Bethesda

   A Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának Ilka utcában található Lórántffy-részlegére 2017-ben kezdtünk el járni. Ez a negyedik kórház ahol jelen vagyunk, minden kedden, szerdán és csütörtökön és összesen 15 Amigo jár két osztályra. Nyelveket tanítunk, elsősorban angolt, de segítünk a tanulásban, illetve játszunk, kézműveskedünk és beszélgetünk a gyerekekkel.

   I. Számú Gyerekklinika

     A klinika Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Osztályán a bentfekvők általában bulimiás vagy anorexiás megbetegedés miatt maradnak ki az iskolából. Velük a tanuláson van a hangsúly, az iskolában tanult nyelveket ismételjük, haladunk a tananyaggal, de néha új, különleges nyelvekkel is megismerkedünk, mint például az orosz, francia vagy a spanyol.

     I. számú klinika

       Leírás

       Szent László Kórház

         A Szent László Kórházban a Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályon a gyerekek hosszú időt töltenek. A kórházi beavatkozások miatt egy steril szobában töltenek hónapokat, ahová bejutni sem egyszerű. Sapka, maszk, steril kesztyű és köpeny a minimum, de a tiszta, frissen mosott váltóruha sem maradhat el. A cél itt az, hogy a gyerekek társaiként egy kis vidámságot vigyünk a steril szoba falai közé és játékkal, néha pici tanulással feldobjuk a napokat.

         Tűzoltó Utcai Gyerekklinika

           A Tűzoltó utcában a legszínesebb a társaság. 5 osztályra járunk, ahol néha egynapos vírussal vannak bent a gyerekek, de vannak, akik rákos, leukémiás megbetegedés miatt töltenek hosszú hónapokat a kórházban. Néha ovisokkal játszunk, ismerkedünk a nyelvekkel, sokszor a korrepetálás a lényeg általános vagy középiskolában, de az érettségi vagy osztályozó vizsgafelkészítéstől sem riadunk meg. Mindezt persze játék, kézműveskedés egészíti ki.