Antal Diána

   Sziasztok! 
   Dia amigo vagyok, elsőéves orvostanhallgató a Szegedi Tudományegyetemen.
   Bár már a 20. életévemet is betöltöttem, még mindig gyereknek érzem magam
   és bármikor kapható vagyok egy kis kézműveskedésre, kártyázásra, mókázásra
   vagy tanulásra. Többek között ezért is jelentkeztem amigonak. No meg azért is,
   mert a kisgyerekek mindennapjait varázslatosabbá tenni felemelő érzés. Még
   csak idén szeptember óta vagyok ennek a nem mindennapi családnak a tagja,
   de már most érzem, hogy mekkora ereje van egy kedves szónak, egy kis
   odafigyelésnek, egy mosolynak. Egy mosolynak, ami számunkra természetes,
   de a gyerekek számára a gyógyuláshoz vezető út egyik lépcsőfoka.

   Antal Dorottya

     Antal Dorottya vagyok, gyógyszerészhallgató a Szegedi Tudományegyetemen. Az alapítvány munkáját a kezdetektől fogva figyelemmel kísértem, szerettem volna hasznos tagja lenni egy összetartó közösségnek, ami inspirál a mindennapokban, így gondolkodás nélkül jelentkeztem, mikor Szegeden is megkezdte működését az Amigos. Sokat ad, hogy együtt játszunk, mesélünk, nevetünk a gyerekekkel, ezek az alkalmak feltöltenek egész hétre. Szerintem az önkénteskedés azért is jó, mert amellett, hogy segítünk, rálátásunk nyílik egy teljesen más területre, nem szűkülünk be a saját világunkba, hiszen folyamatosan új élményeket kapunk.

     Fallmann Eszter

       Fallmann Eszter vagyok, negyedéves orvostanhallgató. Az év egyik első és legjobb híre volt 2018-ban, hogy az Amigos Szegedre jön! Régóta kacérkodtam a gondolattal, hogy jó lenne valami mást, valami izgit csinálni a sok tanulás mellett, így kapóra jött az Amigos felvételi. Ami a leginkább tetszik az egészben, hogy van egy csomóféle ember, akiket egyetlen cél vezérel: a gyerekek boldogsága. Ez a közös cél mindenkit motivál és rengeteg követ (mit követ? Sziklát!) megmozgat. Örülök, hogy tagja lehetek ennek a csodának!

       Fényszárosi Éva

         Sziasztok! Fényszárosi Éva vagyok, pszichológia mesterszakos hallgató az SZTE-n. Teljesen véletlenül botlottam bele az Amigos Alapítványba, és most már látom, hogy ez volt életem egyik legszerencsésebb véletlene. Végtelen jó érzéssel tölt el, hogy részese lehetek a kórházi látogatásoknak, melyek mosolyt, jó kedvet és persze egy kis tanulást hoznak a gyerekek hétköznapjaiba. A velük töltött idő nem csak őket, de engem is kiszakít a mindennapok szürkeségéből.

         Herpai Anna

           Herpai Anna vagyok, negyedéves joghallgató a Szegedi Tudományegyetemen. Mindig is fontos volt számomra, hogy másokon segíthessek, így nem is volt kérdés, hogy jelentkezem Amigónak, ezzel erősítve az Amigos szegedi csapatát. Szeretek gyerekek közt lenni, szeretem, hogy őszinték, cserfesek, fogékonyak az új dolgokra, tele vannak energiával és életkedvvel. Szóval miközben nyelveket tanítunk nekik, segítünk a lecke megírásában, kártyázunk, társasozunk velük, azt hiszem, nekünk is bőven van mit tanulnunk a gyerkőcöktől. Végül egy Goethe idézettel zárnám soraim:
           „A boldogságot nem lehet ajándékba kapni.
           Egyetlen titka: adni, mindig csak adni.
           Jó szót, bátorítást, mosolyt, hitet,
           És sok-sok önzetlen, tiszta szeretetet.”

           Komáromi Gábor

             Komáromi Gábor vagyok orvostanhallgató. Kórházi gyakorlatom során sokszor megtapasztaltam azt, hogy mennyi szeretetet és hálát kapunk egy kiszolgáltatott embertől, amikor segítünk neki. Év közben mindenképpen szerettem volna folytatni valamilyen módon ezt a tevékenységet és erre remek lehetőséget adott az Amigos. A gyerekek annyira boldogok, amikor foglalkoznak velük, ők vannak a figyelem középpontjában és annak még jobban, ha alkotnak valami maradandót. Bevetéseim során arra törekszem, hogy mindig alkossanak valami maradandót, (papírból összebarkácsolt kocka nem tudom, meddig marad meg…) mert arról mindig az Amigók jutnak az eszükbe és a velük eltöltött vidám pillanatok.

             Korányi Viktória

               Viki amigo a nevem, újdonsült vagyok az Amigos családban. Évek óta érlelődött bennem az önkéntesség gondolata, és az Amigók munkáját is figyelem már jó ideje, azzal, hogy Szegeden is megkezdte működését a csapat, 2018 szeptemberére megért bennem a gondolat, hogy csatlakozzak. Azért jelentkeztem, hogy mosolyt és boldogságot csalhassak kisgyerekek arcára, hogy egymástól mindig valami újat tanulva tölthessük el a délutánokat, így minden új bevetés napján izgatottan várom mi fog történni! Úgy érzem megtiszteltetés az Amigoshoz tartozni, mert ez egy különleges csapat, különleges emberekkel, különleges cél érdekében!:)

               Mácska Péter

                 Hahó!
                 Ősztől már nem csak Peti, de Peti Amigo lehetek, ami számomra legalább annyira megtisztelő, mint
                 másoknak a Dr. megszólítás. Gyerekekkel való foglalkozás, játszás, tanítás valahogy mindig végig
                 kísérte az életem, és amióta tagja vagyok az Amigos a gyerekekért családnak, érzem mennyit is jelent
                 ez tulajdonképpen. Gyerekek őszinte, örömteli „AMIGO!” felkiáltása, kíváncsi pillantása, vajon mit
                 rejt a játékos doboz, és a siker élmény, amit együtt élünk át egy-egy megtanult angol szó vagy egy
                 megnyert kártya party után, felbecsülhetetlen.
                 Ősztől két családom van.

                 Nagy Soma

                   Sziasztok!

                   Nagy Soma vagyok, a Szegedi Tudományegyetem informatikus hallgatója, 2018 őszétől amigo. Az első bevetés után, hiába fáradtam el a nyüzsgésben, feltöltődve hagytam el a pszichiátriát, és azóta is minden alkalommal történt valami, ami mosolyt csalt az arcomra, kizökkentett a nullák és egyesek sokszor egyhangú világából. Ami azonban ennél is fontosabb, az a gyermekek öröme egy-egy frissen tanult angol szó után, vagy a lelkesedés, amikor győzelemre állnak egy társasjátékban. Ezért tudom, hogy jó döntés volt csatlakozni, amigonak lenni jó dolog!

                   Papdi Ramóna

                     Papdi Rami vagyok, másodéves orvostanhallgató Szegeden. Imádok nyelveket tanulni, és idegen nyelven beszélni, ezért hatalmas öröm számomra, hogy segítőkész és életvidám emberként a nyelvtanulást és az önkénteskedést március óta Amigóként végezhetem. Remélem, hasznos tagja leszek a csapatnak, és hogy minél több gyerkőc arcára sikerül majd mosolyt varázsolnom! 🙂

                     Szántói Zsófia

                       Sziasztok! 🙂
                       Zsófi Amigo vagyok, a Szegedi Tudományegyetem fogorvosi karának büszke első éves hallgatója. Hatalmas öröm számomra, hogy csatlakozhattam a csapathoz, hiszen Amigoként mindig van minek örülnöm! Évek óta szerettem volna kórházakban tevékenykedni, mint egy lelkes önkéntes, erre azonban egyénként nem volt lehetőségem. Ekkor találtam rá az Amigos Alapítványra, és rögtön tudtam, hogy egykor majd csatlakozni szeretnék. Zöld pulcsis egyetemistaként kórházakat járva tovább tudom adni azt a sok kedvességet és jókedvet, amit én is nap mint nap kapok, és amiért hálás lehetek. A vidéki terjeszkedésben való részvétel nagy megtiszteltetés számomra, az Amigos által teremtett értékek immáron kinőtték Budapestet, a következő állomás Szeged!

                       Talpai Dorottya

                         Talpai Dorottya vagyok, pszichológus hallgató a Szegedi Tudományegyetemen. Mindig is fontosnak tartottam az önkéntes munkát, amire az Amigos a legjobb csapatot és feltételeket biztosítja. Semmi kétség nem fér hozzá, hogy életem egyik legjobb döntse volt, hogy csatlakoztam az Amigoshoz. Csodálatos érzés látni a gyerekek arcán a mosolyt, amikor meglátnak minket, és tudják, hogy egy újabb eseménydús, és játékos napra számíthatnak a kórházban. A gyerekekkel kölcsönösen zökkentjük ki egymást a mindennapokból. Egy valóra vált álom egy ilyen csapat tagjának lenni!

                         Tausz Anna

                           Sziasztok!
                           Anna vagyok, 19éves. Szegeden tanulok,biológus szakon.Régóta szerettem volna tagja lenni egy ilyen jótékonykodással foglalkozó remek csapatnak. Igaz, még csak egy hónapja vagyok tag, de már rengeteg új dologgal találkoztam és sok tapasztalatot szereztem. Az Amigos számomra nem csak egy csapatot jelent, amely önkéntesekből áll. Már az első alkalommal kiderült számomra,hogy ez jóval több ennél. Kivétel nélkül mindenki arra törekszik,hogy segítse a másik munkáját, és közben a sajátját is szeretettel és odaadással végezze. Talán a millió ok közül ez az egyik legjelentősebb, hogy miért működik ilyen jól a csapat. Igazán büszke vagyok arra amit csinálok, és ez nem más, mint ami az összes amigo feladata, vagyis a kórházban lévő gyerekek boldogságának keresése, és mindennapjaiknak egy kicsit könnyebbé tétele.

                           Veréb Csenge

                             Még alig vagyok Amigo, de már annyi mindent tanultam a gyerkőcöktől. Jóformán még közéjük sorolhatom magam, mégis, olyan tudással rendelkeznek, ami eddig az én birtokomban nem volt. Lehet, hogy tanítani (is) megyek, de rengeteget tanulok. Olyan dolgokat, amiket másként nem lehet elsajátítani. Nem csak a gyerekeket ismerem meg jobban, hanem magamat is. A legfontosabb, amit eddig tapasztaltam pedig az, hogy átélni vagy megbeszélni a többiekkel azt, hogy milyen jó kedvük volt a kicsiknek, nagyon sokat hozzáad egy naphoz, és teljesen feltölt.