Te mit csinálnál egy tablettel?

Van egy célod, régóta dédelgetett álmod, ami csak arra vár, hogy megvalósítsd csak szükséged van hozzá a megfelelő eszközökre és mentor támogatásra?

Hiszünk abban, hogy egy fontos célért, a megfelelő eszközökkel és jó közösségben bármi megvalósítható.

Pályázatot hirdetünk olyan 6-14 év közötti gyerekeknek, akiknek van egy ötlete, célja, elszántak új dolgok megtanulására és ehhez most szükséges számukra egy tablet használata. 
A pályázatra olyan projektterveket, ötleteket, megvalósítandó célokat várunk a diákoktól, amikhez segítségükre szolgálhat az Amigos közössége és egy tablet, mint digitális eszköz. Lehet szó egy online kurzus elvégzéséről, nyelvvizsga felkészülésről vagy könyvírásról, a lényeg, hogy a fejlődést és a tanulást jelentse.

A program alatt a diákoknak 2021. január 15-ig áll rendelkezésükre egy tablet és  2020. december 15-ig kapnak mentori támogatást, aminek a segítségével elérhetik a kitűzött céljaikat. 

Egy cél, támogató közösség, megfelelő eszköz

Mit foglal magában a pályázat:

 • Digitális eszköz: Samsung Galaxy TAB A
 • Internet előfizetés az eszközre: 10 GB/hó
 • Amigos kis csoportos mentorprogram
 • Kezdő ajándékcsomag
 • A visszapostázáskor felmerülő adminisztrációs és postai költségek

A tablet, illetve a mentorálás a pályázati időszakban, december 15-ig bezárólag áll a gyerekek rendelkezésére.

A pályázati kiírás célja, hogy lehetőséget biztosítsunk 6-14 év közötti gyerekek számára, hogy valamilyen célt megvalósítsanak 2020. december  15-ig. A kitűzött cél megvalósításához eszközként egy internet előfizetéssel ellátott tabletet, illetve Amigos kis csoportos mentorálást biztosítunk. 

Az Amigos mentorai, az Amigók rendszeres támogatást nyújtanak a gyerekeknek, hogy kihozzák magukból a legtöbbet, ezáltal sikerélményt adva nekik.

Pályázat elbírálása:

Az Amigókból álló zsűri anonim módon dönt a pályázatokról. Cél, hogy rászoruló családokba kerüljenek az eszközök, de a döntési kritériumok között nagyon nagy szerepet játszik a gyermek motiváltsága, a projekt megvalósíthatósága, amivel jelentkezik és hogy a mentor Amigók között van-e megfelelő szakmai háttérrel rendelkező mentor az adott célhoz.

A beérkezett jelentkezéseket az Amigos Boardból kikerülő bizottság fogja értékelni, amiről minden esetben legkésőbb augusztus 10-ig küldünk tájékoztatást.

Jelentkezés

Jelentkezési határidő: július 31. 23:59

Kik jelentkezhetnek?

Olyan 6-14 év közötti diákok akiknek...

 • ....van egy ötlete és egy terve a megvalósításához.
 • ....van elszántsága és nyitottsága a közös munkához.

Pályázat leadásának módja:

Július 31-ig,

 • Interneten, egy online felület segítségével.

  vagy

 • Papír alapon, amelyet postai úton fogadunk.

Postázási cím: 1066, Budapest, Nyugati tér 1., 6. emelet, Appy Centrum

A pályázat kitöltéséhez a szülők és a pályázó gyerek egyaránt szükséges.

Pályázat eredménye: augusztus vége

 

Online jelentkezem

A pályázat internetes leadásához egy online felület kitöltése szükséges.

Online pályázati felület

Postai úton jelentkezem

A pályázatodat postai úton is leadhatod. Ehhez a pályázat nyomtatható verzióját kell letöltened és kitöltve eljuttatnod hozzánk. Cím: 1066, Budapest, Nyugati tér 1., 6. emelet, Appy Centrum

Nyomtatható pályázati lap

Gyakran Ismételt Kérdések

Mit kapok, ha megnyerem a pályázatot? 

Ha kiválasztunk a programba, kapsz tőlünk egy csomagot, amiben a tablet mellé jár egy kis készségfejlesztő ajándék, és egy kis meglepetés, plusz egy részletes használati utasítás az eszközhöz.

Emellett pedig “kapsz” egy új társaságot, új barátokat és egy mentort, akikre mindig számíthatsz. 

Ha még sosem használtam ilyen eszközt, hogyan fogom tudni kezelni? 

Ne aggódj! A csomagban kapsz egy részletes használati utasítást, és egy feladatot, aminek segítségével megtanulhatod használni az alapfunkciókat. Ha pedig így is elakadnál a dolgokban, akkor a csomagban megtalálod a mentor Amigód elérhetőségeit, aki bármikor segít neked az első lépésekben.

Mi történik, ha nem tudok részt venni egy találkozón?

1 hónapban 1 találkozón kötelező részt venni. Ha valami halaszthatatlan oknál fogva nem tudsz ott lenni a megbeszélt időponton, fontos, hogy időben szólj a mentornak, és egyeztessetek egy új időpontról, ami mindenkinek jó. 

Mi történik, ha valaki megkapja a tabletet és utána nem jelentkezik? 

A sikeres pályázókkal szerződést kötünk, ami kötelezi őket arra, hogy a program végén a tabletet visszaadják, illetve hogy részt vegyenek a mentorprogramunkban. 

Ha több gyerek is pályázik, van arra lehetőség, hogy több tabletet kapjunk? 

Nincsen. Minden családnak csak egy tabletet biztosítunk a jelentkezők számától függetlenül, hogy a lehető legtöbb családnak tudjunk segíteni.

 

 

 

 

 

 

 

A LEGO Csoport és a LEGO Foundation globálisan mintegy 50 millió dollárral támogatja a koronavírus által érintett gyermekeket, illetve a velük foglalkozó szervezeteket, hogy lehetőséget biztosítsanak számukra a játékon keresztül történő tanulásra, jóllétük növelésére és készségeik fejlesztésére. Magyarországon a program egyik fő partnere az Amigos a gyerekekért Alapítvány, így valósulhat meg a Tanultablet Mentor pályázat is.

 

Tanultablet Adatvédelmi Tájékoztató