Dzsungelkalandba csomagolni a társadalmi érzékenyítést? A csapatmunka értékének átadását egy űrutazós tanórába fűzni?

Az Amigos a gyerekekért Alapítvány 6 éve dedikálja munkáját a hátrányos helyzetű gyerekek oktatásban és lelki egészségben való támogatásának. A kórházakban a beteg gyerekeket látogatva, online pedig szociálisan hátrányos helyzetű gyerekeknek tartunk foglalkozást egyetemista fiatal felnőttekként. Óráinkra saját fejlesztésű tananyaggal készülünk, melyet élmény és mesepedagógiai elemek, valamint fiatalos ötletesség jellemez.

  • *Jelentkezem gomb ami odarepít a lenti formhoz* Balázs help?:(

Csoportos foglalkozásokat tartunk, amiknél egy-egy mesevilágba kalauzoljuk a gyerekeket telis tele megoldandó kihívásokkal. Az órákat kézműveskedéssel, alkotással is megfűszerezzük és megannyi rejtett eszközt is használunk, hogy akár konkrét tudásanyagot (például nyelvtanulást), akár értékeket, tanulságot (például empátia) adjunk át a gyerekeknek.

Csak az elmúlt egy évben 800 gyerek vett részt Amigos tematikus foglalkozáson és a lendület töretlen. Szeretnénk megosztani a tapasztalatainkat egy képzés formájában gyerekekkel foglalkozó emberekkel, hogy még több gyerkőc részesülhessen ilyen élményalapú játékos órában!

Képzésünk 1,5 órája alatt a résztvevők is “gyerekként” vonjuk be, hogy saját bőrükön érzékeljék a gyerekek szerepét, majd az egyes blokkok után szakmai szemmel a pedagógiai elemeket is kiemeljük. A részvételt egyelőre online hirdetjük meg és bízunk benne, hogy ha a gyerekeket is sikerül aktivizálnunk, a felnőttek is hozzájárulnak az interaktivitáshoz!

 

[wpforms id=”8427″ title=”false” description=”false”]