Egy újabb csodálatos történetet szeretnénk megosztani veletek: a következő, Domával készült interjúban megismerhetitek a most már alumni Amigo és Csabi barátságának történetét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szia Doma! Mesélj magadról egy picit!

Sziasztok!

Doma alumni amigo vagyok, jelenleg tanácsadóként dolgozom. Van 3 öcsém és nagy focirajongó vagyok, így mindig könnyen megtaláltam a hangot a fiúkkal a kórházban 🙂

Mikor találkoztatok először Csabival?

Csabival már az első Amigo bevetésemen találkoztunk a kórházban. Angolt tanítottam neki, és már akkor láttam, hogy van hozzá érzéke. Emellett gyorsan jóban lettünk a közös érdeklődésünk miatt.

Mit kell tudnunk Róla?

Csabi most 18 éves, és nagyon tehetséges focista. Bár sajnos nem tudja profi focistaként folytatni karrierjét, más úton szeretne majd a sport világában elhelyezkedni. Már visszatért az iskolapadba és idén fog érettségizni. Csabi egy nagyon kedves, pozitív és kitartó srác: egy igazi harcos, akiről mind példát vehetünk.

Egyből megtaláltátok a közös hangot?

Abszolút, hiszen mindketten nagy foci- és filmrajongók vagyunk. Bár az előbbiben ellentétesek az érdekeink, hiszen ő Barcelona-drukker, én pedig a Manchester United-nek szorítok, ez is fokozta a hangulatot minden találkozásunkkor.

Mennyi ideig jártál hozzá a kórházba? Általában mit csináltatok?

Fél évig jártam hozzá a kórházban, majd miután meggyógyult és haza mehetett, a kórházon kívül is tanultunk tovább: általában angoloztunk, abban kérte a segítségemet, hogy tanuljak vele.

A látogatások között is tartottátok a kapcsolatot?

Igen, online sokat beszélgettünk, a hétvégi meccsek eredményei után gyakran viccelődtünk. 🙂

Szerinted mi kellett ahhoz, hogy a kórház falain kívül is megmaradjon a barátság?

Szerintem alapvetően két tényezőn múlik: a közös érdeklődésen és a proaktivitáson. Fontos, hogy legyen valami, amiről beszélgetni tudunk, akár találkozni és valamilyen programon együtt részt venni. Ugyanakkor a mai rohanó világban, mindkét fél részéről kell egy proaktív hozzáállás és törődés, hogy legyen idő egymásra.

Legutóbb mikor találkoztatok/ beszéltetek?

Legutóbb az Amigos 4. szülinapján találkoztunk pár hete. Előtte elvittem őt és a kisöcsémet moziba. Nagyszerű nap volt, Csabi és az öcsém is nagyon élvezték, mind a filmet, mind a szülinapot. Ez is jó példa arra, ha megvan a közös érdeklődés, könnyebb tartani a kapcsolatot.

Mi az eddigi legkedvesebb emléked?

Talán az, amikor Csabi azt mondta, hogy az Amigók a példaképei és ő is olyan szeretne lenni egyszer, mint mi: ekkor nagyon boldog voltam és realizáltam, mennyire fontos, amit az Amigók csinálnak.

Köszönjük szépen, hogy megosztottad velünk a történeteteket és picit mi is megismerhettünk mindkettőtöket. Reméljük, továbbra is marad időtök a közös programokra, beszélgetésekre, élményekre a munka és a tanulás mellett!

 

Az interjút készítette: Niki Amigo, 2018 ősze

Csabi & Doma története

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.