Ezen a héten az Amigos Familiáról szeretnénk nektek mesélni egy kicsit. Arról a közösségről, ami olyan elkötelezett magánemberekből áll, akik havi rendszeres támogatással gondoskodnak az Amigosról, hogy ne csak 5, hanem 500 év múlva is ott lehessünk a beteg gyerekek mellett a kórházban és, hogy egy napon tényleg minden gyerek mellett legyen Amigo.

Nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy elindítsuk az Amigos Familiát, ahogy minden, ez is igazi csapatmunka volt. Az indulást több hónapos felkészülés előzte meg: egy háttércsapat és egy nagyszerű Amigo-felelős (Szegő Juli még akkoriban), akik együttműködve az Appy Centrum által biztosított szakmai tanácsadókkal és további informatikai, technikai segítséggel, rengeteg munkát beletéve elindították a rendszeres adományozói rendszerünket.

Az Amigos Familia több, mint egy támogatási rendszer, az Amigos Familia egy közösség is.

Szeretnénk a közösség tagjainak nagyobb betekintést adni a működésünkbe, programokat szervezni és bevonni jobban a mindennapjainkba, átadni nekik az “Amigo-életérzésből”. Megkérdeztünk néhány elkötelezett Amigos Familia tagunkat, hogy meséljenek picit magukról és arról, hogy mit is jelent számukra az Amigos. Elsőként ismerkedjetek meg Mészáros Marcival!

Marci amellett, hogy tavaly Amigos Nagykövetként állt mellénk, már akkor is Amigos Familia tag volt, amikor még Ő nem is tudott róla, na jó igazából még mi sem. Hogy ez hogy is van? Marci több alapító Amigót is ismert még a gimnázumból és ezáltal kezdetektől követi az Amigos alakulását, fejlődését és már közel 5 éve mellettünk áll havi rendszeres támogatóként is.

“Azt hiszem én azóta követem az Amigókat, amióta az eszüket tudják. 🙂 Sára alattam járt gimnáziumban (ahogy más alapító Amigo is), így amint létrejött ez a kezdeményezés, ezt én is első pillanattól láttam. Én magam, ha lehet távolról elkerülöm a kórházat, nem szívesen vagyok ott még látogatóként sem. Azonban már tizenévesként is éreztem egyfajta szociális együttérzés, hogy valamilyen módon segítsek olyanon, aki rászorul. Mikor harmadszorra vagy negyedszerre vettem rá magamat, hogy elmegyek végre vért adni és rendre minden alkalommal a kapuban rezeltem be, hogy én irtózom a tűtől és nem vagyok képes rá, tudtam, hogy én közvetett módon fogom tudni ezt a vágyamat kielégíteni.”

“Úgyhogy valahogy ez összefűződött bennem, hogy itt egy szuper csapat, akiket ráadásul ismerek is és olyan dolgot csinálnak amit fontosnak tartok és nagyon szeretnék csinálni, csak nem vagyok “képes rá”. Így egyértelműen szerettem volna, hogy az akkor még kezdeményezés fejlődjön és minél több beteg gyereknek okozzanak örömteli perceket. Ekkor még nem volt az Amigosnak bankszámlája, vagy weboldala, talán még Facebook csoportra sem emlékszem. Csak tudtam hogy léteznek páran és hétköznapi csodát akarnak tenni. Ezt nagyon tiszteletreméltónak és elszántnak tartottam. Rögtön szimpatikussá vált ez az egész és folyamatosan figyeltem őket.” – meséli Marci.

Amint az Amigosnak létrejött a bankszámlája, Marci azonnal elutalta nekünk az első adományát és ezzel ő volt az első magánadományozónk.

Első utalásom után Sára írt is nekem, hogy köszöni az adományt. Én erre csak annyit tudtam azt hiszem reagálni, hogy hát sajnálom, hogy csak ennyit tudtam adni (még nagyban tanuló voltam), mert én többet szerettem volna. Erre Sára mondta, hogy ez már így is micsoda lépés az Amigosnak, hogy beérkezett az első adomány magánszemélytől. Ami az összeget illeti, ez 10 rajzcsomagra elég, úgyhogy szép ajándék lesz a gyerekeknek. Úgyhogy az adomány összege azonnal materializálódott bennem és úgy éreztem ez nagyon jó döntés volt. Úgyhogy elhatároztam, hogy próbálok majd mindig egy picit félretenni, hogy támogathassam az alapítványt.” -mesélte Marci.

És ennek már több, mint 4 éve. Tehát így lett Marci már az első Amigos Familia tagunk és elkötelezett támogatónk. Nekünk volt külön megtiszteltetés mikor tavaly elfogadta a felkérésünket és Amigos Nagykövetként is mellénk állt, így további 23 nagykövettel saját, önálló adománygyűjtő kampányt megszervezve összesen 5.919.888 Ft-ot gyűjtött.

“Ha röviden kellene megfogalmaznom, az Amigos Alapítvány tanította meg nekem, hogy mennyi örömöt okoz az, ha adhat az ember. Nagyon jó látni, hogy az adomány a lehető legjobb helyre kerül és emellett folyamatosan fejlődik ill. bővül a csapat. Sose fogok betelni azzal a szeretettel, amit Ti közöltök a gyerekeknek. Szenzációsok vagytok és büszke vagyok, hogy ha még közvetetten is, de hozzá tudok járulni a Ti sikeretekhez.”

Az Amigos Familia idén május végén ünnepli az első szülinapját, így készülünk meglepetésekkel és programokkal. Ha Te is szeretnél egy különleges közösségben együtt gondoskodni az Amigosról és a beteg gyerekekről csatlakozz Te is!

Csatlakozás: https://tamogatas.amigosagyerekekert.hu/

Ha kérdésed merülne fel, akkor pedig küldj nekünk egy üzenetet az irjnekunk@amigosagyerekekert.hu e-mail címre!

2020. 05. 24.

Amigos Familia – a gondoskodó közösség

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.