Mi a kuratórium funkciója és legfontosabb feladata? Kik alkotják? Hogyan működik a mindennapokban?

Ha e kérdések közül bármelyik is legalább egyszer már felmerült benned, vagy a fentieket elolvasva úgy érzed, nem tudod mindegyik kérdésre a választ, akkor jó helyen jársz, hiszen a következő néhány percben az Amigos kuratóriumáról olvashatsz bővebben. 

A kuratórium az Amigos egy olyan támogató egysége, melynek legfőbb feladata a stratégiai tervezésről való gondoskodás, valamint a szervezet óvása.

A kuratórium az Amigos jelenéért és jövőjéért felel stratégiai szempontból, a jogi és pénzügyi felelősségvállalásra különös tekintettel. A hétköznapoktól távolabb állva, messzebbről néz az Amigosra és időt, energiát szán arra, hogy a hosszú távú célokat megtervezze, azt az Amigos mindenkori munkavállalóival egyeztesse és segítsen az operatív implementálás megtervezésében. Kiválasztja és megbízza az Amigo-felelősöket, munkájukat szakmailag segíti és értékeli.

A kuratórium a stratégiai tervezés mellett óvó szereppel is bír, megóvja az alapítványt mind a külső mind pedig a belső nehézségek kapcsán. Emellett az Amigos alapelvek betartását kívülről figyeli és az alapelvek mentén történő működésre ösztönzi a szervezetet.

 A kuratóriumot megálmodónk, Sára fogja össze, ő a kuratórium elnöke. Rajta kívül a kuratórium állandó tagja két, a, for- és non-profit világban tapasztalt, az Amigos ügye irányt elkötelezett segítőnk. Ők a kezdetek óta mellettünk állnak. Az állandó tagok mellett két alumni Amigo is tagja a kuratóriumnak, ők 3 éves időtartamra kerültek megválasztásra.

A tagok folyamatosan azon gondolkodnak, hogy hogyan lehetne még jobbá tenni az Amigost, hogy juthatnának el az Amigók még több gyerekhez. Mérhetetlen elkötelezettségre van szükségük, fontos, hogy a kuratórium minden tagja teljes mértékben magáénak érezze az Amigos ügyét.

 A kuratórium tagjai minden nyáron több napra összeülnek és megtervezik a következő évi stratégiát. Emellett folyamatosan követik a szervezeti működést, rendszeres megbeszéléseket tartanak, napi kapcsolatban állnak az Amigo-felelősökkel valamint stratégiai estek keretében közösen ötletelnek az Amigókkal. 

 A kuratórium legfontosabb feladatainak bemutatása után, nem maradt más hátra, mint hogy közelebbről is megismerjük a kuratórium tagjait!

 

 

Fábián Sára: ,,Gyerekként rájöttem, hogy milyen fontos a társaság, a lehetőség a tanulásra és a fejlődésre, a játék a kórház falain belül. Felnőttként pedig azért szeretnék tenni nap mint nap, hogy a most gyógyuló gyerekek mindennapjait jobbá és könnyebbé tegyük. Mi így segítjük a felépülésüket és boldog vagyok, hogy ennek a küldetésnek részese lehetek.’’

 

Veszelszki Márta: ,,Közgazdászként tisztelem és szeretem a számokat, ugyanakkor hiszek az önzetlenség erejében is. Szaktudásommal és élettapasztalatommal kezdetektől támogatom az Amigost. Megtiszteltetés önkéntes segítőnek lenni, a háttérben maradni, mégis az egész részévé válni.”

 

Fábián József: ,,10 év tapasztalattal rendelkezem a non-profit szektorra vonatkozóan. Korábban szervezetépítéssel, pénzügyekkel, gazdálkodással, pályázatokkal foglalkoztam, az Amigos működését a felhalmozott tapasztalataimmal valamint az operatív működés segítésével támogatom.”

 

Rácz Kamilla: ,,A közel három év alatt, amit Amigóként töltöttem a legszuperebb csapat tagjaként, jártam a kórházakat, és a legcsodásabb gyerekekkel tölthettem délutánjaimat hétről hétre. Végig követhettem lépésről lépésre, ahogyan egy 10 fős szervezet 80 főssé alakult, valamint megismerhettem megannyi háttérfeladatot is. Hiszem, hogy a kórházi és háttérfeladatok során szerzett tapasztalataimmal segíteni tudom az Amigost a továbbiakban is.”

 

Fehér Balázs: ,,Az alapító csapat tagjaként részt vettem a szervezet felépítésében a kezdetektől, miközben számos csillogó szempárral találkozhattam a kórházi foglalkozások során. Az Amigos fejlődését üzleti tanácsadóként szerzett tapasztalatommal segítem, hogy tovább dolgozhassunk a gyermekmosolyokért.’’

 

 

Kulcsár Niki, 2019. július

Kuratórium
Cimke:         

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.