Bácskai Anna Júlia

   Bácskai Anna Júlia vagyok, lelkes Amigo:) Amiért a legjobb Amigonak lenni, az a gyerekek mosolya, vidámsága, kacagása a sok-sok játék során. Egy-egy látogatás teljesen kizökkenti őket a kórházi falak között eltöltött napjaikból. Néhány óra perceknek tűnik csupán. Imádom, hogy őszinték, cserfesek és hogy a játékból sosem elég.

   Bajnai Réka

     Bajnai Réka vagyok, jogot hallgatok az ELTE-n.
     Amigoként tartozom valahova.
     Amigoként végre én tehetek másokért.
     Amigoként megtanulom értékelni az egészségemet.
     Amigoként segíthetek nyelvet tanulni.
     Amigoként az új helyzetekben fejlődik a kreativitásom.
     Amigoként minden kórházban töltött délután újra gyerek lehetek.
     Amigoként esélyt kapok arra, hogy örömet okozzak.
     Amigoként megtanulok alkalmazkodni.
     Amigoként példát mutathatok.

     Bihari Eszter

       Eszti vagyok, gyógyszerésztanhallgató. Már évek óta foglalkoztatott az önkénteskedés gondolata, de persze kifogások mindig voltak, hogy éppen „miért nem férne bele”. Amikor viszont hirtelen sok időm lett, elfogytak a kifogások, és jelentkeztem, tag lettem. Most már tudom, hogyha hirtelen millió dolgom lenne, akkor is csinálnám, az Amigosra akkor is találnék időt! Szeretek olvasni, utazni, jó filmeket nézni. Titkos vágyam, hogy néha az angolozás mellé egy kis portugált is sikerüljön belecsempésznem.

       Bocskay Kinga

         Bocskay Kinga vagyok, harmadéves egyetemista a BME-n. Mindig is nagyon kedveltem a gyerekeket, így sokáig a gyermekorvosi pályára készültem – amíg ki nem derült, hogy rosszul vagyok a vértől, és utálom a biológiát. A gyerekek iránti szeretetem persze megmaradt, és megkedveltem az angolt is – a kettő tökéletes „ötvözetét”, az Amigost pedig egyszerűen imádom! Remélem minél több kórházban lévő gyermekhez eljuthatok majd, hogy egy picit színesebbé tegyem a hétköznapjaikat; hogy tanuljak azáltal, hogy őket taníthatom. Ezért (is) csodálatos az Amigos: minden látogatás alkalmával apró csodákkal találkozunk, akik olyan pluszt adnak, amit sehonnan máshonnan nem kaphatunk meg.

         Breuer Clara

           Azért jelentkeztem az Amigoshoz, hogy jót tegyek másokkal, hogy segítsek a gyerekeknek, de amit a kórházlátogatások közben tapasztalok, az valami egészen más. Ezek a gyerekek minden egyes alkalommal feldobják hétköznapjaimat. Lenyűgöz, hogy míg engem mindennapi apró-cseprő problémáim is elkedvetlenítenek, ők nehéz élethelyzetük ellenére vidáman tanulják az angol szavakat, és büszkén mondják, hogy még a legnehezebbet is meg tudták jegyezni. Bennük rejlő vidámság és hála energiával tölt fel, és mindez csak azért, mert egy órát játszottam velük.

           Demeter (Döme) László

             Demeter (Döme) László vagyok és idén végeztem a Corvinuson pénzügy-számvitel szakon. Sokat gondolkoztam, hogy mi lenne a legideálisabb módja az önkénteskedésnek és nem volt nehéz rátalálni az Amigosra. Nagyon jó dolognak tartom, hogy olyan gyerekeknek segítünk nyelvet tanulni, akik a kórházban fekszenek és nincs más lehetőségük sokszor a nyelvtanulásra vagy egy kis játékra. Tanítás közben is lehet tanulni, méghozzá optimizmust és pozitív hozzáállást és a mindennapi gondok hamar elillannak egy kis angolozás, vagy egy jó UNO közben. A háttérmunkák is fontosak, így ezekben is igyekszem részt venni, hogy hamarosan minden beteg gyerek mellett ott legyen egy Amigo!

             Dinh Viktor

               Számomra az egyik legértékesebb tulajdonság a nyitottság, és ezt a szemléletmódot mindig is igyekeztem átadni a gyerekeknek. Fontos, hogy a következő generáció nyitott és kíváncsi legyen, ehhez pedig a jó oktatás a kulcs. Az Amigos az oktatásban és az egészségügyben próbál egyszerre változtatni, olyan területeken, ahol a legnagyobb szükség van rá – ezért vagyok hálás és büszke arra, hogy Amigo lehettem.

               Dobosi Kinga

                 Úgy gondolom, hogy ez a dolog, amit csinálunk egy kölcsönösen jó dolog. Segítünk a gyerekeknek, hogy jobban érezzék magukat, mi pedig mindig feltöltődve hagyjuk el a kórházat. Sok pozitív energia, amit kapunk tőlük és, amit remélem mi is adunk. Szerintem nagyon hasznos dolgot csinálunk, és van értelme, ha akár pár órájukat is szebbé tudjuk tenni. Fontosnak tartom, hogy elsősorban gyerekekként és nem betegekként kell tekinteni rájuk. Ők is érzik, ha valaki sajnálattal viszonyul hozzájuk és ettől ők is elhagyják magukat.

                 Eisenreich Luca

                   Eisenreich Luca vagyok, szerencsésnek érzem magam, hogy két évig én is Amigóként járhattam a gyerkőcökhöz. Rengeteg élménnyel és nevetéssel gazdagodtam; játszottam, tanítottam és közben én is sokat tanultam a gyerekektől és a hihetetlenül kreatív és motiváló csapattól is. Biztos vagyok benne, hogy a sok mosolygós Amigo segít a gyógyulásban. Utolsó éveimet taposva az orvosin azt mondhatom, hogy én is szívesen dolgoznék később olyan helyen, ahova járnak az Amigók.

                   Epelley Nóra

                     Epelley Nóra vagyok, az alapító csapat tagja. Azzal a gondolattal indítottuk az Amigost, hogy segítsünk a gyerekeknek, csaljunk mosolyt az arcukra. Már az Alumni tagjaként értékelve azonban egyértelmű, hogy legalább annyit tanultam az elmúlt években, mint amennyit taníthattam. Én segítettem angolból, németből, oroszból vagy akár matekból, közben pedig megismertem számtalan új nézőpontot, megtanultam értékelni a pillanat örömét. Kicsit hátra lépve, de továbbra is e szuper csapat tagjaként igyekszem segíteni, hogy minél több amigo élhesse át ezt az élményt.

                     Erdős Kata

                       Erdős Kata vagyok és nagyon szeretek kézműveskedni, legyen szó gyertyaöntésről, gyöngyfűzésről, karkötőkészítésről, hímzésről vagy egy ajándéktárgy kidíszítéséről. A gyerekekkel is ezekhez hasonló dolgokat szoktunk csinálni, habár sosem hittem volna, hogy mikor az első héten a kézműves pakkom mellé bedobtam az UNO kártyát, hatalmas sikert fogok aratni ez utóbbival. A kártyázás során a játék mellett előtérbe kerül a nyelvgyakorlás is, közösen számolunk angolul, megtanuljuk a színeket, illetve megismerkedünk az állatokkal, ha az állatos UNO kiadás kerül a kezünk közé. Mégha néha fáradtan is megyek a gyerekekhez, ők mindig feldobnak és jobb kedvre derítenek. Nagyon örülök, ha lehetőség van arra, hogy több gyerkőccel együtt töltsem el az időt a kórházban, ugyanis csapatban mindig minden jobb!

                       Erőss Doma

                         Doma vagyok, és mindig is szerettem volna önkénteskedni, mert úgy gondolom, hogy az embereknek alapvető kötelességük segíteni a rászorulókon. Van három öcsém és szeretek a gyerekekkel foglalkozni. Így az Amigos által sikerült megtalálni azt a lehetőséget, ahol nemcsak megvalósíthatom ezt a vágyam, de közben jól is érzem magam. Meglepődtem, amikor először voltam a kórházban és nem csupán azért volt jó érzés, mert segíthetek valakin, hanem, mert tényleg szórakoztató a gyerekekkel tanulni és játszani.  Az az egy óra a héten azóta is a felüdülést és a hétköznapi rohanásból kikapcsolódást jelenteni. Külön öröm, hogy előzetes várakozásaimmal ellentétben, már focizni is tudtam a gyerekekkel a kórházban!

                         Fehér Balázs

                           Fehér Balázs vagyok, az alapító csapat tagja. Amigóként mindig örömmel töltött el amikor veszítettem a játékban. Ezek a srácok, lányok egyszerűen verhetetlenek, és nem is csak a játékokban. A mosolyaik minden alkalommal kiragadtak a hétköznapi rutinból, és erőt adtak a mindennapi kihívásokhoz. Tanítunk és tanulunk kölcsönösen, mosolyt csalunk egymás arcára!

                           Fliegler Vivien

                             Haliho! Fliegler Vivien vagyok, germanisztika-német szakos hallgató és 2018 február óta Amigo. Már régóta szerettem volna módot találni arra, hogy valamilyen formában segíthessek valakinek, vagyis inkább valakiknek. Itt ezt teljes mértékben megtaláltam. Szuper érzés azzal a tudattal bemenni a kórházba, hogy ma is segíthetek szebbé tenni egy gyerkőc délutánját!

                             Földi Gergely

                               Az egyik legértékesebb dolog, amit másoknak adhatunk az őszinte figyelemünk. Mert gyakran igenis éppen az fontos valakinek, hogy ott legyünk. Érdeklődjünk, támogassunk, lelkesítsünk! Számomra pontosan ezt jelent Amigonak lenni!
                               Gergő vagyok, a Corvinus egyetem hallgatója. Szabadidőmben nagyon szeretek főzni, futni és végetlen mennyiségű időt a természetben tölteni. Emellett büszke Amigo!

                               Forgács Ádám

                                 Forgács Ádám vagyok, a kezdetektől Amigo. Jelenleg az Amszterdami Egyetemen tanulok. Az Amigos annyi mindent adott az elmúlt években, hogy számba venni is nehéz. Barátokat, szeretetet, érdekes, megoldandó problémákat, tágabb közösséget, erőt, látásmódot. Hogy mi a legjobb? Az, hogy miközben ezt írom, nem az jut eszembe, hogy én mit adtam, annak ellenére, hogy kéthetente jártam a kórházba úgy, mint mindenki más. Pont ez a kulcs, az önkénteskedés sem egy pusztán egyoldalú dolog. Sokkal többet kap az ember, mint amit ad.

                                 Gábris Zita

                                   Gábris Zita vagyok, pszichológia szakos hallgató. Számomra az Amigo-lét két szempontból is fantasztikus lehetőséget biztosít. Mindig is nagy vágyam volt, hogy segíthessek másokon. Azáltal, hogy a gyermekek mindennapjait próbáljuk könnyebbé, vidámabbá tenni, igyekszünk akár pár órára is elfeledtetni velük a megpróbáltatásokat, mosolyt csalni az arcukra, úgy érzem, hogy mi is nagy részt vállalunk abban, hogy jobbá tegyük a világot. Másfelől pedig rengeteg tapasztalattal gazdagodhatunk a kisgyerekeknek köszönhetően, hiszen ők azok, akik megtanítanak minket, mi is valójában a kitartás, hit. Kedves, tiszta lényükkel egyben rávilágítanak arra, milyen is az önfeledt móka, ami esetenként nekünk már homályba merült. Remélem nagyon sok kis és nagy csemetének tudok örömteli pillanatokat szerezni.

                                   Gergely Bence

                                     Hihetetlen élmény, hogy milyen őszinte, befogadó és akár egyetlen óra közös játék után mennyire hálás gyerekekkel találkoztam. Egy kisbeteg nekem rajzolt húsvéti tojását azóta is nagy becsben őrzöm a szekrényemen! Kitartásuk, életerejük számomra is követendő, ugyanakkor dolgozom azon, hogy jómagam is jó példaként szolgáljak, megálljam a helyemet és minden alkalommal tudjak az időmön, tudásomon felül lelkesedést is adni nekik. Bár mást tanulok, az egészségügy közel áll hozzám, és biztos vagyok abban, hogy a belső motiváció, erő elengedhetetlen a gyógyuláshoz. Jelenleg az utam legelejét járom, bízom benne, hogy az ilyen élmények segítenek nekik és nekünk is a nehezebb pillanatokban. Amikor nem Amigoként tevékenykedem, egy zongora, egy jó olvasmány, egy utazás, barátaim vagy a Corvinus és CEMS mesterszakjaim kötnek le leginkább.

                                     Gyetvai Brigitta

                                       Gyetvai Brigi vagyok, angol olasz tanár szakos hallgató. Már régebb óta érett bennem az elhatározás, hogy szeretnék valamilyen önkéntes munkát vállalni, és azt is tudtam, hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni, de sokáig nem jutottam ennél tovább. Aztán egy véletlen folytán találtam rá az Amigosra, és úgy éreztem, ezt a lehetőséget nekem találták ki. Két nyelvi szakkal az egyetemen tanultakat is hasznosíthatom, valamint másik nagy hobbimnak, a kézműveskedésnek is nagy hasznát vehetem a gyerekekkel való játék során. Remélem sok gyerek kórházban töltött napjait tehetem jobbá.

                                       Hölvényi Zita

                                         Hölvényi Zita vagyok, pszichológus hallgató. Kamasz korom óta foglalkozom gyerekekkel, illetve hosszabb külföldi tartózkodásom során meghatározó szerepet töltöttek be az idegennyelvek és más kultúrák megismerése. Amigóként szeretném a gyerekeknek megmutatni, hogy idegennyelvet nem csak az iskolapadban lehet tanulni, hanem egészen más, közvetlenebb formában, a mindennapokban is. Jó érzéssel töltött el az első kórházi látogatásom során, ahogy szépen lassan egyre bátrabban mertek hozzánk angolul vagy németül beszélni a gyerekek. A velük együtt eltöltött idő során mi, Amigók is rengeteg mosolyt, jó kedvet és odafigyelést kapunk.

                                         Horváth Eszter

                                           Sziasztok! Eszti vagyok, újgenerációs Amigo, a Budapesti Corvinus Egyetem harmadéves nemzetközi
                                           gazdálkodás szakos hallgatója. Miután az Amigos tagja lettem, és először mentem a gyerekekhez, a
                                           kórház kapujában állva jobban izgultam, mint bármelyik színpadi fellépés vagy vizsga előtt. Viszont az
                                           élmény, amelyet mindegy egyes látogatás nyújt, felejthetetlen marad számomra. Leírhatatlan,
                                           amikor egy szomorú arcra mosolyt tudsz csalni, és ettől te magad is boldogabb leszel. Bárcsak ezt
                                           csinálhatnám egész életemben!

                                           Horváth Péter

                                             Sziasztok!
                                             Horváth Péter vagyok (Peti), másodéves joghallgató. Gyerekkoromtól kezdve németül beszéltek hozzám és otthon még most is sokat beszélünk németül, ezért az Amigosban különösen örülök, ha a gyerekek tanulnak németet, vagy taníthatok nekik németet. Szeretek úszni, futni, biciklizni, olvasni, kedvenc kikapcsolódásom a zene. A tanulás mellett nagyon sokat jelent nekem az Amigos, mert minden gyerek, minden találkozás különleges és erőt, mosolyt ad a hétköznapokhoz, tanuláshoz.

                                             Illy Eszter

                                               Illy Eszter vagyok, pszichológusként végeztem 2018 júniusában. Az Amigo-létet egy igazi ajándéknak tartom.

                                               Ajándék számunkra, mert a gyerekekért, a gyerekekkel együtt tevékenykedhetünk. Ajándék a gyerekek számára, mert ha mennek az Amigók látogatni, az mindig szuper élmény – még ha kórház falai között is vagyunk. Ajándék a szülőknek, mert így ők is érezhetik a támogatásunkat, és amíg az Amigók foglalkoznak a gyerkőcökkel, sokszor ők is tudnak szusszanni egyet. Ajándék a kórházi dolgozóknak is, hiszen így a baráti minőségű jelenlétünkkel tudjuk támogatni az ő értékes munkájukat. Ha a gyerkőcök életének ezen szakaszában én egy kicsit is segíthetem őket, mosolyt csalhatok az arcukra, kellemes pár órát tölthetünk együtt, az pedig már önmagában megtiszteltetés. A heteim napfényként ragyogják be ezek az órák, és örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy már ennyien vagyunk a csoportban, és szép lassan egyre többen leszünk. Mi ez, ha nem csoda? 🙂

                                                

                                               Istenes Melinda

                                                 Meli vagyok, pénzügy mesteres hallgató a Corvinuson. Azért jelentkeztem Amigónak, mert egy belső nyomást éreztem arra vonatkozóan, hogy segítsek másokon és valami maradandót nyújtsak. A hétköznapi mókuskerékből kizökkenve szeretnék valódi értéket teremteni azáltal, hogy nyelveket tanítok és mosolyt csalok a beteg gyerkőcök arcára. Hiszem azt, hogy a nevetés a leghatásosabb gyógyszer, így én arra törekszem, hogy minél több mókázással teli, vidám pillanatban részesítsem a betegeket. Amikor pedig a látogató anyuka egy ilyen pillanatot elkapva lép be a terembe, ahol felhőtlen jókedv uralkodik és látod a szemében, hogy teljesen elönti a boldogság, na, az az igazán lélekmelengető érzés egy Amigo számára.

                                                 Koppány Zsombor

                                                   Koppány Zsombor vagyok, az ELTE joghallgatója. Az egyetemi élet mellett fontosnak tartom, hogy már most visszaforgassunk valamit abból a rengeteg dologból, amit mi kaptunk gyermekkorunkban. Ezt persze nem közvetlenül annak tudjuk adni, akiktől mi kaptunk, hanem azoknak, akik éppen rá vannak szorulva. Mi pedig, ennyi idősen, az Amigossal segítünk a gyerekeknek abban, hogy a gyógyulás alatt is haladhassanak azokkal a feladatokkal, amik odakint várják őket. Ez a gondolat az, amiért az Amigos csapat tagja lettem.

                                                   Kovács Barna

                                                     Szóval mit is érdemes rólam tudni? 2015 nyarán betekintést nyertem a pomázi szociális szolgáltató központ munkájába, ami igen nagy hatást gyakorolt rám. Nem csupán szakmai tapasztalatot sikerült szereznem ez idő alatt, hanem magam is megtanultam miért is fontos segítenünk egymásnak. Eddig nyugdíjas bácsikkal és nénikkel foglalkoztam gondozó központban, szóval már alig várom, hogy új kihívások elé nézhessek és részt vehessek az Amigok küldetésében.

                                                     Kovács Dóri

                                                       Sziasztok! ?
                                                       Dóri vagyok, ötödéves fogorvostan-hallgató a Szegedi Tudományegyetemen. Mindig is szerettem volna önkénteskedni, másokon segíteni, valamint gyermekekkel foglalkozni – minden lehetőséget megragadtam eddig is, így hatalmas boldogsággal tölt el, hogy ennek a szuper csapatnak a tagja lehetek! Örülök, hogy egy kicsit én is segíthetek a gyerekeknek, hogy jobb napjuk legyen, vidámabbak legyenek, hogy egy kis ideig ne foglalkozzanak problémáikkal; hogy kedvességet, jókedvet adhatok át – nyelvtanuláson keresztül. És mindeközben én is mennyi mindent tanulhatok tőlük! ?

                                                       Kovács Flóra

                                                         Sziasztok! Kovács Flóra vagyok. Jelenleg végzős hallgatóként pénzügy-számvitelt tanulok a Budapesti Corvinus Egyetemen. Az Erasmus félévemről visszatérve úgy gondoltam, hogy az egyetemista évek a legmegfelelőbbek arra, hogy valami igazán hasznosat tegyek a közvetlen környezetemért. Az Amigos tevékenységét már a kezdetektől figyelemmel követem, így nem volt kérdés számomra, hogy idén tavasszal én is szeretnék csatlakozni. Remélem, hogy nem csupán tudással, de lelkesedéssel és pozitív életszemlélettel is segíthetem a gyerekek kórházban töltött idejét színesebbé és értékesebbé tenni.

                                                         Kovács Imola

                                                           Kovács Imola vagyok, 2015 őszén, a legelső felvételi alkalmával csatlakoztam az Amigos csapatához. Amigoként megtanultam, hogy a legapróbb dolgok is végtelenül sokat jelentenek. Egy-egy hálás tekintet vagy huncut mosoly a gyerekektől mindig eszünkbe juttatja, hogy miért van ránk szükség a kórházakban. Önkéntesként mi magunk is rengeteget fejlődtünk, tapasztaltunk. A gyerekek bátorsága, őszintesége, nyitottsága mindig rendkívül inspirálóan hatott rám. Sajnos a rendszeres önkéntességet külföldi tanulmányaim miatt nem tudtam folytatni, de a mai napig büszke vagyok rá, hogy én is tagja lehettem az Amigos szuper kis közösségének!

                                                           Kovács Zsófia

                                                             Nagyon boldog vagyok és büszke arra, hogy jelen lehettem és közreműködhettem ennek a hiánypótló szervezetnek a megalakulásánál. Sárával lassan 10 éve vagyunk barátnők és nem volt kérdés, hogy csatlakozom hozzá és támogatom, amikor mesélt nekem az ötletéről! Szuper egy évet töltöttem az Amigosnál önkéntesként, amit sosem fogok elfelejteni. Számos tapasztalattal lettem gazdagabb és méginkább megtanultam értékelni az élet apró örömeit. Minden alkalommal feltöltött a gyerekekkel eltöltött idő. Azontúl pedig, hogy segíthettem másoknak, egy kivételes emberekből álló közösség tagjává válhattam! Jelenleg családi vállakozásunknak szentelem az időm nagy részét (Tekeresvölgyi Manufaktúra), de bármikor szívesen segítem az alapítvány működését, akár csak egy fuvarral, vagy egy Amigos csapatépítő biciklizéshez szükséges, Tekeresvölgyi finomágokat tartalmazó “szeretetcsomaggal”.

                                                             Kovalovszki Kartal

                                                               Nekem viszonylag sok időbe telt még arra az elhatározásra jutottam, hogy csatlakozni szeretnék az Amigoshoz. Mindenhez idő kell. De tudni kell dönteni is. Amigoként viszont már a cselekvés a feladatom és az, hogy segítsek, amikor tudok és azon, akin tudok. Fiatal kisgyerekként ki ne vágyott volna egy egyetemista barátra, akivel beszélgethet, és játszhat vagy csak tanácsot kérhet tőle? Én ezt a kívánságot szeretném teljesíteni.

                                                               Nagy Nedda

                                                                 Sziasztok,
                                                                 Nagy Nedda vagyok, Szegeden születtem, ott laktam a gimi végéig a szüleimmel és a nővéremmel. Kéttannyelvű spanyol gimnáziumba jártam, amit a mai napig úgy gondolok, hogy a lehető legjobb döntés volt. Kiskorom óta sportolok, ami azóta megmaradt az a squash, a futás és a síelés. Ebből is látszik, hogy az egyéni dolgokat részesítem előnyben, ugyanakkor szeretek tartozni valahova. Az egyetemen az alapképzés alatt aktív szakkollégiumi tag voltam, ami a munka miatt háttérbe szorult. Ezért is jelentkeztem Amigonak, a társaság, a valahova tartozás igénye miatt. A közelmúltban ért veszteség indukálta bennem azt az érzést, hogy ha tudok, akkor segítsek, foglalkozzak emberekkel. Ez a másik motivációm, amiért Amigo lettem. Az esélye, hogy minimális erőfeszítéssel jobbá tehetem a gyerekek napjait jó érzéssel tölt el.

                                                                 Német Noémi

                                                                   Az Amigos előtt – mint minden egyetemistának – a csütörtök volt a kedvenc napom a héten, hiszen ekkor értek véget a hét megpróbáltatásai. 2016 szeptember óta ez akármelyik nap, amikor a kórházba megyünk a gyerekekhez. Az izgatott várakozás és a nevetésben gazdag együtt töltött idő az, ami erőt ad számomra a hét többi napjához. Hálás vagyok azért, hogy a gyógyuláshoz szükséges segítséget olyan emberekkel tudom nyújtani, akikkel értékközösséget tudok vállalni, és a közös célért való küzdés olyan motivációt ad mindnyájunknak, amivel bármire képesek lehetünk

                                                                   Péntek Balázs

                                                                     Sziasztok! Péntek Balázs vagyok, a Corvinuson végeztem Pénzügy szakos hallgatóként. Alapvetően
                                                                     egy kéttannyelvű gimnáziumba jártam korábban, így mindig is fontos része volt az életemnek az
                                                                     idegen nyelvekkel való foglalkozás. Fontosnak tartom, hogyha valakinek van energiája és ideje, akkor
                                                                     a társadalomnak vissza is adjon valamit. Így jutottam el az Amigoshoz. A gyerekekkel való foglalkozás,
                                                                     mások tanítása és segítése számomra kikapcsolódást nyújt az egyhangú hétköznapokból. Motivál,
                                                                     hogy a közös játék, tanulás folyamán jobbá tehetem valaki napját és e közben én is rengeteget
                                                                     fejlődhetek.

                                                                     Pocsai B. Ábel

                                                                       Pocsai B. Ábel vagyok, harmadéves szociológus hallgató. Tanulmányaim során rengeteget foglalkozom társadalmi problémákkal, de sose éreztem magamat közel a valódi mindennapi küzdelmekhez. Szlovéniában eltöltött Erasmusos félévem döbbentett rá, hogy annyi jót kaptam az élettől, hogy valamit vissza is szeretnék adni.
                                                                       Jött is a lehetőség, így habozás nélkül megfogalmazódott bennem, hogy ha valahova ide tartozni szeretnék. Imádom a gyerekeket. Szociológusként pedig tudom, hogy milyen pozitív hatást gyakorol egy mosolygó ember a másikra. Mindenki ott segít, ahol tud és én tudok mosolyogni.

                                                                       Rácz Kamilla

                                                                         Rácz Kamilla vagyok, pénzügy-számvitel szakos hallgató, újdonsült Amigo. Úgy gondolom, az életben hajlamosak vagyunk elsétálni a lényeges dolgok mellett. Sokszor a mindennapi rutin áldozataivá válunk, s így elszalasztunk megannyi, fontosabbnál-fontosabb pillanatot. Véleményem szerint az Amigos lehetőséget ad arra, hogy az igazán értékes dolgokkal foglalkozzunk. Szupernek tartom ezt a kezdeményezést, és boldog vagyok, hogy részese lehetek.

                                                                         Reichardt László

                                                                           2016-ban, az Amigos második évében csatlakoztam és egy évet tevékenykedtem aktívan. Imádtam a kórházi látogatásokat, mert nincs jobb érzés, amikor egy gyereket fel tudunk vidítani azzal, hogy valami hasznosat nyújtunk neki, nyelvtudást. Persze sokat viccelődtünk, sztorizgattunk is, hogy ne csak munkáról szóljon az élet. A közösség pedig minden várakozásaimat felülmúlta, nyitott, barátságos és támogató barátokra leltem az Amigosban. Az Amigok erős értékrendje csak önerősíti a csapat kohézióját, és minél tovább vagy Amigo, csak egyre jobban megszeretni lehet az egészet. A board tagságért külön hálás vagyok, sokat segített a vezetői stílusom megtalálásában, a balatoni tábor pedig életem egyik legjobbja volt.

                                                                           Renkó Tamara

                                                                             Szia! Tamara vagyok, egy nyitott és beszédes pszichológia szakos hallgató. Már általános iskolás korom óta nagyon jól kijöttem a fiatalabb gyerekekkel, pár év múlva pedig egyértelművé vált, hogy szívesen foglalkoznék hivatásszerűen is a gyerekekkel. Emellett egy rövid ideig én is voltam kórházban, ahol összebarátkozhattam olyanokkal, akik akár hónapokat kényszerültek ott tölteni. Ezért ismerem az ottani körülményeket, és tudom, mennyire feldobja a kis betegek napját egy-egy mosolygós látogató. Különösen hosszú kórházi tartózkodás esetén.

                                                                             Sarkadi Nagy Márton

                                                                               Az AMIGOS-nál csupa olyan emberek vettek körül, akik mindenféle érdekellentét vagy versengés nélkül azért jöttek, hogy segítsenek. Ez egy olyan hely, ahol szembesülsz az örömforrás egy olyan, új válfajával, amivel egyébként más keretek közt nem tudnál. A legtöbb ember életének 80%-a rutinszerű cselekvésből áll. Ez egy olyan rutin, amit érdemes hozzátenni a naphoz.

                                                                               Silye Sándor

                                                                                 Visszatekintve őszintén mondhatom, nagyon örülök neki, hogy az alapító Amigos-csapat tagja lehettem! Az itt eltöltött két évben rengeteg felemelő és sok elgondolkodtató pillanatban volt részem, több gyermekkel mind a mai napig is tartom a kapcsolatot. Minden alkalommal, amikor bementem a kórházba, igyekeztem a lehető legtöbbet adni, ugyanakkor úgy érzem, én legalább annyit kaptam. Mindenkinek, aki kedvet érez magában, tényleg csak ajánlani tudom, hogy csatlakozzon ehhez a kivételes közösséghez, felemelő érzés!

                                                                                 Sojnóczky Anna

                                                                                   Sziasztok!
                                                                                   Nagyon örülök, hogy megismerhettem az Amigos csapatát és én is csatlakozhattam, mivel úgy gondolom, hogy örömet okozni az egyik legszebb dolog a világon és ebben szeretnék segíteni. Van egy kishúgom, akivel nagyon szoros kötelék van köztünk, ezért is érzem úgy, hogy különösen közel állnak hozzám a kicsik, néha elfog a nosztalgia is. Már az első bevetésen bebizonyosodott, hogy igazán csodálatos élmény a gyerekekkel együtt töltött pár óra, szinte észre sem lehet venni, hogy elrepül. Nagy szeretettel várom a következő bevetéseket is!

                                                                                   Sváb Dóri

                                                                                     Sok Amigohoz hasonlóan én is a Corvinusra jártam, ott hallottam először az Amigosról. Habár egyből megtetszett a ötlet, és a mögött álló lelkes csapat, és szinte gondolkodás nélkül beadtam a jelentkezésemet a következő kiírt felvételi alkalmával, kicsit féltem, hogy vajon nekem való lesz-e ez a feladat. Mivel alapból elég érzékeny típus vagyok, tartottam attól, hogy lelkileg nehéz lesz kezelni a helyzetet, és majd mindig szomorúan jövök ki a kórházból. Már az első látogatás után rájöttem, hogy az aggodalmam nem hogy alaptalan volt, de nem is álhatott volna távolabb a valóságtól. Minden alkalommal feltöltődve, és vidáman jöttem el a kórházból, miután bent egy pillanat alatt elröppent az angolozással vagy játékkal töltött pár óra. Amigoként járni a kórházakba, és a csapat részének lenni az egyik legnagyobb élményem volt az egész egyetem alatt.
                                                                                     Annak ellenére, hogy már sajnos nem tudok aktív Amigoként a csapat része lenni, mert a mesterképzést külföldön végeztem, mindig nagyon jól esik látni ahogy a csapat növekszik, és büszkeséggel tölt el, hogy a része lehettem.

                                                                                     Székely Dóri

                                                                                       Székely Dóri vagyok, óvodapedagógus hallgató. Ebből adódóan különösen a szívemen viselem a gyerekek sorsát. Nagyszerű érzés, hogy Amigoként van lehetőségünk mosolyt csalni a beteg gyerekek arcára, és tudunk egy kis motivációt adni nekik. Még ha ezek apró dolgoknak is tűnnek, többet jelentenek, mint gondolnánk. Nagyon örülök, hogy egy ilyen lelkes, csupa jó emberekből álló csapat tagja lehetek.

                                                                                       Sztankó Réka

                                                                                         Sztankó Réka vagyok, nemzetközi gazdálkodás szakos hallgató. Nagyon örülök, hogy az Amigos része lehetek, mert szerintem az önkéntesség megtanít arra, hogy a rohanó hétköznapokban megálljunk kicsit és elgondolkozzunk, mennyire szerencsések is vagyunk, és hogy apró dolgokkal is mennyire sokat segíthetünk másoknak. Az érzés, hogy valaki arcára mosolyt csalhatok és jobbá tehetem a napját, felbecsülhetetlen. Az pedig már csak plusz, hogy a gyerekektől mi is mennyi mindent kaphatunk vissza.

                                                                                         Tóth Máté Dániel

                                                                                           Hello-hello!

                                                                                           Engem Tóth Máténak hívnak, a Corvinuson vagyok harmadéves Alkalmazott közgazdaságtan hallgató.

                                                                                           Korábban nem igazán tudtam elképzelni, mi is az, amit az Amigók művelnek. Tanítanak? Szórakoznak? Beszélgetnek? Hogy lehet ezt kivitelezni? Azóta szerencsére én is részese lettem a csapatnak, így megtapasztaltam, miből is áll ez. Legegyszerűbben így tudnám összefoglalni: jó kedvet varázsolnak, ezzel adnak erőt. Az meg aztán csak a hab a tortán, ha még a nyelvtanulás irányában is sikerül még egy lépésre ösztönözni a „kisbarátainkat”.:)

                                                                                           Amikor ráeszméltem, hogy ez az Amigos-lét, akkor már biztos voltam benne, hogy jó helyen vagyok.

                                                                                           Varga Krisztina

                                                                                             Varga Krisztina vagyok, pszichológus hallgató. Kicsi korom óta biztos vagyok benne, hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni, nekik segíteni, akármilyen módon. Az utóbbi időben már tisztán látom, hogy ezt hogyan szeretném megtenni, az Amigos pedig hatalmas segítség ebben. Nem csak nekem, de minden egyes gyermeknek, akikhez eljut.
                                                                                             Ha én részese lehetek akár egyetlen gyerek egyetlen percének szebbé tételében, betegségének feledtetésében egy múló pillanatra, már megérte minden Amigoként eltöltött nap.

                                                                                             Zámbó Zsófia

                                                                                               Sziasztok! Zsófi vagyok és nemzetközi gazdálkodás szakon tanulok a Corvinuson. Az utóbbi évben kezdtem el komolyabban érdeklődni a szociális vállalkozások és önkéntes szervezetek iránt. Amikor először találkoztam az Amigos tevékenységével rögtön beleszerettem, és eldöntöttem, hogy csatlakozni szeretnék. Egyrészt rengeteget lehet szerintem tanulni az itt szerzett tapasztalatokból, másrészt, és ami még fontosabb: ha csak egy kicsit is sikerül vidámabbá és könnyebbé tennem a beteg gyerekek mindennapjait azzal, hogy együtt tanulunk, játszunk vagy kézműveskedünk, akkor már nagyon megérte.

                                                                                               Vissza