Szeretettel kívánunk boldog és sikerekben gazdag újévet minden kedves olvasónk és követőnk számára!

Az Amigók számára a 2018-as év igazán különleges és eseményekkel teli volt.

Röviden próbálom összefoglalni, bár nem könnyű feladat, de hála Evelinnek, a Boldogságért Felelős Amigo-felelősnek, volt segítségem abban, hogy ez a lista teljes lehessen. 🙂

Vágjunk is bele! Az Amigos 2018-as évösszefoglaló posztja következik Illy Eszter Amigo tollából.

2018 elején a budapesti évnyitó és a budapesti felvételi mellett lezajlott az első vidéki csapat, a szegedi Amigók felvételije és évindítása. Nagyon boldogok vagyunk, hogy a csapat azóta már bővült is, és a szegedi kórház imádott látogatói lettek!

 

Az első pszichoedukációs tréning nyár elején zajlott a kórházfelelősök közreműködésével és Gergő Patrón vezetése által. A nagy sikerre való tekintettel, azóta is rendszeresek a pszichoedukációs alkalmak, és külön megtiszteltetésnek érzem, hogy segíthetem ebben Gergő munkáját, és közösen tevékenykedhetünk az Amigók lelki jóllétéért.

A nyári évzáró, ami szintén nagyon fontos esemény az Amigo-kalendáriumban, hatalmas létszámmal jöhetett létre – budapesti és szegedi amigókkal egyaránt -, ezúton is köszönjük Noémi és családja közreműködését és támogatását a helyszínt illetően. 🙂 <3

A nyár folyamán lezajlott az Amigos kenutúra, amelyről még olvashattok majd a blogon a későbbiek folyamán! 🙂

Új Amigo-Otthonunkba költözhettünk be, a Kaptár után az Appy adott otthont az Amigos közösségének. Köszönjük!

 

Augusztusban lezajlott a második Amigos szakmai tábor, ahol rengeteget tanultunk egymásról, egymástól, előadóktól, magunkról és csodás pillanatokat élhettünk át együtt a Balaton partján.

Noémi Fenntarthatóságért Felelős Amigo-felelősünk a táborban leköszönt és átadta pozícióját Julinak, aki azóta új Amigofelelősünk. 🙂

Az ősz beköszöntével újra elindultak a dolgos Amigo-hétköznapok: a budapesti és a szegedi évnyitó után immár mind a két városban zajlottak a felvételik, lelkes és fáradhatatlan Amigóink segítségével.

Ha október, akkor Amigos születésnap! Az Ötkertben tartottuk a 4. szülinapunkat, ahová rengetegen eljöttetek! 🙂 Imádtuk ezt a napot!  

December első hétvégéjén szerveztük meg az első pszichoedukációs tábor, Cegléden. Gergő Patrónnal ketten vezettük a programot, és 23 lelkes Amigóval csodálatos és produktív két nappal zártuk a tábort.

December közepén volt az Amigos karácsony, amiről már korábban olvashattatok – jó tudni, hogy hiába növekszünk és leszünk egyre többen, a karácsonyi húzás és a kedves, személyre szóló apróságok ajándékozása és az együtt, ünnepléssel töltött idő mindig fontos marad.

Kézműveskedtünk idén is a gyerkőcökért – rengeten jöttetek el az eseményre és csodálatos ajándékokat készíthettünk együtt a gyerekeknek! 🙂

Egész évben zajló eseményeink is voltak, amelyek a havi rendszeres kórháztalálkozók és Amigo-estek, illetve a pszichoedukációs tréningek voltak.

Az itt felsorolt eseményekről még olvashattok majd január folyamán a blogon részletesebben! 🙂

A kórházi látogatásokon, táborokon, képzéseken túl, az Amigók idén is számtalanszor szerveztek közös túrázást, múzeumlátogatást és közös sportolást. Idén először indultak Amigóink a SPAR Budapest Maratonon, ahol öten képviselték az alapítványt. Nagyon büszkék vagyunk rátok!

 

Néhány konkrét, számadattal is szolgálnék az olvasóknak, hogy lássátok, mivel is töltik az Amigók az időt?

Ebben az évben több mint 1200 alkalommal látogattunk két városban, összesen hat kórházat és több mint 350 gyerekkel foglalkoztunk.

Az év során a négy felvételinek köszönhetően 50 újgenerációs Amigo csatlakozott hozzánk.

Elképesztő!

A 2018-as évben elismerésekben sem volt hiány:

 

Alapítónk, Fábián Sára, a Jószolgálat díj szakmai különdíjában részesült az Amigos képviseletében, valamint Vodafone Kórházi Angyalként képviseli 2019-ben a kórházi oktatás fontosságát.

Az Amigókat pedig többször láthattátok, olvashattátok és hallhattátok különböző médiumokban is ebben az évben…

 

 

2018-ban növekedett a médiamegkereséseink száma és sok Amigónak volt lehetősége képviselni a csapatot és mesélni az Alapítványról, ezért nagyon hálásak vagyunk és köszönjük a lehetőségeket!

 

 

 

 

 

Elképesztő, milyen mozgalmas évünk volt és köszönjük, hogy velünk voltatok és vagytok!

 

 

 

A 2019-es év indításaként pedig egy hatalmas elismerésben lehetett részünk. Az RTL Klub által meghirdetett „Év Embere” szavazáson mi nyerhettük el az „Év Embere” elismerést. Még most sem tértünk igazán magunkhoz, hálásan köszönjük a jelölést és a szavazatokat!

Igazán csodás és motiváló évkezdés után bele is foghatunk a munkába, hiszen, ahogyan már láthattátok, a 2019-es évben további két városban fog elindulni az Amigos: Szombathelyen és Debrecenben!

Már alig várjuk, hogy megismerjük leendő Amigo-társainkat, hogy még két városban csalhassunk mosolyt a gyerkőcök arcára!

Neki is látunk, hogy egy nap tényleg minden gyermek mellett lehessen Amigo…

Illy Eszter, 2019. január

 

Az Amigók és a 2018-as év – évösszefoglaló
Cimke:         

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.