Ha valaki már hosszabb ideje követi az Amigost, visszatérő jelképeinket és motívumainkat már nagyon jól ismerheti. Az Amigos-zöld árnyalat, illetve az általában fehér betűtípus szinte mindenféle tárgyon felbukkanhat: papír-írószer, ruhanemű, de akár táska is viselheti a „védjegyet”. Ebben a cikkben azokat a tárgyakat gyűjtöttem össze, amelyeket ha kiszúrsz egy eseményen, vagy egy kedves személyen, biztos lehetsz benne, hogy az Alapítvánnyal, avagy egy Amigóval van dolgod.

 Lássuk a leg-leg-leg-amigósabb tárgyat: Amigos-pulóver!

 A legnépszerűbb és legkedveltebb vásárfia az Amigos képzeletbeli piacán szerintem egyértelműen az a bizonyos zöld pulcsi lenne. Legyen szó kórházi bevetésről, online foglalkozásról vagy egy csapatépítő Amigo-estről, a kapucnis barátunk bizonyosan előkerül valakinek a táskájából. Népszerűsége mellett sok rejtély is övezi ezt a ruhadarabot: Mi a pulcsi története? Miért pont ilyen zöld? Ezekre a kérdésekre sajnos titkosítottak a válaszok, de az biztos, hogy minden Amigo boldogan ölti magára ezt a ruhadarabot. A meleg darab mellett különböző pólókkal is büszkélkedhetünk, így a nyári hőségben is világgá kürtölhetjük Amigóságunkat.

Van nekünk is maszkunk!

Az elmúlt időszakban sok-sok márka, iskola és szervezet saját maszkkal is felhívta magára a figyelmet, hiszen elengedhetetlen kellékként mindannyiunk polcán helyt kapott ez a darab. Az Amigók ruhatárában a fekete és fehér, mini űrhajósokkal, karácsonyi mintákkal díszített maszkok találhatók meg a mai napig. A már látogatható kórházakba olykor ezt viselve lépnek be az önkéntesek, ezzel is vidámabb hangulatot hozva magukkal.

Télen-nyáron: Amigos zokni!

Többen hallhattatok már az adományozokni projektjeinkről, amikor is ti magatok tudjátok az Amigos a gyerekekért alapítványt támogatni egy-két pár zokni megvásárlásával. Legutóbb Húsvét előtt tervezett kis csapatunk színes, hímes zoknikat, és a nem olyan távoli jövőben újra lecsaphattok majd a különleges darabokra.

Na és milyen a telefonod?

A mobiljaink legszembetűnőbb éke lehet egy-egy telefontok. Ez szúr szemet barátainknak és ismeretleneknek is, így nem mindegy milyen darabot választunk. Nemcsak önkénteseink, de a támogatóink is szert tehettek nem olyan régen pár pompás tokra.  Öröm ilyen telefonokon üzengetni és beszélgetni.

Mi kell a nyárhoz? Re-pohár és vászontáska!

A környezettudatosság mellett a praktikussága miatt is jól jöhet mind egy re-pohár, mind egy vászontáska. Ha a nyári szünet alatt kikapjuk ezeket a szekrényből, biztosan jó szolgálatot tesznek rövidebb- hosszabb programjaink alkalmával egyaránt.

Na de mivel írsz és mire?

Egy teljes papír-írószer boltot is nyithatna lassan az Alapítvány, hiszen a szokásos toll mellett füzet, notesz és megannyi matrica rejtőzik raktárunkban és az Amigók fiókjában. Én már alig várom, hogy szeptembertől az egyetemen is használhassam ezeket, és az iskolatáskám ékei legyenek.

A kis listám végére érve vettem észre, milyen sok tárgyi kincsünk van az Amigosnál. Szokás azt mondani, hogy az ember ne tárgyakat gyűjtögessen, hanem emlékeket, de szerintem pár Amigos-logós apróság mégiscsak fontos lehet a szívünknek-lelkünknek. Számomra legalábbis nagy öröm, hogy a polcomon megpillantva ezeket, a gyerkőcök mosolyát látom magam előtt, akiket az Amigos ér el nap mint nap.

Bakter Veronika, 2021.08.01.

Az Amigos relikviái