Június végén rendszeresen megtartjuk évzáró eseményünket, melynek alkalmából idén  immár négy város Amigói gyűltek össze Budapesten. Hosszas szervezés után, június utolsó vasárnapján, egy nagyon izgalmas játékkal kezdődött az egész napos Amigo ünnep. A belváros utcáin csapatversenyben vettünk részt, egy kültéri szabadulós játék keretein belül. Az izgalmas rejtvények és feladatok után az Appyben gyűltünk össze, hogy az egyes kórházak megbeszéljék az elmúlt hónapot, összegezzék a félévet valamint felállítsák a nyári rendet. Hagyománnyá vált, hogy ilyenkor a kórházfelelősök odaadó munkáját személyre szóló ajándékokkal jutalmazzák az egyes kórházi csapatok. 

A nyári látogatási rendszer kórházanként változó, ezt az adott kórház kapcsolattartójával egyeztetik mindig a kórházfelelősök: mik az igények és Amigóink mit tudnak vállalni. 

Nagyon fontos ezt átbeszélni mindig, hiszen nyáron is, ha megígértünk valamit, betartjuk!

Az évzárót, ahogyan a többi, havonta megszervezett és megtartott Amigo-estet, szintén önkéntes jelentkezés alapján, Amigók szervezik. Az idei évzárót szervező csapat fáradságos munkájának köszönhetően egy fantasztikus barbeque vacsorában volt részünk. Mindenre gondoltak, így a vegetáriánus és az előforduló étel intoleranciák is megértő fülekre találtak, fantasztikus gourmet vacsorában volt részünk. Ami még igazán különlegessé tette az eseményt, az az, hogy a vacsorát, az Appynek köszönhetően, egy fantasztikus helyszínen, irodánk teraszán fogyaszthattuk el

Az évzáró eseményünk kiemelkedő lehetőséget biztosított arra, hogy a vidéki és a budapesti Amigo csapatok jobban megismerhessék egymást és szorosabb kapcsolatokat alakíthassanak ki. Minden évzáró alkalmával valami aprósággal lepik meg Amigóinkat a felelősök; ebben az évben ez egy egyenzokni volt, Amigos logóval. 🙂  

Amellett, hogy lehetőségünk nyílt csapatépítő feladat keretében megismerni a vidéki Amigókat is, kötetlenül beszélgettünk várostól és kórháztól függetlenül. Ez azért is nagyon fontos része az Amigos életének, hiszen kevés olyan alkalom van, amikor a négy város Amigói találkozhatnak egymással. Az újonnan csatlakozott városok önkénteseit megismerni fontos mindannyiunk számára, mivel ezzel lehetőség nyílik az új Amigók integrálására ebbe a – most már – hatalmas társaságba.

Egy nagyon jó hangulatú napot töltöttünk el, négy város Amigói, valamint alumni Amigók társaságában. Ilyen és ehhez hasonló alkalmakkor megbizonyosodunk a tényről, hogy aki egyszer Amigo, örökre Amigo, és ez szervezetünk talán egyik legnagyobb mozgató ereje. 


Magyar Elin, 2019. augusztus

Amigo Évzáró
Cimke:     

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.