Bácsi Márton

   A forgatókönyv azzal indul, hogy belépünk a kórterembe, és ami ezután következik, minden alkalommal meglepetés. Mindenkinek. Innentől kezdődik a kedvenc részem. Unatkozó beteg gyermekekkel angolul tanulni, önfeledten társasozni, vagy színezni egy létező és igen jó dolog. Orvostanhallgatóként korábban is volt alkalmam hasonló környezetben tenni-venni, de erre nem gondoltam magam sem, hogy ilyen szívesen fogadnak minket a kis paszulyok és ennyi jókedvvel, mosolygással valamint új barátokkal leszünk gazdagabbak! Nagyon örülök, hogy része lehetek ennek a csapatnak és remélem, sok gyermeknek tudjuk majd segíteni a gyógyulását ezekkel az apró színes foltokkal a szürke délutáni órákban!

   Balog Dóra

     Balog Dóra a nevem, egy igazi gyerekbolond egyetemista vagyok. 2019-ben csatlakoztam az Amigos csapatához, hogy a kórházban fekvő gyerekek mindennapjait tehessem szebbé. Azért jelentkeztem, hogy nyelveket taníthassak, de én is rengeteget tanulok tőlük. Igaz nem lexikális tudást adnak, hanem ennél sokkal fontosabbat. Emberségre, empátiára és pozitivitásra ösztönöznek. Örülök, hogy Amigo lehetek!

     Belicza Adrienn

       Belicza Adrien vagyok, gyógytornász szakos hallgató. Nagyon szeretem a gyerekeket, munkám során is velük szeretnék elsősorban foglalkozni, így mikor elérkezett hozzám a hír, hogy az Amigos hódító útjára indul Debrecen felé, tudtam, hogy szeretnék ennek a közösségnek tagja lenni. A zűrös, olykor szürke hétköznapok közepette, amikor nincs megállás, szeretnénk, hogy egy nap lehetőleg 30 órából álljon, és akkor talán teendőink végére érünk, ez a közösség, és mindaz amit tesz, képvisel ad erőt számomra. A gyerekek önzetlen szeretete és mosolya, amit a kórházi látogatások során kapok olyan löketet és energiát ad nekem, amiért érdemes ezt csinálni. Hálás vagyok minden Amigo társamért is, olyan jó látni, hogy ilyen sok jószívű ember van, köszönöm, hogy vagytok! J

       Borzási Márk

         Amikor látunk egy szikrányi örömöt egy hatalmas harcos arcán, az igazi boldogságot ad. Én ezért jelentkeztem a csapatba. A gyermekek világa sokkal gazdagabb, mint a felnőtteké, bennük minden új egy felfedező örömével párosul. Tapasztalni ezt a kincset, s értéket lelni saját hétköznapjainkban ezen bevetések által nekem többet jelent, mint egyszerű önkénteskedés. Örülök, hogy negyedéves orvostanhallgatóként kerültem a csapatba, mert úgy érzem, itt igazi emberséget tanulok, s remélem az egyetem végeztével majd tovább vihetem ezeket az értékeket.

         Galgóczy Márton

           Galgóczy Márton vagyok, orvostanhallgató és most már nagy örömömre Amigo is!
           Régebben én is sokat betegeskedtem, rengeteget voltam kórházban és nemrég volt lehetőségem kórházban is dolgozni nyáron. Itt jöttem rá igazán, mennyire is fontos az egy beteg embernek, főleg egy gyermeknek, hogy a kórházban töltött idő alatt is rengeteget nevessen, mosolyogjon és boldog legyen teljes szívéből. Elmondhatatlanul hálás vagyok, hogy az Amigossal együtt tehetjük szebbé a gyermekek mindennapjait egy kis játékon, kézműveskedésen keresztül, úgy, hogy még egy kis nyelvtanulást is próbálunk a foglalkozásokba csempészni. Mindezek után pedig látni a gyerekek fülig érő mosolyát és végtelen boldogságot a szemükben… Egyszerűen leírhatatlan érzés!

           Kelemen Hanna

             Minden nap  úgy feküdni le, hogy sikerült mosolyt csalnom valaki arcára! Oly egyszerűnek hangzik ez a fogadalom ès valóban nem is nehèz feladat, a megszokott mindennnapi teendõkhöz képest.

             Amigólétem legnemesebb kihívása, látni a derűt, a mosolyt, olyan gyerekek ès szüleik arcán, akiknèl ez feledőbe merül, a kórházi falak között.
             Orvostanhallgatókènt ès egyszerű Hanna Amigóként is úgy gondolom, a gyógyulás a nevetèssel kézenfogva jár.
             A  brassói fenyvesek között nőttem fel, utam Debrecenbe vezetett, ès most ùjabb kalanddal, élménnyel, barátokkal gazdagodom!

             Kiss Dorka

               Kiss Dorka vagyok, orvostanhallgató a Debreceni Egyetemen. Ha tehetném, az egész világot beutaznám, Brazíliától Nepálig és vissza. Olaszországban biztos többször is megállnék. Amigoként szeretném átadni a gyerekeknek a felfedezés élményét, az új dolgok iránti kíváncsiságot és színesebbé tenni a mindennapjaikat. Másrészről pedig hiszem, hogy a nevetés gyógyít, ezért szerintem fontos, hogy a kórházba egy kis jókedvet csempésszünk. Szeretem látni, milyen gyorsan válik egy egyszerű kórterem egy mosollyal teli kreatív kuckóvá.

               Kovács Panni

                 Sziasztok! Kovács Panni vagyok a Debreceni Egyetem elsőéves orvostanhallgatója. Már korábban eldöntöttem, hogy az egyetemi tanulmányaim mellett szeretnék önkénteskedni, de nem igazán tudtam, hogy mi lenne a számomra legmegfelelőbb. Amikor hallottam, hogy elindul Debrecenben az Amigos rögtön eszembe jutott egy cikk, amit félévvel azelőtt olvastam sok zöld pulcsis egyetemistáról, akik délutánjaikat a kórházban lévő gyerekekkel töltik. Akkor még csak egy számomra érdekes történet volt, mára valósággá vált és én is a részese lettem. Hálás vagyok, hogy a debreceni csapat tagjaként mostmár itt is szebbé tehetjük a kórházban töltött nehéz napokat és remélem sok feledhetetlen, örömteli percet töltünk majd együtt a gyerekekkel.

                 Nádházi Kitti

                   Kitti vagyok,első éves villamosmérnök hallgató a Debreceni
                   Egyetemen.Mindig is kerestem a lehetőséget,hogy gyerekekkel
                   foglalkozhassak szabadidőmben.Szerencsémre rátaláltam az Amigosra,ahol
                   kiteljesedhetett a segíteni akarásom. Az Amigo létben a legjobb az a
                   mosoly, a gyerekek mosolya,amikor a kedvenc játékát viszed be, vagy épp
                   csináltok egy alkotást, esetleg  megtanul pár szót idegennyelveken amit
                   mindig is tudni akart.

                   Sóvári Ádám

                     Sziasztok! Sóvári Ádám vagyok, elsőéves Anglisztika hallgató a Debreceni Egyetemen.
                     Nagyon régóta követtem az Amigos a gyerekekért alapítványt és mikor megtudtam, hogy
                     Debrecen városába is lehetőség lesz jelentkezni, egy percig sem gondolkodtam. Édesanyám
                     révén nagyon sok időt töltöttem a gyerekek közelében és habár sejtettem, hogy nem fogok
                     óvodában dolgozni, valahogyan mindenképpen szerettem volna gyerekeknek segíteni.
                     Számomra az a legjobb érzés az Amigó létben, hogy nagyon sokszor nem a gyerekek
                     tanulnak tőlünk, hanem éppen fordítva!:)

                     Székelyhidi Brigitta

                       Sziasztok! Székelyhidi Brigitta vagyok a Debreceni Egyetem másodéves gyógytornász hallgatója. Hatalmas boldogság számomra, hogy én is benne lehetek a debreceni alapító csapatban és valami maradandót alkothatok a többi Amigoval. Nagyon fontos számomra a beteg gyerekek segítése, ezértis örültem, hogy Debrecen lesz a következő vidéki város ahol elindul a jelentkezés. Nincs annál csodálatosabb dolog amikor ismeretlenként bemegyünk a kórházba és pár perc múlva önfeledten játszó, hangosan kacagó gyerekekkel lehetünk együtt. Remélem, hogy a jövőben minden gyerkőc mellett lehet egy Amigo és sok-sok boldog pillanatot tudunk nekik okozni!

                       Tóth Petra

                         Petra vagyok, 2. éves fogorvostan-hallgató. Legjobban a hegyek látványa tölt fel talán azért, mert debreceniként változatosságot jelent. Mindig úgy gondoltam, hogy a boldog élet titka az apró örömökben rejlik. A gondolat, melynek részesei lehetünk az Amigos által, olyan hatalmas élményt nyújt, hogy itt már nem apró örömök kereséséről van szó, a tiszta boldogság talál ránk a mosolyok által. Az, hogy Amigoként járhatok kórházba, talán számomra a legnagyobb ajándék, mert ezzel az erővel töltődhetek , amit a gyerekektől illetve az új barátságoktól kapok.