Véleményem szerint az Amigos egyik legnagyobb erejét az adja, hogy az önkéntesei mennyire színes, és változatos közegből érkeznek. Vannak orvos, jog, pedagógus, kommunikáció, és szinte minden területről érkező egyetemi hallgatók az önkéntesek között. A diverzitást pedig csak fokozza az a sok-sok elképesztő hobbi, amit kedvtelésből csinálunk. Erről szól az Amigo is vagyok sorozat, az önkénteseink, az Amigóságon túl. Korában már láthattátok ennek a sorozatnak első, második és harmadik részét, ezen a héten pedig érkezzen az Amigos Blog negyedik bejegyzése a projektről, ahol Brigi, Panna, Yasmin, Regi Amigók mutatkoznak be. 

Panna Amigo

Panna, jövendőbeli jogászdoktor, lassan két éve Amigo.
Az “Amigo is vagyok” feladatot nem viccelte el, egy egész bőrönddel érkezett a fotózásra és mindannyiunkat meglepett azzal, hogy egy egész varrógépet hozott. Pannának a mindennapokból való kiszakadás és a relaxálás egyik legnagyobb eszköze a varrás. Többnyire saját maga számára készít ruhákat, de előfordult már, hogy édesanyját lepte meg egy saját készítésű darabbal.
Előfordul, hogy fáradt vagyok, de mégis szeretnék valahogy produktív lenni, erre tökéletes eszköz a varrás. Sorozatnézés közben is egyszerre tudok kikapcsolódni, és alkotni. Nem mellesleg egy nagy lépés a környezettudatosság felé, hiszen vannak olyan használt ruhák, amiknek jó az anyaga, a szabása viszont kevésbé, de így új életet tudok adni nekik

Bálits Panna

Brigi Amigo

Ismerjétek meg Brigit, (vagy ha jobban tetszik Bridzs) akinek ez a negyedik féléve Amigóként, és a szervezetben is megannyi feladatot vállal, többek között kórházfelelős is. Emellett pedig a szabadidejét a cheerleadingnek szenteli. Kiskora óta része a tánc az életének, az egyetemre kerüléskor pedig egy új, alternatívabb lehetőséget keresett, és így lett az ELTE cheerleading csapatának a tagja, immáron négy éve, heti négy edzéssel, és megannyi versennyel, fellépéssel a háta mögött. Elsősorban a performance cheer az asztala, mely jazz- és klasszikus balett alapokra épül. Brigi az ELTE csapatával idén ELTE Spring Open bajnok lett, emellett megannyi rendezvényen találkozhattok vele fellépőként. 

“Akármilyen is rossz egy napon, amint belépek a táncteremben, minden rossz megszűnik. Egy menedék.” 

Somogyi Brigi

Regi Amigo

 

Regi jelenleg az Amigos egyik motorja. 2020 tavasza óta Amigo, de a rendszergazdaságból immáron kommunikációért felelős Amigóvá nőtte ki magát. Az alapítvány mellett Regi nemzetközi gazdálkodás szakos hallgató, de kilátásban van a pszichológiai tanulmányai kezdete is. Regi érdeklődési köre is roppant szerteágazó,ezt a képen is láthatjuk a vezetői számvitel könyv mellett megbújó habverővel. Hímez, süt és kertészkedik a nagymamájával. Itt pedig Regi gondolatait olvashatjátok az Amigóságról, és az őt foglalkoztató dolgokról:
Nagyon hiszek abban, hogy ezekkel az apró tettekkel nagyon nagy hatással lehetünk a gyerekekre hosszú távon, és egy kis bolsogságot csempészhetünk a napjaikba. Habár még nem jártam kórházban, az online bevetések során én is épp annyira élvezem a kihívásokat és fejtőröket, mint a gyerekek; szuper velük együtt újra felfedezni a világot.

Harazin Regi

Yasmin Amigo

Yasmin kommunikáció és média szakos hallgató, jelenleg a szervezet kreatív és TikTok csapatának menedzselője, lassan másfél éve Amigo. Hogy mi foglalkoztatja a szervezeten kívül, arról ő személyesen mesél.

Hobbim az alkotás. Szeretek festeni, grafikára járok szabadidőmben egy képzőműhelybe, a pandémia alatt pedig elkezdtem az agyagozás és gyurmázás mesterségébe is belevetni magam, ami nagyon megnyugtató tevékenység és mindenkinek ajánlom, remekül flow-ba hoz. Emellett a digitális rajzolást tanulgatom és az animációt. A másik kedvenc elfoglaltságom az írás, és art director, vagy online videós műsorszerkesztő leszek, ha nagy leszek.” 

Jarada Yasmin

Köszönjük az Instacsapat kitartó munkáját és várjuk a következő fotókat! Ha Ti sem szeretnétek lemaradni a sorozat következő fotóiról, vagy kíváncsiak vagytok az Amigo-mindennapok további részleteire kövessétek a csapatot az Instagramon!

Riczkó Zsófi, 2021.05.09.

Az Instacsapat projektje: Amigo is vagyok – negyedik rész

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.