Mostanában sokat hallhattatok a vidéki terjeszkedésről, az ehhez kapcsolódó kampányról majd az első, második és nemsokára a harmadik vidéki csapat megalakulásáról. Ebben a kontextusban sokszor elhangzik az egyik legfőbb célunk, hogy egyszer minden beteg gyermek mellett lehessen amigo. Ehhez azonban az is hozzátartozik, hogy a városokon belül egyre több kórházban lehessünk ott. Legnagyobb örömünkre, ez ebben a félévben ismét sikerült, hiszen Budapesten megalakult egy új csapat, akik az Ortopédiai Klinika gyerkőceihez járnak szerdánként és csütörtökönként.

 

A Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikájának gyerekosztályára a legkülönbözőbb okokból kerülnek a gyerekek és hosszabb-rövidebb időt töltenek ott. Van, akinek rendszeresen vissza kell járnia, van, aki csak egy műtétre fekszik be, de akárhogy is legyen, ami első látásra feltűnik, az az osztály barátságos, családias hangulata. Van lehetőség közös asztalnál társasozni vagy kézműveskedni, de a kórtermek is szép tágasak, így az is találkozhat az amigókkal, aki még nem kelhet fel.

Még csak két hete indult a csapat, tizenkét régi- és újgenerációs amigóval, de már most nagyon lelkesen meséltek a látogatásokról.

 

 

„Ilyen fokú segítőkészséggel és hálával én még sehol nem találkoztam, mint itt és ez elmondható a nővérekről, gyerekekről és a szülőkről is. Fantasztikusan jó ötlet volt itt is elkezdeni amigóskodni, eddig csak jókat tudok mondani és abszolút pozitív volt mindenki, akivel foglalkoztunk!”
(Eszter amigo)   

“Ha gyerek lennék és olyan helyzetben lennék, mint ők, az hiszem könnyítene a szívemen valamelyest, hogy ilyen kedves nővérek közt és ilyen rendezett, nyugodt környezetben tölthetem kórházi napjaimat.”
(Ati amigo)

 

 

„Az összes gyerek, akivel találkoztunk, benne volt a játékban és a kézműveskedésben, hatalmas sikere van a bögrefestésnek és a táskadíszítésnek. A táskák a nővérek tetszését is elnyerték, akik mindig szuper segítőkészek és kedvesek. A szülők jellemzően bent vannak a gyerekeikkel, még nem ismernek minket, de örülnek a látogatásainknak.”
(Bálint amigo)

“Első benyomásra kedves és pozitív kisugárzásúnak hatott a légkör, ami szerintem nagyban elősegíti a kis lurkók gyógyulását! Én nagyon örülök, hogy ide járhatok!”
(Andi amigo)

 

Ilyen kedves fogadtatással és lelkes amigókkal indult tehát a legújabb amigo-csapat Budapesten és már alig várjuk a folytatást!

 

Kulcsár Niki, 2019. március

 

Hova járunk?- Ortopédiai Klinika

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.