Az utóbbi hónapokban rendkívüli időszakon vagyunk túl, ami alapjában forgatta fel az Amigók életét is. Szerencsére jött a nyári időszak, és a felhőkön túl végre elkezdtük ismét a napos oldalt látni; személyes bevetéseken vettünk részt, közös programokat szerveztünk és egy csapat nagy erővel állt neki a tábor szervezésének. Szeptember első hétvégéje, az iskola is elkezdődik, mi gond lehet belőle? Aztán egyre több rossz hírt láttunk, az újabb megbetegedések száma növekedett és végül 96 óra alatt szerveződött át az idei szakmai tábor. Ennek köszönhetően új találó nevet is kapott, Táborulásra kereszteltük át.

A szakmai tábor mindig egy izgalmas program az Amigo-mindennapokban, hiszen ilyenkor pár napra a négy város Amigói közösen elvonulnak kicsit a nyári sürgés-forgás után és együtt tanulnak, gondolkodnak és fejlődnek, hogy minél profibb foglalkozásokat tudjunk tartani a gyerekeknek. Az idei szervező csapat eredetileg Agárdra tervezett 3 napos programot, ahol ismét szakmai előadásoké, workshopoké és a pszichoedukáció lett volna a főszerep.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rengeteg átgondolás után végül pár nappal a tábor indulása előtt egy biztonságos, hibrid és kompromisszumos megoldással, de megvalósult a tábor. Szombaton a Normafán szabadtéren élőben találkoztunk, majd csoportbontásban vettünk részt a programokon. Az egyik csapat az Amigos jelenlegi értékein és jövőjén gondolkozott Forgács-Fábián Sárával, a Megálmodó Amigóval. Egyik alapértékünk, hogy minden Amigo véleménye számít, így ezeken az alkalmakon nemcsak mi tanulunk, hanem a mi ötleteinket is meghallgatják. A másik csapat eközben az all-time kedvenc pszichoedukáción vett részt, amelyet idén is Illy Eszti Alumni Amigo és Kóber Gergő tartott. A foglalkozáson megszeretgetjük magunkat és egymást, de másnak elmagyarázni nem igazán lehet, hogy mi történik. Egy dolgot érzünk: ami történik velünk közösen az valami csodás. A nap végén Online workshopot tartottak a tábor szervezői, Sefcsik Réka, Pintér Lizi és Ignácz Máté Amigók, amelynek célja volt, hogy kicsit eloszlassa az Amigókban a félelmeket az online bevetések kapcsán. A nap végén pedig egy rövid évnyitó beszélgetés után kiderült, hogy melyik Amigo lesz a következő évben a Gyerekek Boldogságáért Felelős Amigó. Ezúton is sok siker kívánunk Sayej Petrának! A programok alatt napközben a Normafa Síház látott minket vendégül, akiknek szintén nagyon hálásak vagyunk a rugalmasságukért.

Kattints ide videónkért a szakmai táborról!

Vasárnap online folytattuk a tanulást és két szakmai előadáson vehettünk részt. Első körben Lencse Máté az Igazgyöngy Alapítvány által működtetett Toldi Tanoda vezetője tanulásmódszertani képzést tartott nekünk, melynek segítségével még játékosabbá tudjuk tenni a kórházi és online bevetéseinket. Délután pedig Györke Eszter gyermekgyógyász szakorvos mesélt a COVID19-ről és különböző gyermekbetegségekről nekünk.

Ezzel a hibrid megoldással mindenkit a legnagyobb biztonságban tudhattunk, de nagyon jó alkalom volt arra is, hogy hosszú idő után végre ismét találkozzunk.

Nagyon köszönjük a szervezést Fejes-Tóth Helga Közösségért Felelős Amigónak, valamint Sefcsik Réka, Pintér Lizi és Ignácz Máté Amigóknak.

Raposa Reni, 2020. 09. 12.

Szakmai tábor. Tábor? TáBorulás! – avagy így szerveződött át minden 96 óra leforgása alatt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.