Május vége van, már az adó 1% felajánlása lejárt. Na de ilyenkor mi a helyzet? Ha nincs lehetőségem állandó jelleggel vagy a jövedelmem egy százalékával támogatni egy alapítványt, akkor mit tehetek? Az Amigos esetében mi jelent segítséget? 

Tulajdonképpen minden. A legtöbb civil szervezet hatalmas örömmel veszi, ha segítséget ajánlanak fel neki. Így van ez az Amigos háza táján is. Újgenerációsként engem is nagyon érdekelt, hogy az 1 százalék és egyéb anyagi felajánlások mellett hogyan is lehet akár az Amigos akár bármely más szervezet mellé állni. Nem kellett sokáig keresgélnem, hiszen sok-sok lelkes és jószívű személy adta már a nevét vagy a lehetőségeihez mérten szakmai tudását az Amigos a gyerekekért alapítvány részére, így segítve küldetésünket

„Jártas vagyok a pszichológiában, pedagógiában, pénzügyekben vagy bármilyen más területen, és szívesen tartok az Amigóknak foglalkozást, előadást vagy szakmai támaszt. Ezzel tudok tenni a szervezetért, a gyerekekért?” 

Természetesen nagyra értékeljük, ha valaki a szakmai tudását megosztva támogat minket. Állandó jelleggel veszünk részt előadásokon és képzéseken annak érdekében, hogy a lehető legjobb módon szólíthassuk meg a gyerkőcöket, illetve érhessük el rövid és hosszú távú céljainkat. Az önkéntesek számára is, valamint az Alapítvány mindennapi működésében is nagyon jól jön a segítség, legyen szó például jogi avagy pénzügyi ismeretekkel rendelkező személyekről, mi nagy szeretettel fogadjuk. 

„Úgy hallottam, hogy többször munkafüzetekkel ajándékozza meg az Amigos a gyerekeket. Hogy készül el egy ilyen füzet? Szükségetek van esetleg segítségre ezen a téren?”

A munkafüzetek útját nagyon sok támogatás, együttműködés kíséri végig, nem „csak” Amigók keze munkáját dicsérik ezek a füzetek. Designerek, grafikusok nyújtanak nekünk segítséget egy-egy ilyen termék megálmodásához és tervezéséhez. Ezután szintén lelkes jelentkezők vállalják a nyomtatásukat is ezeknek a füzeteknek, majd ismét külső segítséggel juttatjuk el a friss ropogós lapoznivalókat a gyerkőcöknek. Nagyon sokat jelent nekünk, hogy a tervezéstől egészen a gyermekekig van mellettünk valaki, aki idejével és energiájával együtt a saját lehetőségeihez mérten nyújt nekünk segítséget.  

„Olvastam, hogy többször tartotok csapatépítő alkalmakat, van sok-sok programotok év közben, amikor nem a kórházakban gyűlnek össze az Amigók. Hol tudtok ilyenkor együtt töltekezni és fejlődni?” 

Szerencsések vagyunk, ugyanis minden városban bátran fordulhatunk a különböző helyi szervezetekhez, cégekhez, kisebb-nagyobb vállalkozókhoz, akik akár felvételi tartásához, akár egy kórháztalálkozó erejéig biztosítanak nekünk helyszínt. Mivel nincsen városonként egy- egy törzshely vagy kimondottan Amigos-iroda, nagyon jól jön, ha kapunk egy kis segítséget e téren, és pár órára birtokba vehetünk egy termet vagy néhány asztalt

„Kiterjedt kapcsolati hálóval rendelkezem, és örömmel osztom meg az ismerőseimmel, a nagyvilággal, hogy kik is azok az Amigók. Ez esetleg ér valamit?”

Volt szerencsénk már több híres személlyel együttműködve sok-sok embert elérni például jótékonysági koncert által, esetleg egy-két kedves szó megosztásával a közösségi média felületein. Emellett pedig több elismert és tapasztalt szakember is segítségünkre volt már tudásával, kapcsolati hálójával: közgazdászok, mérnökök, orvosok, tanárok, designerek, mérnökök és még sorolhatnánk. Óriási segítséget jelent nekünk, ha minél többen hallanak az Amigosról és célkitűzéseinkről, hiszen a támogatók nélkül nem tudnánk minden nap mosolyt csalni a gyerekek arcára.

„Az https://www.amigosagyerekekert.hu/ oldalon megtaláltam a Tárgyi és szolgáltatási adományok fület a Támogass! címszó alatt. Ha az ott felsorolt módokon járulok hozzá az Amigos munkájához, az számít?” 

Honlapunkon a Tárgyi és szolgáltatási adományok  fülnél többféle adományozási módot gyűjtünk össze. Ez a kis lista naprakészen megmutatja, hogy az adott pillanatban mire van szervezetünknek a legnagyobb szüksége. Itt nem nagy pénzösszegeket említünk, hanem a mindennapi működéshez elengedhetetlen elemek szerepelnek. Így például most nagyon boldogok lennénk, ha valaki grafikus szolgáltatással vagy terembérléssel ajándékozna meg minket. Ezen felül az irodai kellékek és egy szép nagy nyomtató is helyet kapott a kívánságlistánkon. Előfordulhat, hogy jelenleg egyik felsorolt módon sem megoldható a támogatás, azonban ha pár hét múlva ránézünk ismét a listára, lehet ki tudunk pipálni együtt egy elemet. 

Az elmúlt években rengeteg együttműködésben volt részünk, így szinte lehetetlen lenne felsorolni mindenkit, aki hozzájárult célunkhoz, hogy egy nap minden beteg gyerek mellett legyen egy Amigo. Ezúton is köszönünk mindent! 

Ha úgy gondolod kedves olvasó, hogy szívesen mellénk állnál valamilyen úton-módon, és szeretnél velünk együtt tenni a beteg gyerekek gyógyulásáért, nézz körül oldalainkon, és vedd fel velünk a kapcsolatot! Bármilyen segítséget örömmel és óriási hálával fogadunk! 

Bakter Veronika, 2021.05.31.

Sok kicsi sokra megy…