Új városok és meghódítandó kórházak, sikeres projektek, rangos elismerések és rengeteg bevetés. Az Amigók 2019-ben sem tétlenkedtek és nehéz is nyomon követni, hogy mennyi minden történt velünk. Ezek természetesen nem jöhettek volna létre kedves támogatóink nélkül. Köszönjük, hogy segítségetekkel, ami akár egy szavazás vagy egy összeg felajánlása volt, hozzájárultál a sikerünkhöz és ahhoz, hogy egy nap minden beteg gyerek mellett legyen Amigó. Most a teljesség igénye nélkül egy évösszegző blogbejegyzéssel készültünk Nektek. Fogadjátok szeretettel!

JANUÁR

Szuperizgalmasan kezdődött az új év, hiszen 2018-ban az Amigos lett az RTL Klub Év Embere díjának a nyertese. Az első napokban át is vettük a díjat, amiről itt nézheted meg a videót: https://rtl.hu/rtlklub/hirek/az-amigos-csapata-kapta-az-ev-embere-dijat?fbclid=IwAR1WUKfScjM0_kSHl3Rt_NnGADBfxiUbk0vPrP5AmHpKNUsmXTdnJRgcRHA
Emellett, hogy a budapesti és a szegedi újgenerációs Amigók megkapták a zöld pulcsijukat, elkezdődött két új városban, Szombathelyen és Debrecenben a felvételi szervezése.
Végül a Budapesti Corvinus Egyetem és a Hungarian Academy of Sciences szervezett konferenciát társadalmi vállalkozások témájában, ahol a megnyitó kerekasztal-beszélgetésen Forgács-Fábián Sára (megálmodó Amigó) is az előadók között szerepelt, így az Amigos nemzetközi konferencián is bemutatkozott.

FEBRUÁR

A Magyar Orvosi Kamara Budapesti Területi Szervezete meghívott minket a februári Budapesti Orvosbálra, ahol a bálon adományt is tudtunk gyűjteni. Ezek mellett komoly elismerés, hogy a szakmai társadalom is támogat minket és biztosítanak tevékenységünk létjogosultságáról!
Sára a Vodafone Magyarország Alapítvány Digitális Kórházi Angyalaként februárban megkapta a tableteket és VR szemüvegeket, amivel az Amigók szorgosan el is kezdtek kórházba járni, hogy ezzel repítsék el a gyerkőcöket a világ számtalan pontjára.
A hónap végén pedig a sikeres toborzás után megalakult az első debreceni csapat 12 Amigóval.

MÁRCIUS

Március első napjaiban megalakult 6 fővel az első szombathelyi csapat, amiről a blogunkon bővebben is írtunk: http://www.amigosagyerekekert.hu/2019/04/07/amigos-szombathelyen/
Fanni, Kinga és Evelin Amigók pedig a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének meghívására előadást tartottak a IV. Egészségversenyen 180 gimnazista diáknak és tanáraiknak az Amigosról és arról, hogy az egyetemi éveik alatt, tanulmányaik mellett találják meg a helyüket és teremtsenek értéket a környezetükben.

ÁPRILIS

Április igazán sportosan telt, mivel az Amigók vállalták, hogy lefutják a Vivicitta Félmaratont. Ehhez hozzájárultak a közös edzések és egymás biztatása, végül 29-en 336 km-t futottunk le. A #futazAmigos remélhetőleg hagyománnyá válik majd, hiszen a gyerekeknek ezzel is szeretnénk példát mutatni. Az élménybeszámoló a blogról sem maradhatott ki, ha kíváncsi vagy rá itt elolvashatod: http://www.amigosagyerekekert.hu/2019/04/21/fut-az-amigos/.

MÁJUS

Május ismét egy hagyományteremtő eseménnyel kezdődött. A szegedi csapat egy rendkívül különleges hétvégét szervezett AmiGoes néven, ahol vendégül látták a többi város Amigóit. A rendezvényt évről évre más város szervezi majd meg, hogy minél jobban megismerjük a többi csapatot is és hogy év közben is tudjunk velük találkozni.
Elindult az Amigos Familia mely az alapítvány gondoskodó közössége és azokból a támogatókból áll, akik havi rendszerességgel adományoznak a hosszú távú stabilitás érdekében.

JÚNIUS

Júniusban újabb elismerést szereztünk, mivel felkerültünk a Bridge Budapest Edisonplatform Edison100-as listájára. Itt a 100 leginnovatívabb kezdeményezésre lehetett szavazni, amely a gyerekek képességeit, tudását innovatív, jövőbarát módon fejleszti. Végül Cappy díjat kaptunk és Cappy mentoráltak lettünk.
A hónap végén már 4 városból zártuk le a tavaszi félévet irodánk, az Appy teraszán grillezve. Előtte persze a csapatépítés sem maradhatott el, az UrbanGo segítségével fedeztük fel Budapestet és közben versenyeztünk egymással.

JÚLIUS

A félév egyik háttércsapatának a projektje júliusban indult útjára. Az iTrend.store-ral közösen piacra dobtuk a TámogaTokot Ez az Amigos számára készített telefontok kollekció és a bevétel 50%-a az alapítványt támogatja. (Azóta már a tok kapható környezettudatos formában is.)
Ugyan a szünet az Amigóknak is nyári szünet, a legtöbben továbbra is látogatták a gyerkőcöket. Emellett a közösségi programok sem maradhattak el és önszerveződő módon elindult az AmigosAdventures sorozat, melynek keretein belül voltunk túrázni, vitorlázni és mozizni.

AUGUSZTUS

Az utolsó nyári hónap sem telt unalmasan! Részt vettünk idén is a CivilSzigeten, megtartottuk az első Amigos Familia programot a Műcsarnokban, elindult újra a felvételi ismét mind a négy városban. Egy igazán különleges programra is sor került, hiszen részt vehettünk az első olyan esküvőn, ahol két Amigo, sőt Alapító Amigo mondta ki egymásnak a boldogító igent. Minden aktív Amigó meghívást kapott, így együtt egy nagy családként ünnepeltük ez a csodálatos napot megálmodó Amigónkkal Sárával és férjével, Ádámmal.
Bori és Olívia Amigóknak köszönhetően, idén már másodszorra került megrendezésre önszerveződő módon az Amigos Kenutúra. Augusztus 16-a és 18-a között rengeteg Amigo evezett Szigetközben, ellenállva a sátorozás és a “vadvizek” veszélyeinek. Ez természetesen csak még jobban összekovácsolta a csapatot és mindenki az év egyik legjobb eseményeként mesélt róla. Reméljük idén is folytatjuk!
A nyarat végül egy újabb elismeréssel zártuk. Ági és Isti Amigo képviselte a csapatot a Samsung és az Egyesek Youth Associatin által szervezett Samsung One Week programon, ahol a szervezetek digitális megoldásain dolgoztak a Samsung kollégáival. Zárásként elnyerték a „Best Impact” kategória egyik díját.

 

SZEPTEMBER

Szeptember első hétvégéje a leghasznosabb Amigó-programmal kezdődött, ekkor tartottuk szakmai táborunkat. Itt tanulhattunk a gyerekekről és betegségeikről, a szervezetről, egymásról és önmagukról is. Megtartottuk meg az évnyitónkat is, ahol köszöntöttük új Amigo-felelőseinket.
A következő héten minden város megtartotta a saját évnyitóját, ami egyet jelentett azzal, hogy kiosztásra kerültek a zöld pulcsik. Így mostanra négy város zöld pulcsis egyetemista Amigói vidítják fel a gyerkőcöket.

OKTÓBER

Ha október, akkor szülinap. Minden Amigónak kétszer van születésnapja: egy a sajátja, egy pedig az Amigo-szülinapja. Idén ezt október 20-án ünnepeltük. Hogy hogyan vált egy napra minden vendég Amigóvá, azt itt olvashatod el: http://www.amigosagyerekekert.hu/2019/10/26/szulinapszervezes-a-surgossegi-ambulancian-avagy-hogyan-valt-egy-napra-mindenki-amigova/ Ezen a csodanapon végül megünnepeltük, hogy az elmúlt öt évben a budapesti, szegedi, debreceni és szombathelyi Amigók közel négyezerszer látogatták a gyerekeket 10 kórházban, hogy jövőképet mutassanak nekik.

NOVEMBER

Novemberben meghívást kaptunk a Google szupermenő budapesti irodájába, ahol problémamegoldásról tanultunk a Google munkatársaival.
Elindult az első nagykövet kampányunk, ahol Nagyköveteink 30 napon keresztül az általuk kitalált kreatív módon kampányoltak az Amigosért, és egy közös célért. A Nagykövetek között négy Amigót is támogattunk, róluk itt olvashatsz: http://www.amigosagyerekekert.hu/2019/11/26/az-amigos-elso-nagykovet-kampanya/. A kampány sikeresnek bizonyult, 5.919.888 ft gyűlt össze a közös álom megvalósításához.
A Cherrisk pályázatának köszönhetően idén is megrendezésre került a pszichoedukációs tábor, ahol egymásról és leginkább önmagunkról tanulhattuk. Arról, hogy hogyan kezeljünk bizonyos konfliktusokat és dolgozzuk fel a nehezebb és érzékenyebb helyzeteket. Erről készült blogbejegyzésünkben részletesebben is elolvashatod, hogyan alakult ez a szuper hétvége: http://www.amigosagyerekekert.hu/2019/12/11/amiglow-avagy-ilyen-volt-a-pszichoedukacio/
Az őszi félév nagy projektje is elindult november végén. A társadalmi vállalkozás, illetve a magánadomány csapatnak köszönhetően mindenki könnyen megoldhatta a karácsonyi ajándékozást. Az adományoZokni és a karácsonyi csúnyapulcsi hatalmast sikert aratott, a ManóFaktúrába egymás után érkeztek a rendelések.

DECEMBER

Az év utolsó hónapja természetesen a karácsonyi készülődésről és az ajándékozásról szólt. A LEGO-nak köszönhetően ajándékcsomagokkal lephettük meg a bevetéseken a gyerkőcöket, ezzel felvidítva azokat, akik az ünnep közeledtével sajnos kórházba kerültek.
A karácsonyi csoda is megérkezett, mikor Sárát az Aszódi Javítóintézet tanulói hívták fel. A bent lévő gyerekek is hallottak az adományoZokniról és félretett pénzükből a karácsony közeledtével a gyerekeknek szerettek volna segíteni. Gyerekek a gyerekekért, igazán megható élmény volt a zoknik átadása, ami után egy közös kézműveskedésre is sor került.
Az évet végül egy hatalmas karácsonyi bulival zártuk, melyet a TRIP Hajón tartottunk. Újra találkoztunk rég nem látott Amigókkal, akik Erasmusról jöttek haza, megbeszéltünk fontos szervezeti kérdéseket, a board és városfelelős jelentkezők elmondták beszédüket, majd megajándékoztuk egymást, közösen vacsoráztunk, táncoltunk és méltó módon lezártuk a 2019-es évet.

A 2020-as bevetések már elkezdődtek, hamarosan indul a felvételi, ezzel a tavaszi félév és projektjei. Mi már kíváncsian várjuk milyen izgalmakat hoz az Amigók számára a következő év!

Mi történt az Amigókkal 2019-ben?
Cimke:                         

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.