Október 20-a különleges nap minden Amigo számára, hiszen ekkor ünnepeljük a második szülinapunkat. Idén az eseménynek a Symbol adott helyet, ahol Amigók, családtagok, barátok, támogatók és Familia tagok mind-mind együtt ünnepelhették meg az elmúlt öt évet.

Okunk bőven akadt az ünneplésre, hiszen mára 4 város 10 kórházában, 149 Amigo közel 4000 mosollyal bővült. Emellett újabb tagokkal bővült az Amigos Família, mely a rendszeres havi adományozóink közössége. A különleges alkalommal a szervezők ezúttal egy sokkal személyesebb programmal szerették volna az érdeklődőket megvendégelni, így idén a szülinap keretén belül sor került a rendhagyó tárlatvezetésre.

Ezalatt mindenkit csoportokba osztottak és idegenvezető Amigók segítségével a gyönyörű helyszínen négy teremben mutatták be azt, hogy hogyan is néz ki egy kórházi bevetés. Ki lehetett próbálni, hogy milyen a VR szemüvegekkel játszani és utazni, megtanultak két idegen nyelven mondókát, a PentaColors kézműves eszközeivel kreatívkodhattak, valamint a GémKlub játékmesterei is bevezettek minket és a vendégeket is a játékaik rejtelmeibe. Egy délutánra mindenki kicsit Amigóvá vált, így a körbevezetés végén okkal érdemelték ki az oklevelet.

A program részét képezte egy kerekasztal beszélgetés Levi és Evelin Amigóval, valamint kórházban megismert barátaikkal Olival és Marcival. Végül a meglepetés az Amigókból összeállt zenekar produkciója volt, valamint négyféle torta is.

Az est házigazdája idén is Teszári Nóra volt, akinek ezúton is nagyon szépen köszönjük a munkáját! Hogy miért állt mellénk ismét, most megtudhatod, hiszen ő így nyilatkozott a szülinap után: „Tavaly, a 4. szülinap előtt keresett meg Juli egy közös ismerősünkön keresztül, hogy legyek az ünneplés háziasszonya. Annyira szimpatikus volt ő maga és mindaz, amit elmondott, hogy boldogan elvállaltam. Bevallom, azelőtt nem hallottam az Amigókról, de akkor egymás után több szálon is összehozott a sors bennünket, én pedig hiszek ezekben a meghatározó találkozásokban. Jól sikerült a buli, imádtam a kis esetlenségeket is, mert mindent áthatott az a pozitív energia, ami jellemző Rátok. Ott, a bulin kezdtem úgy érezni, hogy közöm van az összes Amigóhoz, mintha a pótanyátok lennék. Kötődöm és felelősséget érzek irántatok. És ez, azt hiszem, már így is marad. 🙂 Nem csak két tizenéves gyerekem van már, hanem 150 egyetemista korú is. Nem volt kérdés, hogy az 5. szülinapon is Veletek leszek, és segítek, amiben tudok.”

Na, de hogyan is készült Eszti, Anna, Vera és Juli Amigo erre a csodás programra? Most a szervezői feladatokba és a szülinap kulisszatitkaiba is bevezetünk Titeket! A lányok elmondása alapján körülbelül másfél hónappal az esemény előtt alakult a szervezőcsapat, melybe bárki jelentkezhetett, majd pontosan egy hónappal a szülinap előtt kezdődött az intenzív része a munkának. „A kezdeti ötletelgetéstől, tanácsadásoktól, logisztika átgondolásától kezdve a legkisebb részletekig és végső simításokig összesen 1 hónap telt el.” – mesélte Vera Amigo.

Az Amigos különlegessége, hogy a háttérfeladatokat is mi látjuk el. Ugyan sokan az egyetemi teendők mellett nem mernek belevágni a háttérfeladatok, az ilyen eseményszervezések erre is megoldást nyújtanak: „Tudtam előre, hogy nekem az év eleje még nem lesz annyira húzós az egyetemen, ezért ez bele fog férni. Az eseményszervezésnél kis ideig van brutálisan sok dolgunk, míg egy háttérfeladatnál kevesebb a hetente ráfordítandó idő, de a félév során folyamatosan elfoglaltságot ad.” – mondta Eszti Amigo.

Mindenkinek megvolt a saját feladatrésze is, például Eszti Amigo felelt a kommunikációért és a grafikáért. Szerencsére a csapat rendkívül rugalmas volt így a fő feladatokon kívül mindenki rengeteg apró elintéznivalót bevállalt így nagyon gördülékenyen zajlott a szervezési folyamat a munkamegosztás szempontjából.”– mesélte Vera Amigo, aki alapvetően a szponzorokért és a fotósok összefogásáért felelt. Volt olyan feladat is, amit végül elvetettek, mint a rendfelelős, hiszen a többi feladatkörök között volt erre átfedés, valamint a vendégek badge-re a nevek kalligrafikus írásáról mondtak le, de ez akár egy ötlet is lehet jövőre.

Ahogy minden eseményszervezésnél itt is akadtak stresszesebb pillanatok, de szerencsére a lányok nagyon jól tudtak egymás keze alá dolgozni, volt aki a gyerekek köszöntő videója miatt aggódott, vagy akár amiatt hogy mindig lesznek-e érdeklődők a programokon. „Esztivel az esemény előtti napon ellátogattunk a sürgősségi ambulanciára, ugyanis rácsukta az autó ajtaját a kezére, de még a váróteremben is a szponzorfalat szerkesztettük.” -mesélte Vera Amigo. Sokszor azonban nem csak egymás, de a többi Amigo segítségére is szükség volt, hiszen váratlan bonyodalmak az utolsó pillanatban is akadtak. Ahogyan végül Vera Amigo is mesélte a közösség ereje itt is győzedelmeskedett: „Ott a helyszínen volt egy kis problémánk a tombolával, vagyis a csillagocskákkal amikből húzni lehetett, de az Amigók hihetetlen összefogásának köszönhetően azt is sikerült összehozni. Tényleg eléggé kétségbeestünk, hogy nem lesz rendben a tombola és lehetetlennek tűnt a dolog de nagyon jó volt látni, hogy az Amigók együtt ezt is megoldották.”

„A rövidtávú szervezés egy nagyon dinamikus és hatékony együttműködést igényel, aminek a végeredménye egy konkrét, látványos esemény ahol egyből megmutatkozik a befektetett munka.”-mesélte Vera Amigo, aki eleinte aggódott az esemény sikeressége miatt, de a visszajelzések alapján ez a félelem alaptalan volt. “Összeségében a csapat miatt nagyon jól ereztem magam, Vera Juli és Eszti nagyon lelkesek és segítőkészek voltak mindenben. A kedvenc részem pedig az volt amikor már a Symbolban az első vendégek megérkeztek és láttam az arcukon a mosolyt és az elismerő pillantásokat. Nagyon jó volt látni, hogy egy olyan dolog váltotta ezt ki bennük, aminek én is részese voltam!” – mondta az ünnepség után összegzésül Anna Amigo.

Legkedvesebb pillanatáról Vera Amigo így mesélt: „A szülinapon erősödött meg bennem, hogy mennyire különleges a közösségünk. Rendkívül jó volt azt látni, hogy mennyire lelkiismeretesen, lelkesen és őszintén vettek részt az Amigók bármelyik feladatkörben. Ez a hangulat szerintem ráragadt a vendégekre is, ami egy szuper légkörű eseményt eredményezett. Külön kiemelném még a gyerekek köszöntő videóit. Számomra ez a legfontosabb visszajelzés arra, amit nap, mint nap csinálunk az Amigosban, ez a lényege a kórházi látogatásoknak, a háttérfeladatokban való munkának és a szülinap megszervezésének is. Rendkívül megható volt ez a pár perc, amikor minden Amigó emlékeztetve lett arról, hogy mennyire megéri minden energia és idő amit belefektetünk az önkénteskedésbe.”

Eszti Amigonak pedig ez volt a kedvenc pillanata:Nagyon jó volt amikor a hivatalos program után ünnepelhettünk, hogy összeségében minden jól sikerült. A közben felmerülő szervezési feladatok miatt én inkább tudtam örülni a végeredménynek, mint élvezni a kisebb részeit. Nagyon arra koncentráltunk, hogy minden jól menjen. De azért a vége felé amikor már megkönnyebbültem, akkor nagyon jól éreztem magam. Nem tudnám kiemelni, hogy melyik volt a legjobb része magának a szülinapnak, de talán kicsit elvontabban nézve azt volt nagyon jó látni, hogy ilyen sokan vagyunk és együtt ünnepeljük, hogy részesei lehetünk ennek a csodálatos csapatnak.”

Így egy héttel az ünneplés után biztosan merem kijelenteni, hogy mindannyian már most várjuk a hatodikat. Addig pedig már csak 358-at kell aludnunk!

A blogbejegyzés fotóit nagyon szépen köszönjük Geri Amigónak, a szervezést pedig Juli, Anna, Vera és Eszti Amigónak!

Szülinapszervezés a sürgősségi ambulancián, avagy hogyan vált egy napra mindenki Amigóvá
Cimke:                     

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.