Az Amigók egyetemisták, ezt már sok helyen hallhattátok. De mi történik, ha véget érnek az egyetemi évek? Erről szeretnék mesélni egy kicsit. Következzen az Amigos Alumni és az Amigos Klub bemutatása.

Mikor csatlakozunk, szinte észrevétlenül válik életünk részévé az Amigos. Kórházba látogatunk, agyalunk a háttérfeladatokon, havonta egyszer csapatépítésen találkozunk és mindeközben életre szóló barátságokat is kötünk. Mindenki szívügyévé válik, hogy minél több gyerekhez juthassunk el és ezen hosszabb-rövidebb ideig legjobb tudása szerint dolgozik. De sajnos az egyetemi évek bármilyen hosszúnak is tűnnek, meglepően hamar elillannak. Ezzel együtt az aktív amigo-lét is befejeződik. Ilyenkor sokszor megható posztokban búcsúznak az Amigók, akik ezzel az alumnik táborához csatlakoznak.

„Annyira sokat jelentett nekem az Amigos és jelent most is, hogy el se tudom mondani. Nagyon hálás vagyok mindenkinek, nem lennék az az ember most, aki vagyok, ha nincs az Amigos. Aki egyszer Amigo, az örökre Amigo marad, ezt sose felejtem el.”
(Kinga Amigo)

„Az Amigos egy olyan szervezet, aminek, ha minden tagját beleraknánk egy kalapba és az lenne a feladat, hogy húzzuk ki a legjobbat, nem tennénk mást csak zsiványan elmosolyodnánk hiszen tudjuk: nyertünk. Fantasztikus, hogy gyerekek százainak teszünk elfogadhatóbbá egy olyan élethelyzetet, ami még a legerősebbeket is gyengévé teszi. Mindenkinek egytől egyig mindent köszönök, legyen az egy több órás beszélgetés, vagy csak egy kósza mosoly. Rengeteget tanultam tőletek, rengeteg olyan értéket fogok tovább vinni, amikről bizton állíthatom, hogy ha nem lennének meg, teljesen más lenne az életem.”
(Ábel Amigo)

 

Alumniként persze továbbra is ezer szállal kötődnek a csapathoz, csak a kórházi látogatások maradnak el. Rendszeresen alumni esteken találkoznak és ötleteikkel, észrevételeikkel segítik a csapatot. Időről időre vannak olyan események, ahova aktív és alumni amigók együtt mennek, ilyen például a tábor, a szülinap, a karácsonyi kézműveskedés és a kenu- vagy biciklitúra. Ilyenkor mindig örömmel tapasztaljuk, hogy van valami, amit nem is tudunk megfogalmazni, de mélyen összeköti az Amigókat.

Amigos Klub
Nemrég elindult egy kezdeményezés, ahol az aktív és alumni Amigók, illetve családjuk/ barátaik valamilyen közös programon vesznek részt, a klub tagsági díját pedig az alapítvány hosszútávú fenntarthatóságára fordítják. Eddig volt már borkóstolás, kirándulás a budai hegyekbe, legutóbb pedig élményfestés. A cél egy olyan közösség szervezése, akik összejönnek évente pár alkalommal, jól érzik magukat és közben támogatják az Amigost.

 

Ami az aktív évek során ennyire a mindennapjaink részévé válik, természetesen nem szűnik meg egyik napról a másikra. Továbbra is fontos marad a szervezet fejlesztése és persze a barátságok ápolása. Ezért kell, hogy az aktív Amigók mellett a tágabb közösséget is összetartsuk, hiszen a jó hangulatú események mellett, a közös kreatív gondolkodás is elengedhetetlen a folyamatos fejlődéshez.

 

Aki egyszer Amigó, örökké Amigó!
Közhelyesnek hangzik és mégsem. A kezdőcsapat az elmúlt négy évben sokszorosára nőtt, sokféle ember, sokféle világnézettel és személyiséggel csatlakozott, de az alapértékek változatlanok. Így valósul meg, hogy a tágabb Amigos-családdal, alumni és aktív Amigókkal együtt tehessünk barátokkal, barátként a gyerekekért!

 

Kulcsár Niki, 2019. február

Aki egyszer Amigo, örökké Amigo!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.