Az Amigos Instacsapata is egy új, nagyon különleges sorozattal készült követőinek. Az Amigók amellett, hogy kéthetente lelkesen kórházba járnak a gyerkőcökhöz, lelkes egyetemisták is. A fotókon a csapat ezt szerette volna kicsit jobban bemutatni. Nagyon különböző szakokról érkeztünk a csapatba és rengeteg érdekes hobbink is van. A háttércsapatokban van, aki ezeket fejleszti, de akad olyan is, aki új kihívásokat keres az Amigo mindennapokban. Egy biztos, hogy sokszínűségünk meghatározza a feladatokat és ezekben is mindig segítünk egymásnak ahogyan tudunk.

A fotók mellé most következzen az Amigos Blog második bejegyzése a projektről, ahol Enikő, Geri, Eszti és Máté Amigók mutatkoznak be. 

Enikő Amigo

“Sziasztok! Enikőnek hívnak, 21 éves vagyok és 2019 szeptemberétől lettem tagja az Amigosnak. Harmadéves biomérnök hallgató vagyok a BME-n. Azért választottam ezt a szakot mert már kiskoromtól kezdve érdekelt a tudomány és mikor hetedikes koromban elkezdődtek a kémia órák, akkor vált számomra biztossá, hogy én ezt akarom csinálni. Sokat kell tanulni és keményen megkövetelik a dolgokat (mint minden egyetemen) de megfelelő időbeosztással semmi sem lehetetlen. Gyógyszertechnológusként szeretnék majd dolgozni, betegségeket kutatni és új gyógyszereket fejleszteni. Ezek mellett még a mélytengeri biológia az, ami nagyon érdekel és szoktam ilyen témában videókat nézni, cikkeket olvasni. Szabadidőmben szeretek olvasni, rajzolni, játszani, sorozatokat nézni, dalszövegeket írni és énekelgetni. Szeretnék elkezdeni zongorázni is mert gyönyörűnek tartom és úgy gondolom egy hosszú nap után tökéletesen le lehet vele vezetni a stresszt és megnyugtató.

De persze ami még tökéletesebb program egy hosszú nap után az az amikor bemehetek a kórházba a gyerekekhez és szebbé tehetjük egymás napját. Látni azt, hogy amikor odaérek egy kicsit szomorkásak és unatkoznak, de amint elkezdünk játszani akkor felvidulnak, boldogok és önfeledten szórakoznak egy szavakba nehezen önthető, rendkívül jó érzéssel tölt el. Ezért is van az, hogy egymás napját tesszük kölcsönösen szebbé. Az egyik legjobb látogatásom az volt, mikor 5-6 kisgyerekkel tudtunk játszani egyszerre és a végén hatalmas ölelésekkel búcsúztunk el.

Az Amigo-lét még egy pozitívuma pedig közösség. Olyan emberekkel vagyok körülvéve, akikre bármikor számíthatok és akikkel bármit meg tudok osztani, mert átérzik vagy pedig átélték ugyanazt/hasonló szituációt. Senki sem veszi nyűgnek, ha a másiknak szüksége van rá mindenki segítőkész. Ez szerintem az egyik legfontosabb dolog a gyerekek mellett, hogy mi sem vagyunk egyedül.”

Bákány Enikő

 

Geri Amigo

“Korábban fel sem merült bennem, hogy valaha a fotózás lesz a hobbim, amíg egy jó barátom bele nem rángatott ebbe a színes világba. Ma már 3 éve állok a kamera számomra kedveltebb oldalán, közben lelkes amatőrből vállalható fotóssá válva (a lelkesség megmaradt, hacsak nem nőtt). Egy egészen más látásmódot szereztem, nyitott szemmel járva a világot felszerelés nélkül is meg-megállok, rácsodálkozom a dolgok szépségére. Belegondolva ez egyáltalán nem lep meg, mert mindig is a mások javára váló hobbikat kerestem, legyen az zenélés, pillanatok megörökítése, vagy Amigóként a kórházak látogatása. Fontos, hogy tegyünk egymás boldogságáért, és nem tudom eléggé megköszönni, hogy erre egy hihetetlen, odaadó csapat tagjaként is hétről-hétre lehetőségem nyílik. Sokan tudják, hogy ha az Amigosról, fotózásról, vagy éppen egyszerre mindkettőről van szó, rám lehet számítani!”

Peller Geri

Eszti Amigo

“Már több mint egy év telt el azóta, hogy Amigónak jelentkeztem és azt hiszem, ez az egyik legjobb dolog volt, amit egyetemista éveim alatt tehettem. Orvostanhallgató vagyok, így valamelyest összefonódik számomra az Amigos és amit később szeretnék csinálni az életben. Amigóként és barátként tudok segíteni a gyerekeknek, ameddig még orvosként nem.

A gyerekeknek az a dolguk, hogy sokat játszanak, nevessenek, legyenek kíváncsiak és néha egy kicsit rosszak. Egyszóval, hogy gondtalanok legyenek. A kórházban sokszor nem tudnak azok lenni, de Amigóként mindent megteszünk, hogy ezt, ha csak pár órára is, de lehetővé tegyük nekik. A legjobb bevetéseim egyike az volt, amikor a nővérek egy pityergő kislányhoz irányítottak, aki két krokodilkönny között válaszolt, hogy „jó hát végülis játszhatunk”, majd a bevetés végére az UNOparty megtette hatását és már csak nagy kacagásokat lehetett hallani.

Emellett mi is rengeteget tanulhatunk a gyerekektől. Ők mindig őszinték, nem rejtik el, ha nem tetszik nekik a játék vagy nem köti le őket a nyelvtanulás. Ilyenkor kell használni a kreativitásunkat és megtalálni azt, ami igazán érdekli őket, és amikor ez sikerül, az hihetetlen érzés.”

Czifrus Eszti

Máté Amigo

 

“Máté vagyok, a Szegedi Tudományegyetem elsőéves medikus hallgatója. Sokoldalú személyiségnek tartom magamat: nagyon szeretek síelni, régebben versenyszerűen úsztam és – a sportok sorát bővítve – a sakkozás is kedvelt időtöltésem.

Ha időm engedi, szívesen olvasok szépirodalmat, illetve hallgatok alternatív magyar és külföldi zenét egyaránt.

A zöldpulcsis Amigo-lét számomra több, mint pusztán önkéntes munka. Meggyőződésem, hogy Amigóként már az első félévem alatt rengeteget tanulhattam a gyerkőcöktől. Olvashatunk száz és száz oldalakat szeretetről, az élet apró örömeinek felfedezéséről, vagy a remény fel nem adásáról – mindezeknél végtelenül értékesebbek a pillanatok, amiket a kórtermekben velük tölthetünk.

A legfontosabb célom, hogy a kórházlátogatásaim alkalmával önfeledtséget, és egy csipetnyi lazaságot csempésszek a gyerekek gyakran unalmassá váló mindennapjaiba.

Minden “bevetés” új helyzeteket hoz, és az igazi feladat megteremteni és fenntartani egy olyan légkört, amelyben – a közös játék és tanulás révén – mindenki jól tudja magát érezni.

A kórházon kívül pedig az Amigos másik fő értéke teszi színesebbé és vidámabbá a napjaimat: egy végtelenül összetartó baráti társaság. Egy csapat, közös céllal és hasonló értékrenddel, számtalan közös sztorival és – elsősorban – ugyanazon küldetéstudattal.

Boldog vagyok, hogy ehhez a közösséghez tartozhatok és hiszem, hogy a munkánkkal értéket tudunk teremteni.”

Ignácz Máté

Köszönjük az Instacsapat kitartó munkáját és várjuk a következő fotókat!
Ha Ti sem szeretnétek lemaradni a sorozat következő fotóiról, vagy kíváncsiak vagytok az Amigo-mindennapok további részleteire kövessétek a csapatot az Instagramon!

Az Instacsapat projektje: Amigo is vagyok – Második rész

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.