Az Amigosnak a neve is sugallja, hogy barátokként vagyunk jelen a kórházban. Ahhoz azonban, hogy ez tényleg így legyen, egymáshoz is így kell állnunk, hiszen minden félévben átalakulnak a kórházi csapatok, újabb és újabb csoportvariációk jönnek létre és az Amigók gyakran látogatnak együtt. Pontosan ezért, hogy a gyerkőcök is azt érezzék, hogy mi egymással is barátságban vagyunk, így még erősebben sugallva azt, hogy együtt tudunk számukra támaszt, segítséget nyújtani, az Amigók nagy hangsúlyt fektetnek a közösség építésére.

Hogyan is csináljuk ezt?

 

Sokan kérdeztétek már, hogy hogyan tudjuk ezt a barátságos légkört fenntartani, hiszen már majdnem 100 Amigo tevékenykedik az országban, ráadásul két városban. A válasz egyszerű, a kivitelezés néha kissé nehezebb, de megoldjuk!

Közösen, nyitottsággal, aktívan és szeretettel.

 

Ennek leghétköznapibb módja egy Amigo számára, hogy minden hónapban van Amigo-est, amelynek időpontját közösen, az adott félév évnyitóján szavazzuk meg. Ezt úgy kell elképzelni, hogy például minden hónap utolsó szerdája, így fél évre előre mindenki tud számolni azzal, hogy akkor bizony program van. Az Amigo-estek szervezését szintén közösen oldjuk meg; az évnyitón az időpont szavazása mellett minden hónapra feliratkozik két lelkes Amigo és még arra is odafigyelünk, hogy a pár egyik tagja újgenerációs legyen.

Az Amigo-estek a közös együttlétről, mókáról, játékról, éneklésről és minden vidám csapatépítő dolgokról szólnak. Remek lehetőség ez arra, hogy ne csak a kórházi csapatunkat ismerhessük meg jobban, hanem a többieket is; hogy az újgenerációsok be tudjanak jobban illeszkedni; hogy az új, közös élmények által még erősebb legyen az Amigos életérzés.

Volt már Amigo-esten rapid randi, Activity, csocsó-bajnokság, karaoke és mindenféle társasjáték, Amigóink kifogyhatatlanok az ötletekből, hónapról hónapra meglepnek minket az éppen aktuális szervezők.

Ezek az Amigo-estek az Amigos alapköveit hivatottak megszilárdítani, így Budapesten és Szegeden is rendszeresek, illetve, ha elindulnak az új csapatok, Szombathelyen és Debrecenben is így fog kinézni az Amigo-kalendárium.

Az Amigo-estek közül különleges az Amigo-avató és a karácsony valamint az évzáró. A karácsonyról már olvashattatok korábban, az Amigo-avató pedig az újgenerációsok estje, amikor megismerkedhetünk velük először  – erről még szó lesz a későbbiekben, ahogyan az évzáróról is. 🙂

Az Amigo-estek tehát egy adott estén zajlanak a hónapok végén. Ami meg szokta előzni ezeket a közös együttléteket, azok a havi kórháztalálkozók. Ezek is rendkívül fontos események minden Amigo számára, hiszen ilyenkor ül le az egész csapat, aki az adott kórházban látogat és lehetőség van közösen átbeszélni a történteket, az élményeket, az örömöket vagy esetleg a nehézségeket. Úgy gondoljuk és tapasztaljuk, hogy nagyon nagy jelentősége van annak, hogy egy ilyen platformot biztosítva minden Amigo megoszthassa az összes gondolatát, élményét vagy akár kétségeit, félelmeit is a csapattal, mindezt a kórházfelelős vezetésével. Hogy kik azok a kórházfelelősök pontosan és mi az ő feladatuk, erről is lesz még szó a blogon a későbbiek során!

Ezáltal is szorosabbá válik a csapatok kapcsolata, kialakul és teljesen fenntartható a bizalmi légkör. Az Amigók valóban együtt nevetnek és együtt sírnak. Tanácsokat, tippeket is lehet adni egymásnak egy-egy rendhagyó vagy új helyzettel kapcsolatban, közösen lehet ötletelni és újdonságokat kitalálni.

Számunkra Amigóként nagyon fontos, hogy egy olyan biztos alapokon nyugvó közösség tagjaiként látogathassunk a kórházba, ahol mindenről lehet beszélni, kérdezni és egymást támogatva tenni szebbé a gyerkőcök kórházi mindennapjait.

Ez van a fókuszban az Amigo-esteken és a kórháztalálkozókon is és ez így marad akkor is, ha már ebben az évben összesen négy városban lesz jelen az Amigos.

A jelmondatunkhoz mindig hűek maradunk: barátokkal, barátként, a gyerekekért!

Illy Eszter, 2018. január

Az Amigos közössége – Amigo-estek
Cimke:                 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.