Az ünnepek közeledtével az Amigos a gyerekért Alapítvány önkéntesei is örömmel időt szánnak karácsonyi programok, összejövetelek szervezésére. Egy-egy Amigo-est keretében a városi csapatok nemcsak a közösségépítésre, de a vizsgaidőszak közepette egy kis karácsonyi hangulat teremtésére is figyelnek az együtt töltött esték során.

Ebben a cikkben az öt Amigo-város- Pécs, Szombathely, Szeged, Debrecen és Budapest- önkéntesei mesélnek milyen is a saját ünnepük, hogy hangolódnak a csapatok már december elejétől kezdve a karácsonyra.

Pécsről Nóri Amigo osztotta meg az élményeit velünk:

A pécsi csapattal december elején tartottuk meg a karácsonyi/mikulásozó Amigo-estünket. Az est szervezői Berni és Zsófi Amigók voltak. Egy nagyon izgalmas és kedves ötlettel álltak elő a lányok, karácsonyi ajándékozást szerveztek. Mindenki készült egy kis meglepetéssel egy másik Amigo társának akinek a nevét az este folyamán húztuk ki, így még izgalmasabb volt a játék, hiszen nem tudhattuk kinek fogjuk adni ajándékunkat egészen az Amigo-estig. A bontogatás közben forró csokiztunk és beszélgettünk. Ahogy nálunk ez már „szokás” az este további részében a játékdoboz tartalmát fedeztük fel. Nagyon jó hangulatban telt ez a találkozás, szerencsére így december elején is sikerült ünnepi és meghitt hangulatot teremteni.

Karácsony előtt mindenképpen szerettünk volna még egy kis kézműveskedést rendezni a csapattal, az Amigos iránt érdeklődő egyetemistáknak. Nagyon jó volt, hogy sokan össze tudtunk gyűlni még egyszer decemberben. Hangulatos volt a foglalkozás, a zenék és a dekorációk azonnal karácsonyi feelinget varázsoltak, így azt mondhatom, nagyon szerencsések voltunk, hiszen két alkalommal is tudtunk együtt karácsonyozni.”

Szombathelyi csapat ünnepéről Virág Amigo mesélt nekünk:

„Szombathelyen a karácsonyi várakozás változatos lett, ahogy az egész félévünk is. Többen most hazautaztunk a vizsgaidőszakra, de hatan a csapatból még össze tudtak ülni egy meghitt reggelire a Csónakázó-tó melletti étteremben. Mirtill Amigo, ahogy mesélt az eseményről, főképp egy átlagos Amigo-estként zajlott a találkozó, viszont finom reggelivel, és a téli időszakhoz híven, forrócsokival melegítették fel magukat a szombathelyi Amigók. Már korábban egy internetes program segítségével kisorsoltuk a neveket a karácsonyi ajándékozáshoz, ezért volt, aki ezen a közös reggelin már meg is tudta lepni a kihúzottját. A továbbiakban pedig postai úton juttattjuk el a csapattársunknak a kis meglepetését. A csomagküldéssel kapcsolatban sok vicces élményünk maradt tavalyról, éppen úgy, mint az akkori karácsonyozásról is, ahol Norbi Mikulás „személyesen” volt közöttünk. A tavalyi ajándékküldés ezáltal szerintem nagyon jól sikerült, ezért már a mostanit is alig várom! Azonban az online időszak megmutatott sok új és jó dolgot. Például egy ezek közül az, hogy nem bontom ki az ajándékomat karácsony előtt, mert a várakozás olyan jó.”

 Szegedről Veronika Amigo élménybeszámolóját hoztuk el nektek:

„A szegedi Amigók a decemberi Amigo-est keretében varázsoltak ünnepi hangulatot a napfény városába. A vizsgaidőszak előtt megrendezett karácsonyozásra mindannyian különleges, ünnepi díszben érkeztünk: csillogó fejdíszek, csúnya pulcsik és vicces zoknik kerültek elő a szekrények aljáról. Az ikonikus karácsony illat érdekében idén mézeskalácsot sütöttünk és díszítettünk, valamint forralt bort is készítettünk. A hóemberek és csillagok dekorálása után izgatottan adtuk át egymásnak ajándékainkat, hiszen mindannyian készültünk apróságokkal a húzottunknak. Szerintem mindannyian nagyon örültünk az ajándékainknak, hiszen szeretettel készítettük őket Amigo-társaink ízléséhez, vágyaihoz igazodva. Az este jó hangulata nem lett volna teljes a karácsonyi zenék nélkül sem, illetve a közös játék és beszélgetés is hozzájárult a meghitt, ünnepi összejövetelhez. A sok nevetés és kreatívkodás után vidáman, feltöltődve búcsúztunk egymástól, miközben táskáink mézeskaláccsal és szaloncukorral teltek meg. A szívmelengető este után óriási hálával nézegettük vissza a képeket, és alig várjuk a következő együtt töltött időt.

 Debrecenből Laci Amigo írt nekünk pár sort:

„Képzeljétek el, hogy a múlt hét pénteken zöld pulcsis Amigo manók lepték el Debrecent. Az emberfia azt gondolhatta, hogy a Mikulás segédei lehettek, akiket a Mikulás itt felejtett az útja során, vagy szándékosan itt hagyott, hogy boldogítsák a debreceni Amigo csapatot. Na de el kell mondanom egy titkot, ezek nem Amigo manók voltak, hanem maguk az Amigók. Megegyeztünk a nagy csapattal, hogy egymást ajándékozzuk meg, és meg kell, hogy mondjam ez ötlet szuper volt. Sajnos mindenki nem tudott részt venni az ajándékozáson, de igyekezett eljuttatni a húzottjának az ajándékot egy másik Amigo segítségével. Ez a program egy Amigo-est keretein belül zajlott, ahol meglepetés csomagok átadása után Activityzni kezdtünk. Hatalmas party lett belőle, hatalmas nevetések, rácsodálkozó összenézések, mert fogalmunk sem volt, hogy a társunk mit szeretne elmutogatni, vagy lerajzolni, szóval ezek az érzések jellemezték tovább az estet. Fantasztikus buli lett a javából, ami motivációval töltött el bennünket a ránk váró kemény időszakra.”

Budapestről pedig Noémi Amigo beszámolóját olvashatjuk:

„A decemberben megrendezett budapesti Amigo-est a többi Amigo-várost is felölelő Amigos karácsonnyá nőtte ki magát. Az est első programpontja a „Secret Santa másképp” névre hallgatott. Az Amigók számára is meglepetés cím kézműveskedést és egymásnak való kedveskedést rejtett maga mögött: lehetőségünk volt különféle karácsonyfadíszeket barkácsolni, majd azokat személyre szóló üzenetek kíséretében eljuttatni annak, akit az est folyamán kihúztunk. Szebbnél szebb gömbök és rénszarvasok fogják díszíteni idén az Amigók karácsonyfáját! A szorgoskodó önkénteseket a Pad Thai Wokbar vendégelte meg egy-egy tányér ízletes tésztával.

A vizsgaidőszak és az ünnepi hajtás közepette lehetőségünk volt kiszakadni a hétköznapok mókuskerekéből. Átadtuk magunkat az önfeledt ünnepi hangulatnak, az egymásra figyelésnek, és az olyan beszélgetéseknek, amelyek új- és régi generációsokon, illetve városokon átíveltek.  Az estről a gömbökben díszelgő piros almák és aranyágak mellett egy teli zsák Amigo-életérzéssel tértünk haza, ami egy szuper közösséghez való tartozás megmásíthatatlan csodájában nyilvánul meg.”

Ezekkel a gondolatokkal feltöltődve kíván a Blog csapat minden olvasójának békés, boldog ünnepeket!

2022-ben újra találkozunk!

Ágai Noémi, Czita Virág és Bakter Veronika
2021. 12. 20.

Karácsony az Amigosnál