Elképesztő éven vagyunk túl! Ha kósza gondolatainkat szabadjára engedjük és végigsuhanunk azon, hogy mi mindent valósítottunk meg a mögöttünk tornyosuló tanév során, akkor bizony nyugodtan csettinthetünk elégedettségünkben – a 2020/21-es szezonban is töretlen lelkesedéssel dolgoztunk az egyre több és több gyermekmosoly érdekében. Bár addig nem dőlhetünk hátra, amíg nincsen minden beteg gyermek mellett egy Amigo, egy-egy pillanatra érdemes megállnunk számot vetni a sikereinkről és gondolkodni a jövőbéli céljainkon.

Ezen alapokon határoztunk úgy, hogy idén nyáron offline keretek között szervezünk egy közel egyhetes programcsokrot – a Magyar Tenger déli partján, hiszen nyaralunk; megfűszerezve sok-sok közös gondolkodással, hiszen évet zárunk.

Fantasztikus „Amigos-sztori” a balatonboglári kalandunk, amiben lépten-nyomon tetten érhetőek a csapatunk – és a tágabb értelemben vett közösségünk – igazi értékei. A tóparti szállásunkat az Amigos központjának is otthont adó Appy Nonprofit Zrt. biztosította, amiért ezúton is köszönetet mondunk. A szuperfeszes és mozgalmas program kidolgozása Helga Amigo mellett Jázmin és Ági újgenerációs Amigók munkáját dicséri, akik csodás érzékkel találták meg az egyensúlyt az operatív és a lazulós programok között, így a hét végére is üdén, lelkesen tudtunk részt venni a különféle workshopokon.

A nyaralás ugyanis nem lett volna teljes operatív teendők és a jövőre nézve is extra izgi beszélgetések nélkül. Sára, az Amigos megálmodója értékelte az éves működésünket – itt nyílt lehetőségünk köszönetet mondani a Kórház- és Városfelelős Amigóinknak is, akik féléves-éves munkájukkal apró mozaikdarabonként tették lehetővé a szervezet gördülékeny és professzionális működését. Mindezek mellett még arra is jutott időnk, hogy Ádám Alumni Amigo vezetésével beszélgessünk az Amigos külföldi jövőjéről, közép- és hosszútávú céljainkról.

Más jellegű izgalmakban sem volt természetesen hiány, a Lányok gondoskodtak arról, hogy egy percig se kelljen unatkoznunk. A boglári fészekből hamisítatlan balatoni csavargó biciklitúrát indítottunk a kőröshegyi levendulagazdasághoz és egy kreatív felfedezőtúra és kihíváscsokor segítségével ismerkedtünk meg közelebbről Balatonboglár rejtett (és kevésbé rejtett) szépségeivel. A kalligráfia workshop ismét bővítette a repertoárunkat és a szállásunk nyújtotta földrajzi adottságokat is igyekeztünk a lehető legszuperebb módon kihasználni: játszottunk számháborút, rendeztünk egy extramenő sorversenyt és természetesen a Balcsi is főszerepet kapott, legyen szó akár lubickolásról, labdázásról, frizbizésről, vízibiciklizésről vagy éppen SUP-deszkázásról. Estéinket finomabbnál finomabb bográcsozással zártuk (na jó, azért pizzapartyt is tartottunk egyszer-kétszer).

Így hozott minket újra össze a boglári nyaralás és évzáró. Egy hét, ami oly’ sok idő után újra biztonságosan, offline keretek között szólhatott az Amigóság színe-javáról. Egy hét, ahol ismét együtt lehettünk, új barátságokat építhettünk s régieket ápolhattunk magunk között, ahol a négy város csapatai szinte észrevétlenül kerülhettek közelebb egymáshoz.

Egy hét, amelynek végére talán minden eddiginél erősebben érezhettük magunkban, hogy mekkora ereje van a szeretetnek, barátságnak és gondoskodásnak – mindannak, amiért napról-napra dolgozunk, és amiért büszke felelősséggel tartozunk. 

Hello nyár, boldog vakációt mindenkinek!

A blogcsapat a következő hetekben szintén nyári szünetre vonul, ezt követően azonban ismét izgibbnél izgibb cikkekkel jelentkezünk! 

Ignácz Máté, 2021.07.04.

Balatonboglári barangolás, avagy nyaraltak és évet zártak az Amigók