Szeretnéd szebbé tenni idén egy kisgyerek karácsonyát, de nem tudod, hogyan? Esetleg kíváncsi vagy, hogy miért bukkantak fel Amigo manók különböző városokban? Eheti cikkünkben Schmidt Gergővel beszélgettünk, aki nemrég csatlakozott csapatunkhoz, mint fundraiser és kommunikációs menedzser, hogy betekintést nyerjetek a karácsonyi kampányunk kulisszái mögé.

1. Mesélj magadról, miért pont az Amigos? Teljesen új terep számodra ez a karácsonyi kampány?

Mindig is kiemelkedően fontos volt számomra az önkéntesség, erről pedig mi sem árulkodik jobban, mint az elmúlt 17 évem, amit a civil szférában tölthettem. Amikor megláttam, hogy az Amigos-nál adományszervező munkatársat kerestek, egy szuper lehetőségnek találtam, mert ekkor munka szempontjából már két éve nem voltam civil szervezethez kötve. Immáron egy hónapja vagyok ennek a lendületes és növekvő csapatnak a tagja, és bár bevallom, ez az első olyan munkám, ahol a gyerekek állnak a középpontban, apaként még közelebb áll a szívemhez a szervezet ügye. Annak ellenére, hogy az idő szűkössége miatt komoly kihívásnak bizonyult a kampány megszervezése, szerencsére a korábban szerzett tapasztalataimra bátran támaszkodhatok. Legutóbb egy állatvédelemmel kapcsolatos nemzetközi projektben volt szerencsém közreműködni, ami talán abban hasonlít a jelenlegi kampányunkhoz, hogy olyan érzékeny témához kapcsolódik, ami mindenkihez eljut.

  1. Mi a kampány célja?

A kicsit talán kézzelfoghatóbb, rövidtávú célunk, hogy a Build to Give együttműködésünknek köszönhető közel 5000 doboz építőkockát osszuk szét kórházban fekvő gyerekek között, szebbé téve így számukra az ünnepeket. Szintén ennek a projektnek köszönhetjük azt is, hogy számos hátrányos helyzetű gyermeket érhettünk el az Amigos Mini keretein belül, viszont ahhoz, hogy ez a program továbbra is működjön és még több gyerkőchöz juthassunk el, nagyon is szükségünk van a támogatásokra. Hosszútávú célként így az olyan adományozni vágyókat szeretnénk elérni, akik rendszeres, kisösszegű támogatóinkká válhatnak.

  1. Milyen lépései vannak a kampánynak, hogy épül fel az egész folyamat?

Ahogy említettem már, az idő szűkössége miatt egy kicsit borult a “hagyományos” folyamat és néhányszor az improvizációs képességeinkre kellett szorítkoznunk. Ilyen volt például, hogy nem tudtunk egyszerre, hatalmas bombaként berobbanni minden csatornán, ahogy azt átlagos esetben terveztük volna, viszont így is törekedtünk rá, hogy egy kicsit játékosan és sejtelmesen keltsük fel a követőink kíváncsiságát. Erre szolgált például minden olyan tartalom a különböző közösségi médiás platformokon, ahol váratlanul Amigo manók bukkantak fel országszerte, de szerencsére a tágabb médiamegjelenésben sem szenvedtünk hiányt, hiszen a Glamour magazin kampányunkról szóló cikke mellett a Kossuth Rádióhoz és az RTL Klubhoz is ellátogattak Amigoink. Emellett Schmidt Sára színésznő is mellénk állt, és még az ajándékok csomagolásában is besegített.

  1. Hogyan tud segíteni az, aki támogatni szeretné az Amigost?

Bárki segíthet nekünk mosolyt csalni a gyerekek arcára, és igazából ezt könnyedén meg lehet tenni a tamogatas.amigosagyerekekert.hu oldalon keresztül, ahol még az is választható opció, hogy egyszeri vagy rendszeres támogatásra gondolt az illető. Ami pedig még szuperebb, hogy  nemrég megkerestük a Foxpostot, hogy segítséget kapjunk a sok-sok csomag szállításához, ők pedig igent mondtak. Így időben megérkezhet minden gyermekhez az ünnepi csomag. Viszont az Amigos nem csak egy ajándékkal teszi szebbé a karácsonyt a rászoruló gyerekek számára, hanem egy-egy egyetemista önkéntes segítségével barátra is lelhetnek a játékos foglalkozásaink során. Hála a Foxpostnak most duplán számít minden adomány. Csodálatos látni, hogy a kampánnyal mennyi emberhez vagyunk képesek eljutni, akiknek mind fontos, hogy egy nap minden gyermek mellett legyen egy Amigo!

Legyél Te is a támogatónk, és segíts az Amigóknak az év minden napján abban, hogy nehéz sorsú és beteg gyerekeket ajándékozzanak meg tanulással és felhőtlen játékkal! Kattints bármelyik képre ebben a bejegyzésben és máris a támogatói felületen találod magad!

Szalontai Petra, 2020.12.06.

 

Rád is szükségünk van!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.