, ahol apró dolgokkal ugyan, de kicsit jobbá tehetem a világot, és úgy gondolom, az Amigos volt a legjobb választás. Sosem gondoltam volna, hogy egy pár órás látogatás a gyerekeknél a kórházban ennyire fel tud tölteni, de én egy fárasztó héten ebből merítek energiát és vidámságot. Hatalmas öröm látni a gyerekek szemében, mennyire lelkesek tudnak lenni, amikor megyünk hozzájuk játszani vagy tanulni. És nem csak tanítunk, hanem mi is rengeteget tanulunk a gyerekektől.

                                   Földházi Nóra

                                    Nóri vagyok, nemzetközi gazdálkodást tanulok a Corvinuson. Középiskolában szerettem meg a nyelveket, angolt és olaszt tanultam, így mikor megismerkedtem az Amigos alapjaival és céljaival, lelkesen adtam le a jelentkezésem, hiszen a nyelv tanulása mellett, a tanítása még jobb móka lehet, főleg, ha ezzel beteg gyerekek napjait tehetem szebbé a kórház falai között. A nyelvtanulás mellett nagyon szeretek kézműveskedni, szeretteimet sokszor kézzel készített ajándékokkal lepem meg. J
                                    Már egy ideje tudom, hogy szeretnék önkénteskedni, azonban előző félévemben mégiscsak a tanulmányaimhoz kapcsolódó munkát választottam. Most azonban, hogy annak vége, már teljes erővel azon leszek, hogy a gyerekek életébe egy kis boldogságot és tudást csempésszek, hogy a barátjuk lehessek.

                                     Földi Gergely

                                      Az egyik legértékesebb dolog, amit másoknak adhatunk az őszinte figyelemünk. Mert gyakran igenis éppen az fontos valakinek, hogy ott legyünk. Érdeklődjünk, támogassunk, lelkesítsünk! Számomra pontosan ezt jelent Amigonak lenni!
                                      Gergő vagyok, a Corvinus egyetem hallgatója. Szabadidőmben nagyon szeretek főzni, futni és végetlen mennyiségű időt a természetben tölteni. Emellett büszke Amigo!

                                       Gábris Zita

                                        Gábris Zita vagyok, pszichológia szakos hallgató. Számomra az Amigo-lét két szempontból is fantasztikus lehetőséget biztosít. Mindig is nagy vágyam volt, hogy segíthessek másokon. Azáltal, hogy a gyermekek mindennapjait próbáljuk könnyebbé, vidámabbá tenni, igyekszünk akár pár órára is elfeledtetni velük a megpróbáltatásokat, mosolyt csalni az arcukra, úgy érzem, hogy mi is nagy részt vállalunk abban, hogy jobbá tegyük a világot. Másfelől pedig rengeteg tapasztalattal gazdagodhatunk a kisgyerekeknek köszönhetően, hiszen ők azok, akik megtanítanak minket, mi is valójában a kitartás, hit. Kedves, tiszta lényükkel egyben rávilágítanak arra, milyen is az önfeledt móka, ami esetenként nekünk már homályba merült. Remélem nagyon sok kis és nagy csemetének tudok örömteli pillanatokat szerezni.

                                         Gergely Bence

                                          Hihetetlen élmény, hogy milyen őszinte, befogadó és akár egyetlen óra közös játék után mennyire hálás gyerekekkel találkoztam. Egy kisbeteg nekem rajzolt húsvéti tojását azóta is nagy becsben őrzöm a szekrényemen! Kitartásuk, életerejük számomra is követendő, ugyanakkor dolgozom azon, hogy jómagam is jó példaként szolgáljak, megálljam a helyemet és minden alkalommal tudjak az időmön, tudásomon felül lelkesedést is adni nekik. Bár mást tanulok, az egészségügy közel áll hozzám, és biztos vagyok abban, hogy a belső motiváció, erő elengedhetetlen a gyógyuláshoz. Jelenleg az utam legelejét járom, bízom benne, hogy az ilyen élmények segítenek nekik és nekünk is a nehezebb pillanatokban. Amikor nem Amigoként tevékenykedem, egy zongora, egy jó olvasmány, egy utazás, barátaim vagy a Corvinus és CEMS mesterszakjaim kötnek le leginkább.

                                           Gyetvai Brigitta

                                            Gyetvai Brigi vagyok, angol olasz tanár szakos hallgató. Már régebb óta érett bennem az elhatározás, hogy szeretnék valamilyen önkéntes munkát vállalni, és azt is tudtam, hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni, de sokáig nem jutottam ennél tovább. Aztán egy véletlen folytán találtam rá az Amigosra, és úgy éreztem, ezt a lehetőséget nekem találták ki. Két nyelvi szakkal az egyetemen tanultakat is hasznosíthatom, valamint másik nagy hobbimnak, a kézműveskedésnek is nagy hasznát vehetem a gyerekekkel való játék során. Remélem sok gyerek kórházban töltött napjait tehetem jobbá.

                                             Hölvényi Zita

                                              Hölvényi Zita vagyok, pszichológus hallgató. Kamasz korom óta foglalkozom gyerekekkel, illetve hosszabb külföldi tartózkodásom során meghatározó szerepet töltöttek be az idegennyelvek és más kultúrák megismerése. Amigóként szeretném a gyerekeknek megmutatni, hogy idegennyelvet nem csak az iskolapadban lehet tanulni, hanem egészen más, közvetlenebb formában, a mindennapokban is. Jó érzéssel töltött el az első kórházi látogatásom során, ahogy szépen lassan egyre bátrabban mertek hozzánk angolul vagy németül beszélni a gyerekek. A velük együtt eltöltött idő során mi, Amigók is rengeteg mosolyt, jó kedvet és odafigyelést kapunk.

                                               Horváth Eszter

                                                Sziasztok! Eszti vagyok, újgenerációs Amigo, a Budapesti Corvinus Egyetem harmadéves nemzetközi
                                                gazdálkodás szakos hallgatója. Miután az Amigos tagja lettem, és először mentem a gyerekekhez, a
                                                kórház kapujában állva jobban izgultam, mint bármelyik színpadi fellépés vagy vizsga előtt. Viszont az
                                                élmény, amelyet mindegy egyes látogatás nyújt, felejthetetlen marad számomra. Leírhatatlan,
                                                amikor egy szomorú arcra mosolyt tudsz csalni, és ettől te magad is boldogabb leszel. Bárcsak ezt
                                                csinálhatnám egész életemben!

                                                 Horváth Péter

                                                  Sziasztok!
                                                  Horváth Péter vagyok (Peti), másodéves joghallgató. Gyerekkoromtól kezdve németül beszéltek hozzám és otthon még most is sokat beszélünk németül, ezért az Amigosban különösen örülök, ha a gyerekek tanulnak németet, vagy taníthatok nekik németet. Szeretek úszni, futni, biciklizni, olvasni, kedvenc kikapcsolódásom a zene. A tanulás mellett nagyon sokat jelent nekem az Amigos, mert minden gyerek, minden találkozás különleges és erőt, mosolyt ad a hétköznapokhoz, tanuláshoz.

                                                   Illy Eszter

                                                    Illy Eszter vagyok, végzős pszichológia mesterszakos hallgató. Miért szeretek amigo lenni? Az az energia és jókedv ami árad a gyerekekből minden alkalommal elképeszt. Példaértékűek ők, a csöppségek és kamaszok, akikkel hétről hétre találkozunk, és játszunk, tanulunk. Volt olyan is, hogy ők tanítottak meg engem valamire. De amit minden egyes alkalommal látok rajtuk, és tanítják nekem, az a hit és küzdelem, hogy ők bizony a kórházból egészségesen fognak távozni; és a derű. Mindig van minek örülni. Ha ezen az úton én egy kicsit is segíthetem őket, mosolyt csalhatok az arcukra, kellemes pár órát tölthetünk együtt, az már önmagában megtiszteltetés. A heteim napfényként ragyogják be ezek az órák. Amigónak lenni akkor is megtiszteltetés, örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy már ennyien vagyunk a csoportban, hogy már ennyi remek amigo gyűlt össze, és szép lassan még többen leszünk. Mi ez, ha nem csoda?

                                                     Istenes Melinda

                                                      Meli vagyok, pénzügy mesteres hallgató a Corvinuson. Azért jelentkeztem Amigónak, mert egy belső nyomást éreztem arra vonatkozóan, hogy segítsek másokon és valami maradandót nyújtsak. A hétköznapi mókuskerékből kizökkenve szeretnék valódi értéket teremteni azáltal, hogy nyelveket tanítok és mosolyt csalok a beteg gyerkőcök arcára. Hiszem azt, hogy a nevetés a leghatásosabb gyógyszer, így én arra törekszem, hogy minél több mókázással teli, vidám pillanatban részesítsem a betegeket. Amikor pedig a látogató anyuka egy ilyen pillanatot elkapva lép be a terembe, ahol felhőtlen jókedv uralkodik és látod a szemében, hogy teljesen elönti a boldogság, na, az az igazán lélekmelengető érzés egy Amigo számára.

                                                       Iványi Máté

                                                        Máté vagyok, történelmet tanulok az eltén és szeretek zenélni. Nagyon örültem amikor bekerültem az amigoshoz, mert lehetőségem nyílt arra, hogy segítsek egy kicsit elszakadni a gyerekeknek a kórházi szürkeségből. Amikor megyek a kórházba, és látom hogy megörülnek nekünk, vagy már vártak is ránk, az nekem is nagy felüdülés.

                                                         Koppány Zsombor

                                                          Koppány Zsombor vagyok, az ELTE joghallgatója. Az egyetemi élet mellett fontosnak tartom, hogy már most visszaforgassunk valamit abból a rengeteg dologból, amit mi kaptunk gyermekkorunkban. Ezt persze nem közvetlenül annak tudjuk adni, akiktől mi kaptunk, hanem azoknak, akik éppen rá vannak szorulva. Mi pedig, ennyi idősen, az Amigossal segítünk a gyerekeknek abban, hogy a gyógyulás alatt is haladhassanak azokkal a feladatokkal, amik odakint várják őket. Ez a gondolat az, amiért az Amigos csapat tagja lettem.

                                                           Környei Viktória

                                                            Viki Amigo vagyok, 22 éves harmadéves gazdálkodás-management szakos egyetemista lány. Amigo létem idén szeptemberben kezdődött és már az első alkalomtól kezdve imádom!
                                                            Amigonak lenni is azért különleges, mert az egyszerűen egy megmagyarázhatatlan kis csoda, hogy a gyerekek mennyi energiával, és jókedvvel tudnak minket feltölteni. Nem utolsó sorban, azokban a pillanatokban amikor velük játszhatunk, vagy tanulunk mi is visszacsöppenünk a gyerekénünkbe. 🙂

                                                             Kovács Barna

                                                              Szóval mit is érdemes rólam tudni? 2015 nyarán betekintést nyertem a pomázi szociális szolgáltató központ munkájába, ami igen nagy hatást gyakorolt rám. Nem csupán szakmai tapasztalatot sikerült szereznem ez idő alatt, hanem magam is megtanultam miért is fontos segítenünk egymásnak. Eddig nyugdíjas bácsikkal és nénikkel foglalkoztam gondozó központban, szóval már alig várom, hogy új kihívások elé nézhessek és részt vehessek az Amigok küldetésében.

                                                               Kovács Fanny

                                                                Kovács Fanny vagyok, újdonsült Amigo. Második éve tanulok pszichológiát, és fontosnak tartom, hogy az egyetem mellett aktívan részt vegyek egy olyan szervezet munkájában, ami inspirál, megnevettet, tanít, bátorít és támogat olyan gyerekeket, akiknek szüksége van rá. Nagyon örülök, hogy az Amigos tagja lehetek, és nekem is lehetőségem van arra, hogy angolozhassak, kézművesedhessek, vagy akár csak egy jót beszélgethessek a gyerekekkel. Elképesztő, hogy mennyire nyitottak a feladatokra, és mennyire inspirálja őket az, hogy új dolgokat tanulhatnak.
                                                                Jó tudni, hogy amit csinálunk, segít a gyerekeknek szebbé tenni a kórházi napokat, és remélem, hogy ezzel mi is hozzájárulhatunk a gyógyulásukhoz

                                                                 Kovács Flóra

                                                                  Sziasztok! Kovács Flóra vagyok. Jelenleg végzős hallgatóként pénzügy-számvitelt tanulok a Budapesti Corvinus Egyetemen. Az Erasmus félévemről visszatérve úgy gondoltam, hogy az egyetemista évek a legmegfelelőbbek arra, hogy valami igazán hasznosat tegyek a közvetlen környezetemért. Az Amigos tevékenységét már a kezdetektől figyelemmel követem, így nem volt kérdés számomra, hogy idén tavasszal én is szeretnék csatlakozni. Remélem, hogy nem csupán tudással, de lelkesedéssel és pozitív életszemlélettel is segíthetem a gyerekek kórházban töltött idejét színesebbé és értékesebbé tenni.

                                                                   Kovács Luca

                                                                    Amigónak lenni a legjobb döntés, amit valaha hozhattam. Imádok kórházba járni, minden alkalommal egy másik gyerek arcára mosolyt csalni, majd teljesen új emberként, feltöltődve hazamenni. Jót tenni, és magadat adni, cserébe ilyen sok szeretetet kapni szuper érzés! Végül pedig nagy barátságokat kötni olyan emberekkel, akik ugyanazt tekintik céljuknak: a gyerekekért összefogni:)

                                                                     Kovalovszki Kartal

                                                                      Nekem viszonylag sok időbe telt még arra az elhatározásra jutottam, hogy csatlakozni szeretnék az Amigoshoz. Mindenhez idő kell. De tudni kell dönteni is. Amigoként viszont már a cselekvés a feladatom és az, hogy segítsek, amikor tudok és azon, akin tudok. Fiatal kisgyerekként ki ne vágyott volna egy egyetemista barátra, akivel beszélgethet, és játszhat vagy csak tanácsot kérhet tőle? Én ezt a kívánságot szeretném teljesíteni.

                                                                       Kulcsár Nikolett

                                                                        Kulcsár Nikolett vagyok, az Amigos csapatának egyik legújabb tagja. Leginkább az tetszett meg ebben a kezdeményezésben, hogy megmutatja, mennyire sokat tehetünk bármiféle szaktudás vagy képesítés nélkül egy beteg kórházi perceinek szebbé tételéért. Orvostanhallgatóként ez igazán csodás érzés, hiszen amíg még orvosként nem is, de emberként és barátként már segíthetek. Nagy kihívásnak tartom az Amigo-létet, várom, hogy tanulhassak a többiektől és a gyerekektől egyaránt.

                                                                         Kupcsik Júlia

                                                                          Kupcsik Júlia vagyok, pszichológus hallgató. Az Amigók munkásságát már a kezdetektől fogva kíváncsian figyelemmel kísérem, mert teljesen megfogott a csapat szellemisége és profizmusa. Régóta tudom, hogy egyszer szeretnék én is önkéntes lenni, és az Amigos erre tökéletes választásnak bizonyult. Nem számít, hogy jó vagy rossz napom van-e, a gyerekekkel való foglalkozások után mindig pozitív energiákkal feltöltődve folytatom. Hiszen felemelő érzés tapasztalni a gyerekek őszinteségét, közvetlenségét és látni, hogy valami megcsillan a szemükben, amikor feltesszük a kérdést: „Van-e kedvetek játszani velünk?”

                                                                           Lakatos Réka

                                                                            Lakatos Réka vagyok, 21 éves egyetemi hallgató, az Árpád Gimnázium német tagozatos diákjaként érettségiztem, a kedvenc tantárgyaim a történelem, matematika illetve az angol és német voltak, ezért döntöttem úgy, hogy közgazdásznak tanulok tovább a Budapesti Corvinus Egyetem gazdálkodástudományi karán. A társadalmi felelősségvállalás mindig is foglalkoztatott, korábban a Máltai szeretetszolgálatnak is segítettem, 2015-­ben jó tanulmányi eredményemnek köszönhetően elnyertem egy Erasmus ösztöndíjat, a választott tárgyaim által még erősebben elköteleztem magam arra, hogy szeretnék én magam is tenni a közösségért, a jövő generációjáért. Hatalmas lehetőséget kaptam, azzal, hogy Amigo lettem, segíthetek a gyerekeknek, nem csupán lexikális tudással, de lelkesedésemmel és pozitivitásommal ösztönözhetem őket a tanulásra és a kórházban töltött időt értékessé tenni.

                                                                             Laknerfy Eszter

                                                                              Szerintem a legjobb dolog a világon az őszinte nevetés. Amikor kifut belőlünk egy kacaj, a bennünk élő kisgyerek jön felszínre.
                                                                              Az a gyerek, aki őszinte és imád játszani! Ezért is szeretem a gyerekeket, mert ők tudnak a legőszintébben nevetni és a legjobbakat játszani! A tanulás is fogható fel játékként, hisz minden elsajátított tudás nagy élménnyel jár, mint egy megnyert kártyaparti. És hát… ki ne szeretne nyerni?

                                                                               Le Kim Evelin

                                                                                Le Kim Evelin vagyok, imádok játszani, mosolyogni és a gyerekeket. Na, Amit még ennél is jobban szeretek ha a gyerekekkel játszhatok és láthatom őket mosolyogni és együtt mosolyoghatunk. Jó a gyerekekkel együtt tanulni sőt a legjobb játszva tanulni de a végeredményben minden alkalommal mi tanulunk a legtöbbet a gyerekektől, valami olyat, amit sehonnan máshonnan nem lehetne…

                                                                                 Lendvai Márton

                                                                                  Lendvai Márton vagyok, pénzügy és számvitel szakos hallgató. Azért jelentkeztem Amigónak mert úgy éreztem hogy a közös tanulás és játék során én is tudok tenni a beteg gyerekekért.. Amire nem számítottam az az, hogy ők mennyi energiával tudnak feltölteni engem egy fárasztó nap után. Örülök hogy a csapat része lehetek és segíthetem a gyerekek tanulását, legyen szó színek és számok elsajátításáról UNO közben vagy osztályozóvizsgára készülésről.

                                                                                   Lőrincz Nóra

                                                                                    Számomra két részre oszlik mindaz, amit kapok az “Amigóságtól”. Egyfelől vissza tudok adni a társadalomnak, amely kiskorom óta épít és formál, miközben egy olyan célt szolgálhatok, amely a szívemhez különösen közel áll.
                                                                                    Másfelől egy olyan támogató és megértő közösség része lettem, amelyet igazán különlegesnek tartok.

                                                                                     Magyar Elin

                                                                                      Sziasztok! Magyar Elin vagyok, 21 éves és nemzetközi gazdálkodást tanulok angolul már második éve a Corvinus-on. Születésemtől kezdve több idegennyelv is körbevett, hiszen magyar-brazil családba születtem. Számomra így mindig is normális volt, hogy több nyelven beszélünk a családban. Nagyon örülök, és izgatottan várom, hogy segíthessek a gyerekeknek. Remélem abban is segíthetek az Amigosnak, hogy egy nap ne csak a fővárosban, hanem vidéken is lehessen Amigo a beteg gyerekek mellett. 

                                                                                       Máté Katalin

                                                                                        Sziasztok! Kata vagyok, az ELTE gyógypedagógus hallgatója. Tanulmányaimból kifolyólag rengeteget foglalkozok gyerekekkel, de úgy éreztem, hogy máshogy is segíteni szeretnék nekik. Amigóként úgy érzem, hogy ez hétről hétre sikerül. De fordítva is működik: rengeteg energiát és szeretetet kapok cserébe. A gyerekek mindig őszintén megmondják, ha nincs kedvük tanulni, és inkább csak kézműveskednének, de akkor is őszinték, amikor azt mondják, alig várják, hogy újra találkozzunk. Én pedig ugyanolyan lelkesen várom a következő találkozást, mint ők, sőt, talán még jobban is.

                                                                                         Molnár Noémi

                                                                                          Nagyon fontos számomra, hogy ha kis dolgokban is de jobbá tegyem a környezetemet, ne csak a saját céljaim, boldogságom éltessen. Amigoként lehetőség nyílik rá, hogy egy nem mindennapi módon segítsek másokon. Számomra nagy meglepetés volt, hogy a gyerekek mennyire örülnek, hogy megtörjük a kórházi rutinjukat és valaki mással, máshogyan tölhetnek egy órát és azt vettem észre ez ugyanúgy igaz rám is. Összefoglalva, nekem az a legpozitívabb, hogy tudhatom, legalább kéthetente egyszer valami különleges élményben lesz részem, amit másokkal is megoszthatok.

                                                                                           Nagy Nedda

                                                                                            Sziasztok,
                                                                                            Nagy Nedda vagyok, Szegeden születtem, ott laktam a gimi végéig a szüleimmel és a nővéremmel. Kéttannyelvű spanyol gimnáziumba jártam, amit a mai napig úgy gondolok, hogy a lehető legjobb döntés volt. Kiskorom óta sportolok, ami azóta megmaradt az a squash, a futás és a síelés. Ebből is látszik, hogy az egyéni dolgokat részesítem előnyben, ugyanakkor szeretek tartozni valahova. Az egyetemen az alapképzés alatt aktív szakkollégiumi tag voltam, ami a munka miatt háttérbe szorult. Ezért is jelentkeztem Amigonak, a társaság, a valahova tartozás igénye miatt. A közelmúltban ért veszteség indukálta bennem azt az érzést, hogy ha tudok, akkor segítsek, foglalkozzak emberekkel. Ez a másik motivációm, amiért Amigo lettem. Az esélye, hogy minimális erőfeszítéssel jobbá tehetem a gyerekek napjait jó érzéssel tölt el.

                                                                                             Német Noémi

                                                                                              Az Amigos előtt – mint minden egyetemistának – a csütörtök volt a kedvenc napom a héten, hiszen ekkor értek véget a hét megpróbáltatásai. 2016 szeptember óta ez akármelyik nap, amikor a kórházba megyünk a gyerekekhez. Az izgatott várakozás és a nevetésben gazdag együtt töltött idő az, ami erőt ad számomra a hét többi napjához. Hálás vagyok azért, hogy a gyógyuláshoz szükséges segítséget olyan emberekkel tudom nyújtani, akikkel értékközösséget tudok vállalni, és a közös célért való küzdés olyan motivációt ad mindnyájunknak, amivel bármire képesek lehetünk

                                                                                               Péntek Balázs

                                                                                                Sziasztok! Péntek Balázs vagyok, a Corvinuson végeztem Pénzügy szakos hallgatóként. Alapvetően
                                                                                                egy kéttannyelvű gimnáziumba jártam korábban, így mindig is fontos része volt az életemnek az
                                                                                                idegen nyelvekkel való foglalkozás. Fontosnak tartom, hogyha valakinek van energiája és ideje, akkor
                                                                                                a társadalomnak vissza is adjon valamit. Így jutottam el az Amigoshoz. A gyerekekkel való foglalkozás,
                                                                                                mások tanítása és segítése számomra kikapcsolódást nyújt az egyhangú hétköznapokból. Motivál,
                                                                                                hogy a közös játék, tanulás folyamán jobbá tehetem valaki napját és e közben én is rengeteget
                                                                                                fejlődhetek.

                                                                                                 Pittner Sára

                                                                                                  Sziasztok! Saci vagyok, nagyon szeretek tanulni, szórakozni és az elmúlt néhány évben önkénteskedni is, ami mára már a mindennapjaim részévé vált. Úgy érzem, az önkéntes segítségen keresztül olyan értékeket sajátíthat el az ember, melyeket más úton nem tudna. A gyerkőcöket is imádom, van egy kishúgom, akivel a legjobb az együtt bandázás! Az egészségügy iránt pedig elkötelezett vagyok, a későbbiekben egészség-gazdaságtannal szeretnék foglalkozni. Ezért nagyon örülök, hogy Amigová válhattam, remélem, minél több gyermek számára teremthetek minél nagyobb értéket. Amigoként a legjobb érzés látni, hogy a gyermekek felhőtlen jókedvre derülnek.

                                                                                                   Pocsai B. Ábel

                                                                                                    Pocsai B. Ábel vagyok, harmadéves szociológus hallgató. Tanulmányaim során rengeteget foglalkozom társadalmi problémákkal, de sose éreztem magamat közel a valódi mindennapi küzdelmekhez. Szlovéniában eltöltött Erasmusos félévem döbbentett rá, hogy annyi jót kaptam az élettől, hogy valamit vissza is szeretnék adni.
                                                                                                    Jött is a lehetőség, így habozás nélkül megfogalmazódott bennem, hogy ha valahova ide tartozni szeretnék. Imádom a gyerekeket. Szociológusként pedig tudom, hogy milyen pozitív hatást gyakorol egy mosolygó ember a másikra. Mindenki ott segít, ahol tud és én tudok mosolyogni.

                                                                                                     Rabatin Olívia

                                                                                                      Rabatin Olívia vagyok, az ELTE-BTK végzős történelem szakos hallgatója. Számomra mindig is fontos volt az, hogy valamit visszaadjak mindabból a jóból, amit ajándékba kaptam. Úgy gondolom, hogy ennek a legegyszerűbb módja az, hogy önkéntesként, Amigosként a gyerekek arcára mosolyt csalok, és ha csak pár órára is, de a nyelvtanuláson, a kreatív foglalkozáson keresztül segítek elszakadni a kórház olykor nyomasztó légkörétől. Hálás vagyok, hogy ennek a csapatnak a részese lehetek, és hogy egy kis színt vihetek vele nem csak az én, de a gyerkőcök mindennapjaiba is.

                                                                                                       Rácz Kamilla

                                                                                                        Rácz Kamilla vagyok, pénzügy-számvitel szakos hallgató, újdonsült Amigo. Úgy gondolom, az életben hajlamosak vagyunk elsétálni a lényeges dolgok mellett. Sokszor a mindennapi rutin áldozataivá válunk, s így elszalasztunk megannyi, fontosabbnál-fontosabb pillanatot. Véleményem szerint az Amigos lehetőséget ad arra, hogy az igazán értékes dolgokkal foglalkozzunk. Szupernek tartom ezt a kezdeményezést, és boldog vagyok, hogy részese lehetek.

                                                                                                         Renkó Tamara

                                                                                                          Szia! Tamara vagyok, egy nyitott és beszédes pszichológia szakos hallgató. Már általános iskolás korom óta nagyon jól kijöttem a fiatalabb gyerekekkel, pár év múlva pedig egyértelművé vált, hogy szívesen foglalkoznék hivatásszerűen is a gyerekekkel. Emellett egy rövid ideig én is voltam kórházban, ahol összebarátkozhattam olyanokkal, akik akár hónapokat kényszerültek ott tölteni. Ezért ismerem az ottani körülményeket, és tudom, mennyire feldobja a kis betegek napját egy-egy mosolygós látogató. Különösen hosszú kórházi tartózkodás esetén.

                                                                                                           Schreng Borbála

                                                                                                            Schreng Borbála vagyok, károlis pszichológus hallgató, és egyben egy friss Amigo. Egy éve hallottam először az Amigok tevékenységéről, lenyűgözött ez az önzetlen, diákokból álló szervezet. Nagy ajándék számomra, hogy ennek a közösségnek a része lehetek, és így én is tehetek valamit azért, hogy a kórházban lévő gyerkőcök napjai, – mégha abból csupán pár óra is -, mosolygósabbak, tartalmasabbak lehessenek. Az ott töltött órák alatt nem csak a gyerekek tanulnak, de mi magunk is rengeteg értékkel gazdagodunk, fejlődünk, ahogy a képessegeinket próbára teszik, csiszolják ezek a találkozások.

                                                                                                             Sohajda Eszter

                                                                                                              Sziasztok! Eszti vagyok, másodéves Corvinusos hallgató Egerből. Mikor hallottam az Amigosról nem is volt kérdés számomra, hogy ez az a diákszervezet, amihez mindenképpen csatlakozni szeretnék, tekintve, hogy mind az idegen nyelvek mind pedig a gyerekekkel való foglalkozás fontos része az életemnek. Ennek a hatalmas gyerekszeretetnek a fő oka a kistestvérem, aki a legjobb dolog, ami valaha történhetett velem. Nagyon boldog vagyok, hogy része lehetek egy ilyen csapatnak, mint az Amigos, és ha csak egy picit is, de hozzájárulhatok a gyerkőcök fejlődéséhez. Ők pedig ha nem is tudják, de ugyanannyit segítenek nekem tanulni a tanításról, a törődésről, és ami még engem is meglep, saját magamról.

                                                                                                               Sojnóczky Anna

                                                                                                                Sziasztok!
                                                                                                                Nagyon örülök, hogy megismerhettem az Amigos csapatát és én is csatlakozhattam, mivel úgy gondolom, hogy örömet okozni az egyik legszebb dolog a világon és ebben szeretnék segíteni. Van egy kishúgom, akivel nagyon szoros kötelék van köztünk, ezért is érzem úgy, hogy különösen közel állnak hozzám a kicsik, néha elfog a nosztalgia is. Már az első bevetésen bebizonyosodott, hogy igazán csodálatos élmény a gyerekekkel együtt töltött pár óra, szinte észre sem lehet venni, hogy elrepül. Nagy szeretettel várom a következő bevetéseket is!

                                                                                                                 Szántói Zsófia

                                                                                                                  Sziasztok! 🙂
                                                                                                                  Zsófi Amigo vagyok, a Szegedi Tudományegyetem fogorvosi karának büszke első éves hallgatója. Hatalmas öröm számomra, hogy csatlakozhattam a csapathoz, hiszen Amigoként mindig van minek örülnöm! Évek óta szerettem volna kórházakban tevékenykedni, mint egy lelkes önkéntes, erre azonban egyénként nem volt lehetőségem. Ekkor találtam rá az Amigos Alapítványra, és rögtön tudtam, hogy egykor majd csatlakozni szeretnék. Zöld pulcsis egyetemistaként kórházakat járva tovább tudom adni azt a sok kedvességet és jókedvet, amit én is nap mint nap kapok, és amiért hálás lehetek. A vidéki terjeszkedésben való részvétel nagy megtiszteltetés számomra, az Amigos által teremtett értékek immáron kinőtték Budapestet, a következő állomás Szeged!

                                                                                                                   Szegő Júlia

                                                                                                                    Szegő Julcsi vagyok, gazdálkodás és menedzsment hallgató, hétvégente pedig OKJ-s képzésben veszek részt, aminek segítségével táncpedagógus leszek. Mindig is fontosnak tartottam a társadalmi felelősségvállalást, és egész korán kezdtem el foglalkozni az önkéntességgel. Amikor először találkoztam az Amigos-szal, azonnal tudtam, hogy szeretnék részt venni. Úgy gondolom, hogy nagyon fontos tanulni a gyerekektől, hiszen az az őszinteség és öröm, ami árad belőlük, felbecsülhetetlen. Szerintem az Amigos sokat segít abban, hogy a gyerekek ne szorongva töltsék a kórházi időt, hanem nyugodt és örömteli légkörben gyógyulhassanak, ez pótolhatatlan segítség nekik, amiben örömmel veszem ki részemet.

                                                                                                                     Székely Dóri

                                                                                                                      Székely Dóri vagyok, óvodapedagógus hallgató. Ebből adódóan különösen a szívemen viselem a gyerekek sorsát. Nagyszerű érzés, hogy Amigoként van lehetőségünk mosolyt csalni a beteg gyerekek arcára, és tudunk egy kis motivációt adni nekik. Még ha ezek apró dolgoknak is tűnnek, többet jelentenek, mint gondolnánk. Nagyon örülök, hogy egy ilyen lelkes, csupa jó emberekből álló csapat tagja lehetek.

                                                                                                                       Szentgróti Dániel

                                                                                                                        Szentgróti Dániel bölcsészhallgató vagyok. Azert választottam ezt az irányt, mert szeretek nyelvekkel foglalkozni, ezenkívül pedig lehetőséget biztosít, hogy később emberekkel dolgozzak. Az Amigos-hoz is ezért csatlakoztam: Mind a tanítás, mind mások segítése olyan dolgok, amik szeretném ha egy életen at elkísérnének.

                                                                                                                         Sztankó Réka

                                                                                                                          Sztankó Réka vagyok, nemzetközi gazdálkodás szakos hallgató. Nagyon örülök, hogy az Amigos része lehetek, mert szerintem az önkéntesség megtanít arra, hogy a rohanó hétköznapokban megálljunk kicsit és elgondolkozzunk, mennyire szerencsések is vagyunk, és hogy apró dolgokkal is mennyire sokat segíthetünk másoknak. Az érzés, hogy valaki arcára mosolyt csalhatok és jobbá tehetem a napját, felbecsülhetetlen. Az pedig már csak plusz, hogy a gyerekektől mi is mennyi mindent kaphatunk vissza.

                                                                                                                           Tóth Anikó

                                                                                                                            Én Ancsi Amigo vagyok. Azért szeretek Amigo lenni, mert amikor átlépem a kórház ajtaját, minden gondolatom pozitívvá válik, elfelejtem a mindennapi gondjaimat, teendőimet. Teljesen átszellemülve, feltöltődve megyek be bármelyik gyermekhez tanulni is. Amikor pedig játékra kerül a sor, éppúgy élvezem én is, mint ők, újra gyereknek érezve magam. Habár eljönni mindig nehéz, mégis jókedvűen és
                                                                                                                            sok új élménnyel gazdagodva jövök el, izgatottan várva a következő bevetésemet!

                                                                                                                             Valcsev Petra

                                                                                                                              Hogy miért szeretek Amigó lenni:

                                                                                                                              Azért szeretek Amigó lenni, mert mindig rengeteget tanulhatok így a gyerekektől: néha az ember hajlamos belefáradni a saját problémáiba és a mindennapok szürkeségébe, ám amikor a kórházba megyünk, minden rosszat kint hagyunk az ajtón kívül, mert a gyerekek annyira pozitívak és jókedvűek, hogy akarva akaratlanul is csak a jókedv és a kacagás ami a központban van. Nagyon jó érzés újra és újra megtanulni örülni az apró dolgoknak, mint pl. egy UNO parti győzelem! A nap végén az csak plusz, hogy segítettünk szebbé tenni a napjaikat, nem mellesleg legtöbbször pont ők dobják fel a mi kis életünket.. 🙂

                                                                                                                               Varga Krisztina

                                                                                                                                Varga Krisztina vagyok, pszichológus hallgató. Kicsi korom óta biztos vagyok benne, hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni, nekik segíteni, akármilyen módon. Az utóbbi időben már tisztán látom, hogy ezt hogyan szeretném megtenni, az Amigos pedig hatalmas segítség ebben. Nem csak nekem, de minden egyes gyermeknek, akikhez eljut.
                                                                                                                                Ha én részese lehetek akár egyetlen gyerek egyetlen percének szebbé tételében, betegségének feledtetésében egy múló pillanatra, már megérte minden Amigoként eltöltött nap.

                                                                                                                                 Vass Vivien

                                                                                                                                  Vivi vagyok, pszichológus hallgató az ELTE-n. Mindig is imádtam a gyerekeket, így nagyon boldog vagyok, hogy egy nyarat babysitterként Amerikában tölthettem. Legfőbb vágyam, hogy embereken segíthessek. Amikor a kórházban foglalkozom a gyerekekkel, mindig átértékelődnek bennem bizonyos dolgok. Nagyra becsülöm a kitartásukat, türelmüket és bátorságukat.
                                                                                                                                  Az Amigos kiváló lehetőség arra, hogy együtt az Amigokkal szebbé, változatosabbá tegyük a gyermekek mindennapjait a kórházban. Nagyon hálás vagyok, hogy ennek részese lehetek, hiszen nincs is szebb dolog annál, mint mosolyt csalni egy gyermek arcára.

                                                                                                                                   Zámbó Zsófia

                                                                                                                                    Sziasztok! Zsófi vagyok és nemzetközi gazdálkodás szakon tanulok a Corvinuson. Az utóbbi évben kezdtem el komolyabban érdeklődni a szociális vállalkozások és önkéntes szervezetek iránt. Amikor először találkoztam az Amigos tevékenységével rögtön beleszerettem, és eldöntöttem, hogy csatlakozni szeretnék. Egyrészt rengeteget lehet szerintem tanulni az itt szerzett tapasztalatokból, másrészt, és ami még fontosabb: ha csak egy kicsit is sikerül vidámabbá és könnyebbé tennem a beteg gyerekek mindennapjait azzal, hogy együtt tanulunk, játszunk vagy kézműveskedünk, akkor már nagyon megérte.

                                                                                                                                     Vissza