Affiah Godwin

   Ha valaki 1 éve azt mondja, hogy hasznos lrszek a társadalomnak kinevetem, de ha azt mondja, hogy jótékonysági szervezet válogatott tagja leszek még meg is kérdőjelezem a mentális épségét. Bumm 2019. Március 2 és Amigo lettem. Ez aztán a plot twist. Soha nem voltam még ennyire büszke arra amit csináltam, pedig elsőre lett C1-es angol nyelvvizsgám és középszintű matek érettségim…
   Az Amigo iskolában egy tagot ismertem Ádámot, aki már évek óta a legjobb barátom, a többiek a szó legszorosabb értelmében idegenek voltak. Most, hogy hivatalosan is tag vagyok felvállalom, hogy fogadást közöttünk rá, hogy vajon mikor dobtok ki.
   Lényegében mindketten tévedtünk. Nem csak a gyerkek amigoi lettünk egymáséi is. Ez nekem segített túllépni magamon, és visszamyertem a hitem a jövőm felé.
   Az első bevetés elég ijesztő volt. Én alapból közép iskolai tanár akartam lenni, mert hát ők túl kicsik és nem jönnék ki jól. Ennek ellenére rá kellet jönnöm, hogy egy 6 és fél éves kislábyban több közös van bennünk, mint az indokolt lenne. Tényleg az egyik legboldogabb nap volt az életemben, amikor láttam az arcán mennyire örül a kezdetleges vitorlás hajó rajzomnak, és, hogy szinte legjobb barátként mesél arról, hogy kik a legjobb ovis baráti.
   Tehát röviden, az Amigostól én egy olyan dolgot találtam meg magamban és másokban, amiről nem is hittem, hogy létezik és nagyon tetszik, hogy ez összetart minket és a gyerekeket is.

   Fazekas Sára

     Sári vagyok, elsőéves szülésznő hallgató, a Szombathelyi alapítócsapat egyik Amigója a hat közül. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy így elsőévesként csatlakozhattam ehhez a fantasztikus csapathoz, így egyetemi éveim alatt végig részese lehetek az Amigosnak. Eddig csak kétszer voltam a kórházban, de máris maradandó élményekről és tapasztalatokról tudok beszámolni, amit egyetemen nem tanítanak.:))
     Jó érzés, hogy egy ennyire szervezett és elkötelezett csapat áll a hátunk mögött akik részt vesznek az Amigos akadálytalan működése érdekében és mindent megtesznek, hogy a kórházakban minél több örömet tudjunk okozni a gyerkőcöknek a változatos foglalkozások alatt.
     Örülök, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek!!:))

     Rapos Vivien

       Rapos Vivien vagyok, szombathelyi Amigo, valamint leendő angol-történelem szakos tanár. Imádok gyerekekkel lenni, számomra minden egyes velük töltött perc öröm. Amigoként már nem csak az iskola falai között, de a kórházban lévő gyerekekkel is foglalkozhatok. Ez egy komoly kihívás, de az első látogatások bebizonyították, hogy semmi sem lehetetlen. Boldogsággal tölt el, ha látom, hogy sikerül a gyerekeket kicsit kizökkenteni a problémák világából játékkal, beszélgetéssel, nevetéssel, barátkozással. Leendő pedagógusként pedig teljes mértékben támogatom és büszke vagyok arra, hogy az Amigo-lét egyik alapja a játékos tanulás, idegen nyelvekkel kombinálva. Ezek a pár órák nem csak nekik, hanem nekem is sokat jelentenek. Örülök, hogy a szombathelyi alapító csapat tagja lehetek!