Ahogy arról már korábban írtunk a blogposztjainkban és a social media felületeinken, az Amigos életét is fenekestül felforgatta a koronavírus. Igyekeztünk minél inkább alkalmazkodni a kialakult helyzethez, ennek köszönhetően jött létre az Amigos Extra és az Amigos Online – nagy sikerrel futó programok. Azonban, ahogy a korlátozások fokozatosan enyhülnek, úgy az Amigos is visszatér az offline kórházi bevetésekhez és a közösségi eseményekhez. Mostani posztunkban egy rövid összefoglalót olvashattok az ÚjrAmigosról, azaz a visszaállásról.

A COVID-19 miatt kialakult helyzethez nagyon gyorsan kellett alkalmazkodni és nagyon rugalmasan kellett kezelni mindent az elmúlt hónapokban, így a szervezet jó kis rutint szerzett a hirtelen váltások menedzselésében. Most, hogy a korlátozások világszerte enyhülnek és a kórházak is megszüntetik a látogatási tilalmakat, mi is fokozatosan visszaállunk az eredeti működésünkbe úgy, hogy a járvány alatt szerzett tapasztalatainkat beépítjük az Amigos további működésébe. Az elmúlt hónapok alatt megkezdtük az online foglalkozásokat is a gyerekekkel, így ezentúl már nem okozhat akadályt semmilyen körülmény abban, hogy online is tartsunk kórházi bevetéseket. Emellett a munkavégzés is otthoni körülmények között zajlott.

Mivel a szervezetünk 170 főt számlál, különös óvatossággal kell eljárnunk az újraindulásnál, hiszen a nagy közösségben vigyáznunk kell minden egyes Amigo és minden velünk kapcsolatban álló gyerek épségére. A rendes kerékvágásba való visszaállásról ezért a kuratórium egy 3 lépcsős folyamatot dolgozott ki.

Természetesen ez a terv csak egy vezérvonal volt, és csak abban az esetben tartottuk volna, ha a környezeti változások is ilyen tendenciával haladnak. Az országos enyhítések eredménye volt, hogy pár héttel a tervezett lépések után, a kuratórium teljesen feloldotta a korlátozásokat a közösségi eseményekre. Ennek ellenére, fontos, hogy figyeljünk egymásra, és mindenkinek az egyéni körülményeire. Így például az összes Amigót számláló évzáró eseményünket még online tartjuk meg, valamint a kiscsoportos eseményeknél és megbeszéléseknél is biztosítani kell az online csatlakozás lehetőségét.

Alapelve az újraindulásnak, hogy minden Amigo csak akkor vesz részt ezeken az eseményeken és csak akkor tér vissza a közösségbe, ha komfortosan érzi magát.

A szervezet a következő hónapokban hibriden fog funkcionálni: a munkavégzés részben az irodából, részben otthonról zajlik, az Amigos Online-t kiegészítik az offline látogatások azokban a kórházakban, ahova már szabad járni. A hibrid működés nagyon izgalmas lesz, ezzel meg tudjuk valósítani azt, hogy a kórházanként eltérő igényeknek megfeleljünk, minél több platformon jelen legyünk, és minél több gyereknek tudjunk segíteni a gyógyulásban.

A költöztető Amigócsapat ebédel a nagy munka közben
Sára Megálmodó Amigó és Evelin Amigó az üres régi irodában

 

Célunk beteljesüléséhez egy újabb változás történt az Amigók életében, ugyanis „új” irodába költöztünk. Pontosítva, az Appy közösséggel együtt három emelettel feljebb egy nagyobb irodába. Az Appy Centrum eddig is sokakat segített, de ezzel a költözéssel újabb szervezetek kapnak lehetőséget arra, hogy minél több gyermek életét tegyék szebbé.

Nagyon izgatottan várjuk ezt az új időszakot, és reméljük, hogy minden a terveink szerint haladhat majd!

Keresztes Viola 2020.06.13.

ÚjrAmigos, avagy így állunk vissza az Amigo-mindennapokba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.