Idén még különlegesebb az adó 1% felajánlás, mint korábban. Tavaly és idén több olyan változás is történt, ami miatt sokan azt hihetik, hogy ezúttal nem élhetnek az 1% felajánlással. Mindemellett az 1% felajánlást sok tévhit övezi. Nagyon fontos ezekről beszélni, nagyon fontos tisztába tenni, hogy senki ne hagyja veszni ezt az igazán különleges adó-mányt. Íme 5 tévhit – és 5 válasz az oda-adó 1%-ról.

“25 éven alatti vagyok, SZJA mentességet élvezek, nekem nincs 1%-om.” – DE VAN!

Nagyon fontos észben tartani, hogy 1% felajánláskor mindig az előző adóévről nyilatkozunk. 2022-ben a 2021-ben bevallott jövedelem utáni adóból származó 1%-ot van lehetőségünk felajánlani. Mivel 2021-ben még nem voltak a 25 év alatti fiatalok SZJA mentesek, így idén még ők is felajánlhatják! Nagyon fontos, hogyha  a diákszervezeten keresztül vagy foglalkoztatva, akkor is rendelkezel 1%-kal.

“Az én 1%-om nem ér semmit, felesleges felajánlani” – NAGYON SOKAT ÉR! 

Talán a legjobb mondat, ami szemlélteti erre a választ az a “sok kicsi sokra megy”. Az alapítványok számára a legkisebb segítségek is hatalmas jelentőségűek. Bár az 1%-ról a nevéből ítélve úgy gondolkodunk, mintha ez egy apró összeg lenne, a valóságban ez nem így van. 2021-ben egy átlagos 1% felajánlás 5193 forint volt. Gondoljatok csak bele, ha már 10 ember nem ajánlja fel, mert azt gondolja az ő felajánlása semmit sem ér, az már több, mint 50.000 forintnyi elveszett felajánlás. És sajnos ennél sokkal többen vannak, akik veszni hagyják.

“Nagyon macerás a felajánlás folyamata, erre most nem szeretnék időt fordítani” – CSAK 2 PERC!

Ha hiszitek, ha nem, az 1% felajánlás mindössze 2 percig tart. Ha nem hisztek nekünk, lessétek meg a videónkat, ahol lépésről lépésre mutatjuk be a felajánlás menetét. A felajánláshoz csak be kell lépni az ügyfélkapuba és beírni a választott civil szervezet nevét és adószámát. Felajánlhatjátok, ami alatt vártok a buszra, amennyi idő alatt felmelegszik az ebédetek a mikróban, lefő a kávé vagy amíg elolvastok nem egy, de kettő kétperces novellát. 🙂

“Családi adóvisszatérítésben részesültem, így sajnos nincs idén 1%-om” – DE VAN!

Talán ez a változás okozza a legtöbb zavart a felajánlás kérdése körül. Azonban egy szuper hírt hoztunk nektek: az 1% felajánlás összege az adó-visszatérítés figyelembe vétele nélkül megállapított adó összegre vonatkozik, így a családi adóvisszatérítés nem befolyásolja az 1% felajánlást. Ugyanúgy felajánlhatod, mint ahogyan azt az előző években tetted.

“Én már adományoztam idén, nem szeretnék még többet kiadni most” – NEM KERÜL SEMMIBE!

Az adó 1% adomány azért is különleges, mert ez neked nem kerül semmibe. Ezt az összeget tavaly év közben már levonták a fizetésedből. Most arról dönthetsz, hogy ez az összeg, a tavalyi évben befizetett adód 1%-a, egy alapítványhoz kerüljön vagy oda, ahova az adód másik 99%-a. Neked ez most mindössze 2 percedbe és néhány kattintásba kerül. Soha nem volt még ennyire egyszerű jófejnek lenni!

Az adó 1%-ot május 20-ig ajánlhatod fel és kérjük, élj a lehetőséggel. Ezer és egy féle ügy van körülöttünk. Mi biztosan hisszük, hogy Te is megtalálod azt az ügyet, amely számodra fontos lesz.

Ha Te is hiszel az Amigos missziójában és abban, hogy a barátság a kórház falain belül is igazán nagy csodákra képes, akkor támogasd az ügyünket. Szeretnénk, hogy egy napon minden beteg gyermek mellett legyen egy Amigo.

Segítesz?

1% általad, 100% általunk!

Név: Amigos a gyerekekért Alapítvány

Adószám: 18758227-1-19

Danóczy Blanka
2022.05.01.

Adó 1% – egy igazán különleges adó-mány