Már sok helyen hallhattátok, hogy melyik kórházakban vagyunk jelen. Immár két város hat kórházában vannak Amigók, akik tanulnak, játszanak és kézműveskednek a gyerekekkel. Budapesten a Tűzoltó utcai Gyermekkórházba, az I-es számú Gyermekklinikára, a Bethesda Gyermekkórházba, a Bethesda Rehabilitációs Központba és a Szent László Gyermekklinikára járnak Amigók gyerekeket látogatni.

Most az I-es számú Gyermekklinikára tekinthettek be, ahova három éve járunk. Ez év szeptemberétől bővült az osztályok száma melyeket látogathatunk, így már öt osztályra járunk: sebészet, pulmonológia, neuro, vese osztály és belgyógyászat.

A nővérek nagyon kedvesen szoktak minket üdvözölni és segítőkészen irányítanak minket azokhoz a gyerekekhez, akik már vártak ránk és készek a házi feladat átnézésére, azokhoz, akik a délelőtti kezeléseket kipihenve készen állnak újabb foglalkozásra, vagy éppen azokhoz, akik várják a vizsgálatok eredményeit mielőtt megkapják a jó hírt, hogy hazamehetnek.

A látogatások során sok tini lánnyal találkozunk, akikkel nagyon jókat tudunk beszélgetni, angolozni, sokszor nyelvvizsgára való felkészülésben is segítünk. Kölcsönösen élvezzük a közös tanulást, sokszor előfordul, hogy az Amigók is újabb szavakkal, kifejezésekkel gazdagítják tudásukat. Nagyon jó, sokszor mély témák jönnek fel beszélgetéseink során, többek között a továbbtanulásról, kedvenc tantárgyakról, különböző kultúrák közti különbségekről tudunk beszélgetni, melyek során betekintést nyerünk a lányok komoly gondolkodásába.

Sokszor előfordul, hogy kisebb gyerekekkel találkozunk, akik rövidebb-hosszabb ideig tartózkodnak a kórházban. Nagyon jókedvű látogatásokká alakulnak ezek, hamar összegyűlik egy egész gyerekcsapat kártyapartikra, Dixit körökre és festeni, kézműveskedni. A kártyapartik nagyon komolyak szoktak lenni, a gyerkőcök észben tartják az állást és ha következő héten megyünk hozzájuk, akkor folytatni tudjuk onnan, ahol abbahagytuk. A kézműves remekmű alkotásokat a gyerekek csillogó szemekkel szokták odaadni szüleiknek vagy nekünk adják emlékként, hogy maradjon velünk a látogatásra emlékeztető dolog. Az itt eltöltött félévem során összegyűlt jó pár kézműves emlék, melyek mindig megmosolyogtatnak.

Magyar Elin, 2018. ősz

Hova járunk? – I. számú Gyermekklinika
Cimke:             

Egy gondolat a “Hova járunk? – I. számú Gyermekklinika” -hoz

  • 2018-12-04 at 20:49
    Permalink

    Ügyes írás, jól szemlélteti a nagyszerű munkátokat! Gratuláció!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.