Manapság szinte lehetetlen elvonatkoztatnunk a mindennapjainkat a vírushelyzettől, az életünk minden területét átjárja. Az Amigos Blogon már több ízben foglalkoztunk a járvánnyal, ennek hozadékaival, elsősorban az alapítványra gyakorolt hatásairól, és az adaptált működésünkről.


Az Amigosnak egy hatalmas újratervezésen kellett végigmennie a vírus kezdete óta. Az online működés vitathatatlan előnye hogy olyan rászoruló gyermekekhez is eljutottunk, akikhez azelőtt nem lett volna lehetőségünk. És bár a virtuális Amigo létből is sikerült a legjobbat kihoznunk, a fő profilunk, a kórházba járás jelentősen akadályoztatva lett. Számszerűsítve egy év telt el rendszeres, offline kórházi bevetések nélkül.
A járvány, az életünk bármelyik területét tekintve folyamatos up és down időszakok váltakozása, ugyanakkor az Amigók egy részét már elérte a fény az alagút végén, és megadatott egy hatalmas mérföldkő lehetősége: visszamehettek a kórházba.

Február óta azok az egészségügyi hallgatók, akik már mindkét oltást megkapták, ismételten bevetésekre indulhatnak a Bethesda Gyermekkórházba az Ilka utcába A csapat a nagy visszatérést megelőzően tartott egy ismétlő megbeszélést, hogy felelevenítsék a kórházba járással kapcsolatos rendszerünket. Az Amigos Facebook oldalán megtalálható egy rövid videó az első bevetésről, emellett hetente érkeznek majd az újabb élménybeszámolók. 

Helyettem pedig jöjjenek azon Amigók gondolatai, akik innentől kezdve személyesen is ott lehetnek a gyermekek mellett:

„Bevallom őszintén nagyon izgultam, ugyanakkor izgatott is voltam a visszatérő offline bevetés előtt is úgy éreztem magamat, mint életem első kórházi bevetéskor. Amint beléptem a kórházba, megláttam a játékainkat és a gyerekeket, akik már alig vártak minket…azonnal elszállt minden gondolatom. Fantasztikus volt onnan folytatni, ahol „abbahagytuk” és újra élőben látni a gyermekarcokat és mosolyokat. Arra a kérdésre válaszolva, hogy mi volt a bevetés legjobb pillanata azt válaszolnám, hogy MINDEN EGYES PILLANAT egy kincs volt. Talán azt a mozzanatot mégis ki tudnám emelni, amikor egyszerre 3 különböző gyerekkel játszottam/tanultam és mindenki egyszerre nyúlt az asztal közepére: az egyik tollért az angol feladathoz, a másik a sakkbábukért, míg a harmadik csöppséggel matricákat cseréltünk. Ezt a „nyüzsgést, ezt a „kedves káoszt” már nagyon hiányoltam. Azt kell, hogy mondjam mi is nagyon szomjaztunk már ezekre a találkozásokra és remélem lassacskán tényleg mindegyik kórházba visszamehetünk majd, hogy minden beteg gyerek mellett legyen egy Amigo”
– Rebi Amigo

„Több mint egy év után, múlt hét csütörtökön voltam először kórházban. Hosszas egyeztetés után sikerült visszatérniük az Ilka utcai klinikára a már beoltott egészségügyi hallgatóknak. Hogy milyen volt újra a kórház falai között lenni? Őszintén szólva én nagyon izgultam, többek között azért is mert még nem jártam ezen a klinikán és mert egyedül voltam bevetésen. Mindenki nagyon segítőkész volt, hamar megtaláltam a szekrényünket, amiben mindenféle társasjátékot, füzeteket, tanulnivalót rejtettünk el. Mielőtt beléptem volna a klinikára megragadtam a jól bevált Dobble-t és Dixitet. Amint beléptem az osztályra megcsapott a jól ismert Amigos életérzés. Egyből találtam egy kis társaságot, akikkel közel 2 órán keresztül játszottunk és beszélgettünk. Nagyon remélem, hogy lassan minden visszaáll a régi kerékvágásba és az Amigók is visszatérhetnek a kórházba 😊
– Petra Amigo

Az egész csapatnak csodálatos és élményekkel teli bevetéseket kívánunk, és izgatottan várjuk az élménybeszámolóikat! Reméljük hamarosan minden Amigo visszatérhet a kórházba!

Riczkó Zsófia, 2021.03.16.

Visszatérés a kórházba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.