Advent negyedik vasárnapján gyújtsuk meg együtt a negyedik gyertyát a koszorún, vagy gyújtsunk bármilyen gyertyát! Az adventi, várakozással és készülődéssel teli időszak lezárásaként mesélek nektek az Amigók karácsonyáról.

A karácsony a szeretet ünnepe, ilyenkor ünneplünk együtt a családunkkal, barátainkkal, a számunkra fontos emberekkel, megajándékozzuk egymást. Sokszor az ajándék, a legszebb mind közül, az együtt töltött idő, a közös, nyugodt és békés, szeretettel teli ünneplés. A karácsony emellett a csodák ünnepe is számomra. Karácsonyi csoda lehet egy szép szó, egy élmény, egy történet, egy ajándék, amelyben az angyalok jelenléte érződik.

Karácsonykor közelebb suhognak az angyalszárnyak, szinte hallani, érezni lehet őket. Ott vannak minden gyertyalángban, minden karácsonyi fényfüzérben, minden karácsonyfadíszben, minden ölelésben, minden jótettben, minden ajándékban és minden mosolyban.

Amigóként fontos számunkra, hogy a karácsonyi csodát, az angyalszárnyak suhogását mi is közelebb hozhassuk a kórház falain belül is minden gyermek, szülő, kórházi dolgozó számára, mindenkinek, akinek szüksége van rá, mert távolinak érzi az otthon melegét és az angyalok jelenlétét.

Minden karácsonykor az Amigók készülnek külön a gyerekeknek, a kórházi dolgozóknak, a szülőknek, apró meglepetéssel, ajándékkal. Idén a Klier szalon segített bennünket abban, hogy karácsonyi kívánságokat válthassunk valóra. Csillagokra írták fel a gyerkőcök és gyűjtötték össze az Amigók, kinek mi a pici szíve vágya; ezeket a csillagokat a szalonban levő karácsonyfára akasztották fel, és a vendégek egytől egyig valóra váltották őket. 34 gyermek karácsonyi kívánságát teljesítették, ezúton is köszönjük, hogy segédkeztek a karácsonyi csodában, mi láthattuk a gyerkőcök örömét. 🙂

Ti is részt vehettetek a karácsonyi csoda alkotásában, és ezt hálásan köszönjük Nektek, hogy eljöttetek a karácsonyi kézműveskedésünkre! 🙂

 

Mindamellett, hogy fontos számunkra, hogy a gyerkőcöket megajándékozzuk, azért egymásról sem feledkezünk el. Hiába vagyunk már majdnem százan, az Amigos karácsony akkor is az egyik legfontosabb ünnep az Amigo kalendáriumban. Neveket húzunk, meglepjük egymást valami aprósággal, együtt vacsorázunk, mondunk egymásnak pár szép gondolatot, megköszönjük egymásnak, hogy vagyunk; hogy még egy olyan évet zárhatunk le, immár a negyediket, amikor nap mint nap aktívan, közösen teszünk a beteg gyerekekért.

Idén a Hotel Berlinben ajánlottak fel számunkra helyet, amelyet ezúton is köszönünk; finomakat ettünk, ittunk és csodás estét tölthettünk el közösen.

Reméljük, most már mindenkinek a lelkében békesség, meghittség és szeretet virágzik advent negyedik vasárnapján. A mi lelkünkben hála, öröm, szeretet, köszönet lakozik.

Szeretettel, hálával és végtelen köszönettel gondolunk mindenkire, akik az év folyamán segítettek nekünk, támogattak bennünket, akár egy jó szót, gondolatot küldtek felénk.

Szeretettel és tisztelettel gondolunk a kórházi dolgozókra, akik bizony karácsonykor sem pihennek meg, minden energiájukat annak szentelve, hogy a gyerkőcöknek segíthessenek.

Szeretettel és tisztelettel gondolunk a szülőkre, akik gyermekeik mellett virrasztanak, legyen hétfő, vasárnap, karácsony vagy újév napja.

Szeretettel és végtelen örömmel gondolunk a gyerkőcökre, akik már meggyógyultak.

Szeretettel és lelkünkben a gyógyulás kívánságával gondolunk a gyerkőcökre, akik éppen a gyógyulás útján járnak és esetleg nem tölthetik otthon az ünnepet.

Végtelen szeretettel és köszönettel, hálával a lelkünkben gondolunk a gyerkőcökre, akik már angyalként vigyáznak mindannyiunkra. <3

Csodálatos, örömmel teli, békességes, meghitt ünnepeket kívánunk mindenkinek!

Köszönettel és szeretettel,

az angyal-lesen levő Amigók

 

Illy Eszter, 2018 decembere

Csodás ünnepeket kívánunk!
Cimke:                 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.