Kórházbemutató sorozatunk utolsó részeként fogadjátok szeretettel a szegedi kórházról szóló posztunkat!

Az Amigos csodája, ahogyan olvashattátok és tudhatjátok, ha követtek minket, már számos – konkrétan öt – budapesti kórházba eljutott, és él az ott látogatott osztályokon. 2017-ben álmodtunk egy nagyot, és a harmadik születésnapunkon elindítottunk egy közösségi finanszírozási kampányt, melynek az volt a célja, hogy a zöldpulcsis Amigók eljuthassanak a fővároson kívülre is a gyerkőcökhöz. Ti segítettetek nekünk, támogattatok bennünket, így Zsófi Amigónk segítségével, akit már egy fél évvel korábban felvettünk, 2017 márciusában elindult az első vidéki Amigos csapat, tíz fővel, Szegeden. A sors iróniája, hogy mikor Zsófit felvettük, akkor még mit sem sejtettünk arról, hogy éppen Szegedre esik a választás. Tárt karokkal fogadtak bennünket Szegeden, és a lányoknak hatalmas sikereik voltak a gyerkőcök körében már az első alkalmaktól kezdve, ahogyan a kórházi személyzet és a szülők is rengeteg pozitív visszajelzéssel szolgáltak és szolgálnak nekünk mind a mai napig.

A legutóbbi felvételi időszakban hatalmas örömünkre szolgált, hogy immár 16 főre bővülhetett a csapat, és Amigo-fiúk is látogatják már a gyerkőcöket! 🙂 A szegedi kórház két osztályát látogatják szegedi Amigóink serényen: a gyermekpszichiátrián heti két napot, illetve az onkológián heti egy napot. A legkülönfélébb és legaktívabb gyerkőcökkel futnak össze, ezt budapesti amigóként is öröm olvasni mindig, éppen milyen kalandban vettek részt az osztályokon. Azt pedig, hogy a fogadtatás mennyire melegszívű, külön csodálatos érzés látni és hallani tőlük. <3

 

Milyen a szegedi Amigo-életérzés? A szegedi alapító csapatból kérdeztem a lányokat.

Zsófi Amigo így fogalmazott:

,,Zsófi Amigó vagyok, tavaly engem ért a nagy megtiszteltetés – az első szegedi kórházfelelősi szerepkört én tölthettem be!

Tíz kicsi Amigo társammal indult el a szegedi csapat, akikkel heti két napon is vidámságot csempésztünk az onkológia és a pszichiátria falai közé! Fél év alatt összesen 42 gyerkőchöz jutottunk el, ez a szám pedig azóta csak gyarapodott! Ősszel csatlakozott hozzánk további hat Amigó, akiknek nem csak a kórházi bevetések ritmusát, de az egész Amigos életérzést sikerült azóta elsajátítania. <3

Februárban újabb felvételit tartunk, kíváncsian várjuk az előttünk álló kihívásokat!”

Rami Amigo pedig így mesélt nekem:

,,Tavaly szeptemberben egy kedd esti edzés után egy akkor még szinte idegen lánnyal sétáltam haza. Na ezen a napon hallottam először az Amigosról. Akkor még fogalmam sem volt róla, hogy miről beszél lassan fél órája ennyire lelkesen ez a lány, de már kezdett idegesíteni..
Hazaértem, és nem bírtam ki, utána néztem miről is beszélt nekem…
Ma lassan egy éve vagyok Amigó, ez az igen beszédes lány pedig mára az egyik legjobb barátnőm.
Én nem tudok nagy számokat mondani… Ez a két félév alatt négy gyerkőccel foglalkoztam. Közülük is egyet szeretnék kiemelni: egy 13 éves, életvidám, élni akaró, hihetetlenül érett gondolkodású zsenit, akinek hétről hétre latint taníthattam. Kezdetben félénk volt, zárkózott, nem akart megnyílni előttem, így hát nyitottam én. Meséltem neki magamról, hogy mit csinálok, mit tanulok, mi az az Amigos, hogy nyelveket tanítunk, és hogy akár latint is taníthatok neki. Ezen a ponton felcsillant a szeme. Megvolt a közös pont. Hétről hétre jártam hozzá, haladtunk az anyaggal, közben pedig beengedett a kis életébe. Ő is, és a szülei is. Minden alkalommal egy kicsit többet kaptam belőle, és minden alkalommal rájöttem, hogy Ő egy kincs. 13 évesen olyan gondolatai, érzései, meglátásai voltak az életről, amit nehezen tudtam nem csodálni. Habár elméletileg én tanítottam őt, gyakorlatilag viszont ő tanított nekem rengeteg mindent, úgy, hogy valószínű fogalma sem volt róla.
Hálás vagyok, hogy megismerhettem őt. Ő egy hős. Az én hősöm.”

Hálásak vagyunk a szegedi csapatnak, hogy ilyen csodásan, szívvel-lélekkel működnek, látogatnak, ügyesen szervezkednek és már 16-an vannak! 🙂

Igazán különleges belegondolni, hogy már nem csak a főváros határain belül bukkanhatunk zöldpulcsis önkéntesekbe – és milyen jó is ez, nem?

Hamarosan egy éves lesz a szegedi csapat, előre is még rengeteg csodás évet kívánunk a szegedi Amigóknak!

 

Hamarosan pedig lehull a lepel az új vidéki városról, ahova ismét a Ti támogatásotokkal és segítségetekkel fogunk tudni eljutni! <3

Illy Eszter, 2018. november

Hova járunk? – A szegedi csapat és Szeged
Cimke:             

2 thoughts on “Hova járunk? – A szegedi csapat és Szeged

 • 2018-12-16 at 20:49
  Permalink

  Gratulálok a szegedi csapatnak is! Ami azonban a 13 éves gyerkőc (fiú vagy lány? Nem derül ki.) esetét illeti a latinnal, az maga a csoda! NAgy gratuláció Raminak ezért.

  • 2018-12-18 at 10:57
   Permalink

   Köszönjük szépen! 🙂 Bizony, Rami csodás szegedi amigónk! <3

Hozzászólások lezárva