2019 Civil Sziget mesekönyv

A Szigetlakók írtak meséket és rajzoltak a kórházban fekvő gyerekeknek, amiket az Amigók eljuttattak hozzájuk.

Budavári Schönherz Stúdió

Az Amigos csapatából Kartal és Máté mesél az alapítvány működéséről a Budavári Schönherz Stúdiónak.

Pázmány Médiakapu

Máté Kata mesél arról a Pázmány Médiakapunak, hogy mi az az Amigos, milyen Amigonak lenni, mi a legszebb emléke, amit az Amigos révén szerzett.

Bonum TV

Le Kim Evelin és Tóth Anikó Amigo mesélnek arról a Bonum Tv-nek, hogy mi az az Amigos, hogyan működünk, mit csinál egy Amigo. Szóba kerül a szegedi bővülés, valamint az éppen aktuális felvételi is. Ennek kapcsán szó esik a felvételi eljárásról, a különleges feladatlapunkról.

Index - jószolgálati díj

Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy Fábián Sára, az Amigos megálmodója lett az egyik személy, akit a Jószolgálati Díj év önkéntese kategóriájába jelöltek.

Bonum TV

Molnár Noémi és Vass Antal mesél a Bonum TV-nek arról, hogy mit jelent számukra az Amigos, mit csinál egy Amigo egy kórházi napon, mi egy Amigo célja. Az interjúban szó esik a közösségi finanszírozási kampányról is, amely célja a szakmai tábor finanszírozása volt. Ennek kapcsán szóba jön az is, hogy hogyan épül fel ez a tábor, miért fontos a megrendezése.

Zoom.hu

Molnár Noémi, Vass Antal és Rozenberszki Dávid mesél a Zoom.hu-nak arról, hogy miért csatlakoztak az Amigoshoz, mit jelent számukra az Alapítvány, mivel foglalkoznak az Amigók.

Abcúg

Nem akarják megváltani a világot, épp csak annyi a céljuk, hogy senki ne feküdjön magányosan a fehér ágyakban, és ne maradjon le a tananyaggal. És persze ne csődtömegként térjen majd vissza a suliba, hanem egy menő egyetemista barátságával a tarsolyában.

Index

Fontos feltétel, hogy az Amigo egyetemista legyen, mert abban hisznek, hogy aki elkötelezett és megbízható, abból lesz kiváló Amigo. Sőt, a megbízhatóság a legfőbb értékük, mondja Sára: még nem volt olyan nap, hogy azt mondták a gyerekeknek a kórházban, hogy jövő héten mennek, és ne lettek volna ott.

M2 Petőfi TV

A Petőfi Tv adásában is bemutatkoznak az Amigok. Bepillanthatunk abba, hogy hogyan telik egy kórházi vizit, illetve megtudhatjuk, hogy hogyan készül a csapat az ünnepi szezonra.

BonumTV

Molnár Noémi és Erőss Domonkos mesél az Amigos 3. szülinapjáról és a közösségi finanszírozási kezdeményezéséről.

Vasárnapi Hírek

"Hivatásos barátkozók - Járják a budapesti gyerekkórházakat, hogy önkéntes barátaik legyenek a bent fekvő beteg gyerekeknek. Játszanak, tanulnak velük – sok esetben az Amigók csapata az egyetlen összekötő kapocs a gyerekek számára a külvilággal."

Trend FM

A Trend FM adásában az Amigos alapítója, Fábián Sára számol be egy interjú keretében az alapítványról.

Corvinus Hallgatói Médiaközpont

"Hogy a kórházról ne csak a fehér köpeny, hanem az Amigo-zöld pulcsi is az emberek eszébe jusson"
"Októberben ünnepelte 3. születésnapját a jelenleg 68 egyetemistából álló jótékonysági szervezet, az Amigos a gyerekekért Alapítvány. Pillanatnyilag 15 corvinusos hallgató tagja a több mint 5 budapesti egyetemről érkező csapatnak. A szervezet tagjai heti rendszerességgel járnak tanulni, játszani, kézműveskedni és barátkozni kórházban lévő gyerekekhez."

life.hu

Az indulásról, a csapat tevékenységéről és az alapítvány céljairól is szó esik a Life.hu-val készített interjúban.

önkéntes.gov.hu

"Náluk nem feltétlenül a hepajkodás jelenti a bulit két ZH közt – dorbézolás helyett inkább a beteg gyerekeknek nyújtanak támaszt. Lehet csatlakozni!
Egy Amigo: megbízható és következetes, közvetlen, rugalmas, lelkes, csapatjátékos "

hirado.hu

A Hirado.hu az Amigos 3. születésnapjának élménybeszámolója mellett bemutatja a csapatot és tevékenységünket is.

Csányi Alapítvány

"Október 15-én a Csányi Alapítvány két fővel képviseltette magát az Amigos Szülinap – Tegyél Te is a gyerekekért, rendhagyó 3. Generosity szülinapi partiján."

bdpst24.hu

Közösségi finanszírozó kampányt indított a harmadik születésnapját ünneplő Amigos a gyerekekért Alapítvány.

marie claire

"Közösségi finanszírozó kampányt indított a harmadik születésnapját ünneplő Amigos a gyerekekért Alapítvány. A lelkes egyetemistákból álló önkéntesek célja, hogy a jelenlegi öt fővárosi kórház mellett jövőre öt vidéki onkológiai központban is segítsék a beteg gyerekek gyógyulását. Az alapítványt Sena Dagadu, az Irie Maffia énekesnője és Märcz Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, a magyar férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya is támogatja."

vehir.hu

Interjú Fábián Sárával, az Amigos a Gyerekekért Alapítvány vezetőjével, a Corvinus Egyetem pénzügy-számvitel szakos hallgatójával.

atv

Na kik azok az Amigók? És milyenek az Amigók? De mégis mit tud egy Amigo? És mindenki lehet Amigo? Ezekre a kérdésekre ad választ az atv Start Plusz című műsorában Fábián Sára, az Amigos a Gyerekekért szervezet alapítója és Reichardt László önkéntes.

RTL Klub

"Hófehérkéből lett a social startup hazai úttörője. Alapítványával kórházban fekvő beteg gyerekeknek segít. "Kilenc évesen töltöttem hosszabb időt kórházban, és akkor már tudtam, hogy valahogyan szeretnék majd hálát adni azért amit ott kaptam, és most itt vagyok!"."

hvg

„Bekopogunk és elkiáltjuk magunkat, hogy megjöttek az Amigók! Ha egy csapat egyetemista berobban a kórterembe, ott nagyon jó hangulat lesz."

corvinus online

"Hitet. Reményt. Hogy soha ne veszítsük el a derűnket, mert mindig van minek örülni. Szavakba nehéz önteni, amit az ember érez, a látogatás kezdetétől a végéig, mert néha egy hullámvasút. (...)
Ez az Amigos csodája."

Eszter Amigónk élményeiről olvashattok.

La femme

Büszkén tudósítjuk, hogy alapítónk, Sára az Amigosért való munkájának elismeréseként bekerült a La Femme 50 tehetséges magyar fiatalja közé. Az ő sikere az Amigos sikere is!

Nők lapja

„Működnek ezek a barátságok a kórház falain kívül is. A legfontosabb, hogy motiváljuk őket. Hogy te is leszel nagyfiú, vagy nagylány. És hogy helyettesítsük a barátaikat, mert az osztálytársak nem nagyon tudnak bejönni ide. És velünk úgy tudnak beszélgetni, ahogy a szüleikkel, az orvossal, a nővérrel nem tudnak.”

ECHO TV

„Ők hozzák kívülről egy kicsit be az életet, a kinti létbe tekinthetnek be általuk, a vidámság, a beszélgetés, a korosztálybeli azonosság mind és mind segít.”

Mandiner

„Súlyosan beteg gyerekek napjait tenné szebbé az Amigos, egy egyetemistákból álló jótékonysági szervezet. A kórházakban felbukkanó Amigók a játék mellett idegen nyelveket is tanítanak a kis betegeknek.”

Duna TV

„A 2014-ben alapított és csupa egyetemistából álló Amigos nem gyógyszer – de talán a legjobb mellékhatás... A Duna tv riportja 7:45-nél kezdődik.”

marie claire

„Fényűző esküvő helyett gyerekeken segített a magyar pár: Méregdrága damaszt abrosz és lazac en croute helyett Kata és Peti valami maradandóbbra szerette volna költeni az esküvőre szánt pénzt. Ezért egy gyerekekért munkálkodó alapítványnak adták az összeget.

f21

„Ezek a gyerekek motiváltak a gyógyulásra, motiváltak arra, hogy folytassák a küzdelmet a betegséggel, és arra, hogy visszakerüljenek a mindennapi életbe.”

Rólunk írtak még

Bonum TV

„Mi barátkozni szeretnénk velük, kicsit kizökkenteni őket ebből a zárt állapotból. Ezt egy hasznos eszközön keresztül tesszük meg, a nyelvtanuláson keresztül, de a fő cél az, hogy barátaik legyünk... Néha tényleg megterhelő, de csak az, hogy odáig, a kórházig eljussunk, de onnantól, hogy ott vagyunk, az egész környezet nagyon kedves, és feltölt minket.”

JuliAnnie

„Olyan sokszor kapjuk meg, hogy a mai fiatalok csak rohannak, hogy öt perccel egy találkozó előtt lemondják és átvariálják a napjukat, hogy túl gyors a tempó, de azt hiszem, Amigóként megtanulsz felelősséget vállalni. Önmagadért, a gyerekért, azért amit csinálsz. Amiben hiszel.”

veol.hu

„Büszkén mondhatom, hogy mióta elindultunk, nem volt olyan alkalom, ami elmaradt volna. A legfontosabb, hogy ha azt mondjuk, hogy megyünk, akkor az valóban úgy legyen.”

WMN

„Facebookon hoztunk létre egy zárt csoportot, ahol kértük a násznépet, hogy nászajándék gyanánt támogassák az Amigók munkáját fejlesztő játékokkal, társasjátékokkal, barkácseszközökkel, hiszen nekünk tényleg minden adott a boldog élethez.”