Dübörög a lassan végéhez közeledő nagykövet kampány, melynek keretein belül nagyköveteink 30 napon keresztül az általuk választott módon állnak ki egy számukra fontos ügyért. Rengeteg kiváló, kreatív ötlet született így most szeretnénk bemutatni Vivit és Barbit, akik mindketten a szombathelyi csapat oszlopos tagjai.

Vivi, szombathelyi alapítótag és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ilyen csodás kollektíva jöjjön létre kis városunkban. Bevetései során mindig előnyben részesíti a kreativitást és a játszva tanulást és ez talán nem is véletlen, hiszen a hétköznapokban angoltanárként kíséri a tudás felé a gyerekeket. A kampánya is ehhez a témához fűződik, elhatározta, hogy 30 napon keresztül 30 japán szót tanul meg. Első hallásra talán nem is hangzik olyan nehéznek, de hihetetlenül könnyű elveszni a kanji-k világában, főleg ha az ember nem ebben a csodás és izgalmas távol-keleti kultúrában él. A cél az volt, hogy mindenképp valami különleges és egyedi nyelv kerüljön választásra, így a két nép közötti távolság miatt talán mindenki a kiejtésre asszociál, ha nyelvtanulási nehézség jön szóba, de meglepő módon Vivi szerint pont ez a legkönnyebb része a tanulásnak. Az elsajátítandó szavakat ő maga válogatta, főleg olyanokra koncentrált, amiket akár angolul is ismerhetünk, különösebb nyelvtudás nélkül is így az első szó a barátok japán megfelelője. Fejlődését mi is nyomon követhetjük, képeiben és bejelentkező videóiban bemutatja felhalmozott tudását. Célja, hogy a kampányidőszak alatt megtanult szavakat a látogatások során is kamatoztathassa így a célegyenesben el fog készülni az első japán Amigos füzet, amiből nemsokára a gyerkőcök is elsajátíthatják az alapokat. A német és az angol nyelv nagyon hasznos, de közel sem olyan menő, mint a japán!

Vivi Amigo oldala: https://nagykovet.amigosagyerekekert.hu/kovet/rapos-vivien/

Barbi újgenerációs Amigoként csatlakozott nemrég a csapatba, nagyon hamar beilleszkedett és már rutinosan mozog együtt a többiekkel. A kampány meghirdetésekor rögtön kapott is az adandó alkalmon, mivel még jobban szerette volna támogatni a közösséget és a gyerekeket is. Felvette a kapcsolatot a szombathelyi Agora Gyermekek Házával és közreműködésükkel december 1-én megvalósulhat egy adventi kézműves elfoglaltság és játszóház. Barbi az Amigókat képviselve fog kampányolni mindamellett, hogy a piciknek izgalmas programokkal és elfoglaltságokkal készül, mint például, kifestők, origami, játékos tanulás és lényegében minden, ami a kreatív elfoglaltság fogalmát kimeríti. Az adventi időszakban mindenki szíve ünnepi varázzsal töltődik fel, így az évnek ebben a meghitt időszakában próbál sarkallni mindenkit az adományozásra. Meggyőződése, hogy hatalmas ereje van a közösségnek, ezért is ezzel, a mindenki által látogatható, felnőttek számára is kikapcsolódást nyújtó ötlettel rukkolt elő. Reméli, hogy közbenjárása által minél többen az adományozás mellett döntenek és talán még egy újonnan tanult ügyességgel is gazdagabbak lesznek. Együtt, kreatívan!

Barbi Amigo oldala: https://nagykovet.amigosagyerekekert.hu/kovet/csonka-barbara/

A nagykövet kampányban másik két Amigo is részt vesz. Evelin Amigo a budapesti csapat tagja és 150 km lefutását vállalta a tavaszi Amigos Félmaraton ötletéből adódóan. Ági Amigo személyre szólóan a szegedi csapat tagjait festi meg, ráadásul az első 10 embert, aki 5000 forint felett adományoz, szintén portrékkal lepi meg.

A szombathelyi Amigókat és a többi nagykövetet a https://nagykovet.amigosagyerekekert.hu/ oldalon támogathatod!

Az Amigos első nagykövet kampánya
Cimke:                                 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.