A kórházba mosolyogva érkező, lelkesen tanuló, kézműveskedő és játszó Amigóknak van egy komolyabb, csendesebb, de nem kevésbé kreatív és elhivatott énje is, ami akkor látható, amikor a háttércsapatokban tevékenykednek. Erről szeretnénk egy kicsit mesélni nektek. A következőkben két posztban fogjuk bemutatni a csapatokat, amelyek azon dolgoznak, hogy dinamikusan fejlődjünk, az Amigo-értékeket szem előtt tartva.

Ehhez Amigo társaim segítségét kértem, hogy testközelből láthassuk, miért is csinálják, mit tanultak közben vagy mit szeretnek leginkább az adott feladatban.

 

Közösségi média:

„A közösségi médiában való jelenlét egészen különleges, hiszen egy hatalmas létszámú csapatot képviselünk, mi segítünk abban, hogy a követőink vagy bárki, aki kíváncsi ránk, láthassa, hogyan és miként működünk, hogyan zajlanak a mindennapok, merre járnak az Amigók és mit csinálnak. Komoly háttérmunka van abban, hogy egy-egy félévben felálljon a rendszer, mind a posztolással, mint operatív feladattal kapcsolatban, mind a kivitelezésben. Mindemellett ébernek is kell lennünk, hiszen a GDPR bevezetésével, a fotókkal kapcsolatban be kell tartanunk a szabályokat – erről külön tájékoztatunk minden Amigót, hogy ők is tisztában legyenek azzal, hogy hogyan lehet a kórházakban fotókat készíteni. Fontosnak tartjuk, hogy az Amigók örömeiben a követőink és segítőink is részesülhessenek. Ahogyan minden háttérfeladatban, itt is a csapatmunkán és az aktív kommunikáción van a hangsúly.” (Eszter Amigo)

 

Facebook

A csapat gondoskodik arról, hogy folyamatosan követhessétek a kórházban történteket és azt is, ami a bevetéseken kívül zajlik.

“Amit a legjobban szeretek, hogy mindenki abszolút rugalmas, ha felmerül valami “probléma”/váratlan helyzet, egyből meg tudjuk beszélni, ha valakinek nehézsége adódik, más tuti jön és kisegíti; hatékony és gördülékeny a kommunikáció. Na meg a “kedves szigor”, ami itt is megvan (és ez kell is.)”(Éva amigo)

“Lehet, hogy klisé, de: hatékony csapatmunka és összetartás.” (Cs. Blanka amigo)

“Türelmet kaptam, s ezt szerettem a legjobban.” (M. Blanka amigo)

“Türelmet tanultam és a pozitív visszajelzéseket szeretem.” (S. Soma amigo)

 

Instagram

A másik népszerű közösségi média felületen is aktívak ám az amigók. Igyekeznek minél több kreativitást és interakciót beépíteni a posztokba, hogy az információkon kívül az amigo-életérzést is átadhassuk.

Laura amigo mesélt erről: „Ami nekünk boldogságot, örömet és büszkeséget okoz, azt az embereknek közvetíteni tudjuk és megmutathatjuk a legcsodálatosabb pillanatokat.”

 

Blog

Legújabb platformunk és háttércsapatunk, a félév elején alakult. Sokat gondolkoztunk azon, hogyan lehetne történeteinket, sikereinket, de szervezetünk működését és kulisszatitkait is átlátható, maradandó formában megosztani. Végül megszületett a blog ötlete, amit azóta is nagy lelkesedéssel szerkeszt kis csaptunk.

„A blogcsapatban tevékenykedni igazi ajándék. Amigóként írni az Amigók mindennapjairól – lehetne ennél jobb? Szeretem, hogy mindent meg tudunk oldani a többiekkel és nagyon büszke vagyok, hogy egy teljesen új dolgot hozhattunk közösen létre. Ami szerintem külön jó, hogy minden háttérfeladatos csapatnak megvan a saját menetrendje, a saját üteme, hiszen eléggé különböző feladatokat látunk el – és mindegyik csapat megtalálhatja a saját ritmusát és kialakíthatja a legjobb módokat arra, hogy produktív lehessen. És lám, működik! Mindig hihetetlen belegondolni abba, hogy a gyerkőcök segítése ilyen csodás embereket ennyi féle területről össze tud hozni és ez által a rengeteg nézőpont által igazán Amigos-hoz méltó dolgokat tudunk közösen alkotni” (Eszter amigo)

 

 

Branding

A branding csapat dolgozik az Amigos arculati elemein, az évek során kialakultak rögzítésén és az esetleges változtatásokon. Most éppen a kiadványt szerkesztik minden erejükkel.

 

PR

Sajtóval való kapcsolattartás is kihívást jelentő feladat, amin egy különálló kis csapat munkálkodik.

“Nagyon jó volt résztvenni ilyen munkában is,meg sosem volt lehetőségem ezen a területen tevékenykedni. Sokan tanultam Lillától és Julitól is, és nagyon türelmesek voltak velem. A kisebb létszám miatt jól tudott működni a szervezés.” (T. Anna amigo)

A PR csapat fejlődési lehetőség volt számomra, mivel kommunikációt tanultam, és emiatt közelről figyelhettem mennyien szeretnek minket, mennyien érdeklődnek. Emellett a csapat is szuper volt, főleg mert csak hárman voltunk, így bármikor tudtunk kommunikálni, segíteni egymásnak.” (Lilla amigo)

 

Tananyagfejlesztés és kézműves csapat

Bármerre is fejlődjünk a prioritás mindig is a kórházi látogatás marad. Ezért folyamatosan azon dolgozunk, hogy a gyógyuló gyerekeket a nyelvtanuláson keresztül motiválhassuk és ehhez újabb feladatokat és technikákat keresünk. Minden félévben igyekszünk valami újat beemelni a repertoárba, hogy minden gyerkőc megtalálhassa azt a feladatot, ami számára nem teher, hanem örömforrás lehet. Kézműveskedni pedig kicsik és nagyok egyaránt szeretnek, ezért jó kezdés vagy lezárás lehet egy „bevetés” alkalmával. Az épp készleten lévő anyagokhoz vagy aktuális ünnepkörhöz igyekszünk ötleteket adni, de persze a kreativitásnak semmi sem szabhat határt.

„Nekem idén nagyon más, mint eddig (ez a 3. félévem). Sokkal szorosabb a csapatmunka, és a célokat is közösen érjük el, úgy, hogy mindenkinek megvan a saját része, de azok együtt állnak össze egésszé. És a legjobban azt szeretem benne, hogy az eredményét viszontlátom a kórházi látogatásokon.” (Kata amigo)

 

Miközben ezen a poszton dolgoztam lehetőségem volt megállni egy pillanatra és rájönni, milyen csodás és profi dolgok születnek, ha összetesszük a legjobb tudásunkat, beleadjuk lelkesedésünket és rászánjuk az időnket. És ez még nem minden! A többi háttércsapatról is hamarosan olvashattok.

Legyen profi a nonprofit!

 

Kulcsár Niki, 2019. január

Ezekkel is foglalkozunk: háttérből a gyerekekért
Cimke:         

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.